هزینه درمان ایمپلنت و نرخ موفقیت آن
هزینه ایمپلنت دندان به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله: نوع پایه ایمپلنت، دندانپزشک درمانگر، محلی که جراحی کاشت پایه ایمپلنت انجام میشود، مواد استفاده شده و نوع بیمه درمانی که دارید. گرچه ایمپلنت از سایر موارد جایگزینی دندان (مانند پروتزهای مصنوعی و بریج) کمی گران تر است، اما دوام و ماندگاری آنها بسیار بیشتر است. قیمت گذاری در کیسهای مختلف متفاوت است، اما به طور متوسط، بسته به عوامل ذکر شده، هزینه هر دندان برای ایمپلنت میتواند از 5 میلیون تا 20 میلیون تومان باشد. تخمین هزینه بیمارانی که جایگزینی کامل دندانها با ایمپلنت را به عنوان درمان بی دندانی و به جای دست دندان مصنوعی انتخاب میکنند در محدوده بالای صد میلیون تومان خواهد بود. به عنوان مثال، هزینههای جایگذاری کامل قوس دهان با پایههای ایمپلنت میتواند بین 60 میلیون تا 180 میلیون تومان باشد.هزینه های جایگزینی کامل دهان حتی میتواند بیش از سیصد میلیون هم با قیمتهای امروز باشد.

معمولاً به علت هزینههای بالای درمانهای دندانپزشکی برای سطح درآمدی مردم ایران، رسم است که هزینهها قسطی از بیماران دریافت میشود. در نهایت به خاطر داشته باشید که اگرچه ایمپلنت ها ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند، اما مزایای زیادی وجود دارد که میتواند در طولانی مدت آنها را به گزینه ترمیم با صرفه تری از لحاظ اقتصادی تبدیل کند.
هزینه هر دندان برای ایمپلنت میتواند از 5 میلیون تا 20 میلیون تومان باشد. تخمین هزینه بیمارانی که جایگزینی کامل دندانها با ایمپلنت را به عنوان درمان بی دندانی و به جای دست دندان مصنوعی انتخاب میکنند در محدوده بالای صد میلیون تومان خواهد بود.
مزایای ایمپلنت دندان
ایمپلنتهای دندانی نسبت به نمونههای دیگر درمان جایگزینی دندان از دست رفته مانند روکش و بریجهایی که در محل خود چسبانده شدهاند یا حتی پروتزهای متحرک قویتر و مقاوم تر هستند.
ایمپلنتها یک راه حل دائمی برای دندان از دست رفته هستند. هنگامی که چندتا دندان از بین رفته است از پایه ایمپلنت میتوان برای حمایت از بریج یا روکشهای دندان چند واحدی استفاده کرد چون مقاوم در برابر پوسیدگی بوده و پایههای ثابت هستند. اگرچه گزینه های درمانی بسیاری برای جایگزینی دندانهای از دست رفته وجود دارد، اما هیچ یک از آنها از نظر عملکرد و دوام به اندازه ایمپلنت دندانی موثر نیستند.
آیا شما کاندیدای ایمپلنت هستید؟
برای تعیین اینکه آیا شما کاندیدای کاشت هستید یا خیر، از یک متخصص دندانپزشکی واجد شرایط که در زمینه ایمپلنت، روکش و یا جراحی دهان و دندان آموزش دیده، مشاوره بگیرید. کاشت پایه ایمپلنت نوعی جراحی دهان است، بنابراین اطمینان حاصل کنید که دندانپزشک شما تجربه و آموزش لازم برای این عمل حساس را دارد.
ایمپلنت دندان را میتوان در هر زمان پس از بلوغ یا زمانی که رشد استخوان به پایان رسیده باشد، انجام داد. برخی از بیماریها، مانند دیابت فعال، سرطان یا بیماری پریودنتال (لثه)، ممکن است قبل از انجام عمل جراحی، نیاز به درمان اضافی داشته باشند.
برای تشخیص کاندیدا بودن، دندانپزشک دندانها و لثههای شما را به طور کامل معاینه کرده و تراکم استخوان را ارزیابی خواهد کرد. این امر ممکن است شامل اشعه ایکس و اسکن توموگرافی رایانه ای (سی تی اسکن) شود تا اطمینان حاصل شود که ساختار استخوانی کافی برای قرار دادن ایمپلنت وجود دارد و محل دقیق قرارگیری آن را تعیین شود.
با توجه به شرایط بافتهای دهان، بهداشت دهان و عادات شخصی و تعهد به پیروی از دستورالعملهای مراقبتی بعدی، دندانپزشک به شما مناسب ترین طرح درمان را توصیه میکند. برخی از بیماران با بافت استخوان یا لثه ناکافی به پیوند استخوان یا پیوند لثه و یا استفاده از ایمپلنتهای قطر کوچک (که به آنها مینی ایمپلنت نیز گفته می شود) نیاز دارند.
همچنین، اگر سیگاری هستید، دندانپزشک احتمالاً به شما توصیه می کند قبل از انجام این عمل سیگار را ترک کنید زیرا خطر ناموفق بودن جراحی ایمپلنت در سیگاریها بیشتر است. شکست جراحی ایمپلنت در افرادی که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می کنند نیز بیشتر خواهد بود.
میزان موفقیت عمل جراحی
ایمپلنت دندان از موفق ترین جراحیهای دندانپزشکی است. مطالعات نشان داده است که میزان موفقیت پنج ساله برای ایمپلنت فک پایین 95 درصد و برای ایمپلنت فک بالا 90 درصد است. میزان موفقیت در فک بالا کمی کمتر است زیرا فک بالا (به خصوص ناحیه پشت) نسبت به فک پایین تراکم کمتری دارد، موفقیت در ایمپلنت و استخوان سازی آن دشوارتر است. قرار دادن ایمپلنت در عقب فک پایین بیشترین میزان موفقیت را دارد.
چه خطراتی وجود دارد؟
ایمپلنت های دندانی ممکن است به چند دلیل از کار بیفتند، اما علت آن اغلب مربوط به ناموفق بودن روند استخوان سازی است. به عنوان مثال، اگر ایمپلنت در موقعیت ضعیفی قرار گیرد، ممکن است استخوان سازی انجام نشود. ایمپلنت ها ممکن است شکسته شوند، محلی که در آن قرار داده شده است ممکن است آلوده شود یا روکش ایمپلنت در بالا شل شود.
بهداشت ضعیف دهان و دندان می تواند منجر به پری ایمپلنت ( التهاب لثه و استخوان) در اطراف محل قرارگیری شود. این بیماری مشابه بیماری شدید لثه در اطراف دندان طبیعی است. با این حال، روکشها همانند دندانهای طبیعی به پوسیدگی حساس نیستند.
استراتژی های جدید جراحی
دندانپزشکان در مکانهایی که دندانها کشیده شدهاند شروع به کاشت فوری ایمپلنتها میکنند. در صورت موفقیت، این روش میتواند زمان درمان را ماهها کم کند زیرا روند استخوان سازی سریعتر می شود.

کاندیداتوری برای این نوع جراحی فوری یا اصطلاحاً ایمپلنت فوری بستگی به آناتومی ناحیه کشیدن دندان دارد. به عنوان مثال، در بسیاری از موارد، محل دندان کشیده شده بیش از حد عریض است و باعث می شود بلافاصله پس از کشیدن، جایگذاری آن انجام نشود. برای اطمینان از قرارگیری مناسب و ایمن پایه ایمپلنت، پیوند استخوان یا یا پیوند لثه نیاز خواهد بود.