بازسازی کامل دهان

بازسازی کامل دهان

فهرست مطالب

بازسازی کامل دهان

بازسازی کامل دهان اصطلاحی است که ما برای تشریح فرایند درمان و ساخت و جایگزینی همه‌ی دندان‌های فک بالا و پایین استفاده می‌کنیم.

برای بازسازی کامل دهان گاهی نیاز به چندین تخصص دندانپزشکی خواهد بود، تخصص‌هایی نظیر جراحی لثه، پروتز و جراحی فک و صورت. گاهی که در طرح درمان تصمیم بر باقی ماندن تعدادی از دندان‌های خود بیمار نیز هست، نیاز به تخصص‌هایی مانند درمان ریشه و یا حتی ارتودنسی هم خواهد بود.

چه زمانی بیمار به بازسازی کامل دهان نیاز پیدا می کند؟

دندان‌ها به علت پوسیدگی شدید و یا ضربه و یا بیماری لثه قابل نگهداری نبودند و از دست رفته اند.

دندان‌ها در معرض اسید ناشی از غذاها، نوشیدنی‌ها یا رفلکس معده قرارگرفتند و شدیداً دچار فرسایش شدند.

شکایت مدوام از درد فک، عضلات و یا سردرد که نیازمند تنظیم اکلوژن یا نحوه قرارگیری دندان‌ها روی هم است.

فرایند بازسازی کامل چگونه آغاز می‌شود؟

اولین قدم انجام معاینه کامل و دقیق توسط دندانپزشک است. دندانپزشک در ابتدا شرایط دندان‌های شما را معاینه خواهد کرد. این شرایط دندان‌های شما خواهد بود که تعیین می‌کند به چه درمانی نیاز دارید. آیا نیاز به لمینیت‌های پرسلانی هست یا روکش‌های سرامیکی یا بریج چند واحدی و یا جایگذاری ایمپلنت و پیوند لثه و استخوان؟

در گام بعدی دندانپزشک وضیعت سلامتی لثه‌های شما را بررسی می‌کند. اگر لثه‌ی شما سلامت نباشد قبل از هرکاری نیاز به درمان و گاهی جراحی لثه خواهید داشت. در مرحله بعد دندانپزشک بررسی می‌کند که آیا بافت نرم و استخوان فک میزان و تراکم کافی را دارند یا خیر؟ اگر این میزان کافی نباشد برای بازسازی کامل دهان نیاز به پیوند لثه و استخوان خواهید داشت.

در نهایت مفاصل و عضلات فک و نحوه قرارگیری دندان‌ها روی مورد معاینه قرار می‌گیرد. اگر هنگامی که دهانتان را می بندید و یا شروع به جویدن می کنید دردی احساس نمی کنید و روی دندان‌ها نشانه ای از سایش بیش از حد و غیر معمول وجود ندارد به معنای سلامت کامل دهان شماست. اما اگر این مشکلات وجود داشت در بازسازی کامل دهان، دندانپزشک باید این موارد را در نظر بگیرد و قبل از رفع مشکل اکلوژن یا روی هم قرارگرفتن صحیح دندان، هیچ درمانی دیگری نباید انجام شود.

شکل و رنگ و اندازه و نسبت دندان‌های شما و اینکه در ارتباط با لثه‌ها و لب‌ها و دهان و صورت شما چگونه به نظر می‌آیند از جمله فاکتورهای مهمی است که در فرایند معاینه برای تعیین طرح درمان بازسازی کامل دهان باید در نظر گرفته شود.

در فرایند معاینه نیاز به تهیه عکس های رادیولوژی عکس های دیجیتال و قالبگیری از فک بالا و پایین و ساخت مدل از دندان هاست تا دندانپزشک به طرح درمان ایده آل برسد. بعد از تعیین طرح درمان دندانپزشک موظف است که مزایا و معایب آن را و همچنین هزینه‌های درمان را  به اطلاع شما برساند تا بتوانید با اطمینان کامل تصمیم بگیرید.

عکس رادیولوژی
در زمان معاینه بررسی عکس‌های رادیولوژی و فتوگرافی و مدل‌های ساخته شده ضروری است.

بازسازی کامل چه مدت زمان خواهد برد؟

بسته به شرایط شما و اینکه چه درمان‌هایی نیاز دارید این زمان می‌تواند متفاوت باشد ولی زمانی در حدود 12 ماه یا بیشتر اصلاً زمان غیر منطقی نیست بخصوص در مواردی که جراحی فک نیز جزئی از درمان باشد. اکثر بیماران چیزی در همین حدود تا زمان رسیدن به لبخند جدید صبوری می‌کنند.

در بعضی موارد روکش‌های موقت به بیمار  تحویل می دهیم که کارکرد جویدن ندارد اما به بیمار کمک می‌کند تا در مدت زمان نسبتاً طولانی فرایند درمان به لحاظ زیبایی دچار مشکل نشود.

بازسازی کامل دهان چه تفاوتی با طراحی لبخند می‌کند؟

طراحی لبخند درمانی است که شما حق انتخاب دارید که در صورت تمایل انجامش بدهید اما در بازسازی کامل دهان شما به این درمان نیاز دارید و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، در حقیقت بازسازی کامل دهان یک انتخاب نیست یک نیاز است.

البته که هرچقدر سازندگان مواد دندانی به سمت پاسخ دادن به تقاضای مصرف کنندگان برای زیبایی و طبیعی به نظر رسیدن بیشتر محصولات پیش می‌روند، جدا کردن درمان‌های غیر ضروری زیبایی دندانپزشکی با درمان ضروری دندانپزشکی سخت‌تر خواهد شد.

بنابراین اگر شما نیاز به  بازسازی کامل دهان دارید، می‌توانید از دندانپزشک انتظار یک درمان بادوام و کاربردی و در عین حال لبخندی زیبا و طبیعی را داشته باشید.

اطلاعات نویسنده

مقالات مرتبط

شاید مقالات زیر برای شما جذاب باشد

دکتر مرتضی قادری متخصص جراحی لثه
مقالات
دکتر مرتضی قادری

دکتر مرتضی قادری:تبلیغات ایمپلنت فوری واقعیت ندارد/ درمان ارزان در نهایت گران تمام می‌شود!

دکتر مرتضی قادری:تبلیغات ایمپلنت فوری واقعیت ندارد/ درمان ارزان در نهایت گران تمام می‌شود! تحریریه تیتنت-دندانپزشکی دیگر مثل قبل نیست! هرکسی به یک شکلی گذرش

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *