متخصص ایمپلنت زنجان
ایمپلنتهای دندانی برای افرادی که بهدنبال جایگزینی دندانهای ازدسترفته خود هستند یک گزینه محبوب محسوب میشوند. ایمپلنت که با عنوان «کاشت دندان» نیز شناخته میشود، شامل قراردادن یک یا تعدادی دندان مصنوعی برای روی پایههای سفتشده در داخل فک است. افرادی که در زنجان زندگی میکنند میتوانند از متخصص ایمپلنت زنجان برای کاشت دندان کمک بگیرند. متخصص ایمپلنت زنجان پس از معاینه، نوع ایمپلنت، روش کاشت و هزینهها را مشخص میکند.
متخصص ایمپلنت زنجان کیست؟
متخصص ایمپلنت زنجان یک دندانپزشک عمومی یا متخصص است که آموزشهای تخصصی در زمینه کاشت ایمپلنتهای دندانی را گذرانده است. برای تبدیلشدن به یک متخصص ایمپلنت، دندانپزشک باید تحصیلات و آموزشهای اضافی را فراتر از مدرک دندانپزشکی خود بگذراند.
طبق گفته آکادمی ایمپلنت دندانپزشکی آمریکا، متخصصان ایمپلنت شامل دندانپزشکان عمومی، جراحان دهان و فک و صورت، پریودنتیستها و متخصصان پروتز هستند. این متخصصان دارای سطوح مختلف تجربه و تخصص در دندانپزشکی ایمپلنت هستند و ممکن است هر کدام در بخشی از کاشت ایمپلنت مهارت بیشتری داشته باشند.
برای تبدیلشدن به یک متخصص ایمپلنت، دندانپزشک باید یک برنامه آموزشی دقیق را که شامل آموزش در کلاس درس و تجربه عملی است، به پایان برساند. این آموزشها ممکن است شامل شرکت در دورهها و کارگاههای آموزشی در مورد کاشت ایمپلنت، پیوند استخوان، و سایر موضوعات مرتبط، و همچنین، گذراندن دورههای عملی کاشت ایمپلنت باشد.
متخصص ایمپلنت زنجان پس از اتمام دوره آموزشی خود، گواهینامهای دریافت میکند که نشاندهنده توان و مهارت او برای انجام این عمل جراحی است.
اهمیت مهارت و تجربه متخصص ایمپلنت زنجان
هنگامی که صحبت از ایمپلنت دندان بهمیان میآید، مهارت و تجربه متخصصی که این درمان را انجام میدهد تاثیر زیادی بر موفقیت و طول عمر ایمپلنت دارد. اگر دندانپزشک در زمینه کاشت ایمپلنت مهارت کافی نداشته باشد، میتواند باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات شود. این مشکلات به سه بخش اصلی تقسیم میشوند: خطاهای جراحی، مشکلات کاشت ایمپلنت و مراقبتهای ناکافی پس از عمل.
خطاهای جراحی
اگر دندانپزشک بهدرستی آموزش ندیده یا تجربه کافی در جراحی ایمپلنت نداشته باشد، خطاهای جراحی محتمل است. این خطاها میتواند منجر به عوارضی مانند آسیب عصبی، سوراخشدن سینوس و شکستگی استخوان شود. این عوارض با درد و ناراحتی برای بیمار همراه هستند و گاهی لازم است برای حل آنها اقدامات اضافی انجام شود. در برخی از موارد، عوارض ایجادشده دائمی هستند و مشکلات زیادی را برای بیمار ایجاد میکنند.
مشکلات کاشت ایمپلنت
مشکلات کاشت ایمپلنت زمانی ایجاد میشود که دندانپزشک تراکم و کیفیت استخوان بیمار را بهدرستی ارزیابی نکرده باشد و در نتیجه نوع و روش کاشت ایمپلنت نامناسب باشد. این اشتباه میتواند منجر به لقشدن دندان کاشتهشده شود، زیرا ایمپلنت بهدرستی در استخوان فک ضعیف، جا نگرفته و با آن جوش نمیخورد. علاوه بر این، اگر ایمپلنتها خیلی نزدیک به هم یا در زاویه قرار بگیرند، امکان گذاشتن تاج وجود نداشته و ایمپلنت از بین خواهد رفت.
مراقبتهای ناکافی پس از عمل
مراقبتهای ناکافی پس از عمل نیز میتواند باعث ایجاد مشکلاتی شود. عوارضی مانند عفونت، شکست ایمپلنت و تحلیل استخوان از جمله این عوارض هستند. یک متخصص متبحر با توصیه اقدامات مناسب بعد از کاشت دندان، شانس باقیماندن و جوشخوردن ایمپلنت را تا حد زیادی افزایش میدهد.
مراحل کاشت ایمپلنت توسط متخصص ایملپنت زنجان
کاشت دندان یک روش پیچیده است که نیاز به دقت و تخصص زیادی دارد. این فرآیند شامل چندین مرحله است که باید بهدرستی انجام شود. در اینجا مراحل فنی کاشت ایمپلنت توسط متخصص ایملپنت زنجان آورده شده است:
مشاوره اولیه
اولین مرحله در فرآیند کاشت، مشاوره اولیه با دندانپزشک است. در طول این مشاوره، متخصص ایملپنت زنجان سلامت دهان و دندان بیمار را ارزیابی میکند و مشخص میکند که آیا بیمار کاندید مناسبی برای کاشت دندان هست یا خیر. همچنین، با توجه به بودجه و شرایط بیمار، نوع کاشت را مشخص میکند. در این مرحله، پزشک عکسهای کافی از فک بیمار گرفته و سلامت و لثه و سایر دندانها را بررسی میکند.
اقدامات اولیه
برخی از بیماران قبل از کاشت دندان نیاز به اقدامات اولیه دارند. این اقدامات شامل لیفت سینوس و یا پیوند استخوان است. لیفت سینوس همیشه با پیوند استخوان همراه است، اما اگر دندان کاشتهشده در فک پایین باشد، نیازی به لیفت سینوس نیست.
توضیح بیشتر اینکه گاهی استخوان فک بیمار تحلیل رفته و غشای سینوس به حفره دهان نزدیک میشود. در این موارد متخصص ایمپلنت زنجان نمیتواند پایه ایمپلنت را در فک قرار دهد؛ زیرا ممکن است سینوس سوراخ شده و یا استخوان فک توان کافی برای پشتیبانی از پایه دندان مصنوعی را نداشته باشد. در این موارد، سینوس بالا برده شده و جای آن با بافت استخوانی مصنوعی پر میشود. اگر پیوند استخوان در فک پایینی انجام شود، لیفت سینوس لازم نیست. در این موارد بافت استخوانی در حفره ایجادشده در فک ریخته میشود.
کاشت ایمپلنت
روش کاشت ایمپلنت شامل ایجاد یک برش در بافت لثه و سوراخکردن استخوان فک برای قراردادن ایمپلنت است. سپس ایمپلنت داخل سوراخ پیچ میشود و با یک کلاه محافظ پوشانده میشود. کاشت ایمپلنت با یک جراحی سرپایی انجام شده و مهمترین مرحله از کار متخصص ایمپلنت زنجان است. در اکثر موارد لازم است پس از کاشت ایمپلنت، چند ماه زمان بهبودی سپری شود. اما برخی از ایمپلنتهای نوین و همچنین، مینیایمپلنتها نیازی به دوره بهبودی ندارند و در همان جلسه تکمیل میشوند.
مقایسه سوراخ بزرگ ایمپلنت سنتی با سوراخ کوچک مینیایمیپلنت
قراردادن اباتمنت
پس از مرحله قبلی، دندانپزشک اباتمنت را به ایمپلنت متصل میکند. اباتمنت یک اتصالدهنده کوچک است که ایمپلنت را به تاج دندان وصل میکند. اباتمنت بیرون از لثه قرار میگیرد و رابط بین پایه و ریشه است. در اکثر موارد جنس اباتمنت با پایه زیرین سازگاری دارد. اباتمنت با ایجاد یک برش کوچک در لثه ایجاد شده و نیاز به سپریکردن دوران نقاهت ندارد.
قراردادن تاج
مرحله آخر، قراردادن تاج است. متخصص ایمپلنت زنجان، تاج دندان را که بخش قابل رویت و سفید آن است، بر روی اباتمنت وصل میکند. این تاج بهشکل اختصاصی و بر اساس رنگ و سایز دندانهای اطراف ساخته میشود تا کاملا مشابه با سایر دندانها باشد.
در طول فرآیند کاشت، دندانپزشک از فناوریهای پیشرفته مانند تصویربرداری سهبعدی و جراحی با هدایت کامپیوتری برای اطمینان از دقت و صحت عمل استفاده میکند. علاوه بر این، متخصص ایمپلنت زنجان دستورالعملهای دقیقی را برای مراقبتهای بعد از عمل و قرار ملاقاتهای بعدی ارائه میدهد.
آیا همه انواع ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار میگیرند؟
نکته جالب در مورد ایمپلنت این است که پایه همه انواع ایمپلنتها در داخل استخوان فک قرار نمیگیرد. ایمپلنتهای ساب پریوستال نیز وجود دارند که در بالای استخوان فک و در زیر بافت لثه قرار نصب میشوند. نوع دیگری از ایمپلنت، ایمپلنت ترانس استئال است که از طریق استخوان فک وارد میشود و توسط یک قاب فلزی که در بالای استخوان فک قرار میگیرد، در جای خود محکم میشود.
لازم به ذکر است که ایمپلنتهای ذکرشده کمتر از ایمپلنتهای دندان سنتی استفاده میشوند. آنها معمولا در مواردی که استخوان فک کافی برای واردکردن پایه تیتانیومی به داخل فک وجود ندارد، انتخاب میگردند. متخصص ایمپلنت زنجان، با توجه به شرایط بیمار و هزینهها نوع ایمپلنت را انتخاب میکند.
مقایسه ایمپلنت و مینی ایمپلنت
فرق ایمپلنت سنتی با مینی ایمپلنت چیست؟
ایمپلنت سنی و ایمپلنت مینی، هر دو دارای پایههایی هستند که در استخوان فک قرار داده میشوند. اما آنها دارای تفاوتهای مهمی هستند که بهشرح زیر است:
تفاوت اصلی بین ایمپلنتهای سنتی و مینی در اندازه و محل قرارگیری آنهاست. ایمپلنتهای سنتی معمولاً بزرگتر و ضخیمتر از مینیایمپلنتها هستند و مقدار قابل توجهی استخوان فک برای حمایت از آنها نیاز است. این ایمپلنتها در استخوان فک قرار گرفته و قبل از اینکه بتوانند از تاج مصنوعی دندان پشتیبانی کنند، به زمان زیادی برای بهبودی نیاز دارند. متخصص ایمپلنت زنجان معمولا از این نوع ایمپلنت به عنوان استاندارد طلایی جایگزینی دندان استفاده میکند.
در مقابل، مینیایمپلنتها قطر و طول کمتری نسبت به ایمپلنتهای سنتی دارند و بدون نیاز به برش یا بخیه مستقیماً در بافت لثه قرار میگیرند و مقداری از آنها وارد استخوان فک میشوند. این ایمپلنتها اغلب برای تثبیت دندان مصنوعی یا برای بیمارانی که تراکم استخوان فک کافی برای حمایت از ایمپلنتهای سنتی ندارند، قابل استفاده هستند. مینیایمپلنتها معمولاً زمان بهبودی کوتاهتری دارند و میتوان تاج دندان را در همان جلسه بر روی آنها نصب کرد. آنها بر خلاف انواع سنتی از بیرون لثه قابل مشاهده هستند.
مینیایمپلنتها گزینه بسیار خوبی برای بیمارانی هستند که قصد دارند دوره درمان خود را در یک جلسه به اتمام برسانند و هزینه و زمان کمتری را صرف کنند.
سخن آخر
متخصص ایمپلنت زنجان دندانپزشک عمومی و یا متخصصی است که برای کاشت دندان آموزش دیده است. متخصص ایمپلنت زنجان پس از معاینه نوع مناسب ایمپلنت را مشخص کرده و آن را در فک یا لثه بیمار قرار میدهد. در بسیاری از اوقات انجام ایمپلنت توسط متخصص ایمپلنت زنجان به چند جلسه زمان نیاز دارد، اگر میخواهید تمام فرآیند کاشت دندان را در یک جلسه انجام دهید، میتوانید به کلینیک دکتر قادری مراجعه کنید. اگر این کلینیک در تهران قرار دارد، اما همه اقدامات مربوط به ایمپلنت را در یک جلسه انجام داده و هزینههای شما را به حداقل میرساند. برای گرفتن وقت از کلینیک دکتر قادری و کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.