روش ایمپلنت دندان یا کاشت دندان مصنوعی، جایگزینی برای دندانهای طبیعی ازدسترفته فراهم میکند.
اگر از ظاهر لبخند خود راضی نیستید یا بهدلیل مشکلات دندانی یا بیماری لثه، یک یا چند عدد از دندانهای خود را از دست دادهاید، ایمپلنت دندان بهخصوص ایمپلنت دیجیتال بهترین گزینه برای شما محسوب میشود.
برخلاف روشهای قدیمی ایمپلنت یا کاشت دندان مصنوعی که از عکسبرداری با اشعه ایکس برای مشاهده وضعیت دندانها و استخوان فک استفاده میشود، جراحی ایمپلنت دیجیتال از فناوری کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان در فک و موقعیت اعصاب استفاده میکند.
این فناوری جدید به دندانپزشک اجازه میدهد تا از کوچکترین برشها برای جراحی ایمپلنت استفاده کند. مطمانا این مساله در کاهش خونریزی، درد و تورم و تسریع روند بهبودی بسیار موثر است. در ادامه به جزئیات بیشتری از ایمپلنت دیجیتال اشاره خواهیم کرد.
ایمپلنت دندان چیست؟
امروزه اکثر دندانپزشکان کاشت دندان مصنوعی را به عنوان بخشی از خدمات یا درمان خود ارائه میدهند. ایمپلنت دندان یک راه حل دائمی برای بیمارانی است که دندانهای ازدست رفته دارند. مطالعات نشان داده اند که احتمال موفقیت این روش در حدود 98% است.
از اجزای مورد استفاده در این روش میتوان به فیکسچر (ریشه)، اِباتمِنت (تکیهگاه) و روکش مصنوعی اشاره کرد. فیکسچر مانند ریشه دندان مصنوعی عمل میکند و در استخوان فک قرار مگیرد تا یک پایه قوی برای ایمپلنت ایجاد کند. اغلب از تیتانیوم ساخته میشود و بادوام و ماندگار است. هنگامیکه فیکسچر با استخوان فک متحد شد، از یک اباتمنت یا تکیه گاه استفاده میشود تا بتوان تاج یا روکش مصنوعی را نصب کرد.
معمولا روکشها به صورت سفارشی ساخته میشوند تا با شکل، اندازه و رنگ دندانهای طبیعی شما مطابقت داشته باشند. نصب ایمپلنت، عملکرد دهان و فک شما را بهبود میبخشد و کمک میکند تا برای جویدن غذا یا صحبت کردن مشکلی نداشته باشید.
در تکنیک های سنتی ایمپلنت جراح مجبور است که یک برش قابل توجه در طول لثه ایجاد کند تا بتواند بافت استخوانی فک را به دقت سوراخ کند و فیکسچر را در عمیق ترین جای ممکن قرار دهد. درحالیکه در ایمپلنت دیجیتال نیازی به ایجاد برش های بزرگ نیست. در طول این عمل جراحی، یک راهنمای دقیق روی دندان های شما نصب میشود تا اطمینان حاصل شود که هیچ آسیبی به عصب یا دندانهای اطراف وارد نمیشود. این راهنما همچنین به دندانپزشک کمک میکند تا برش های دقیق و در عین حال کوچکی برای کاشت ایمپلنت دندان ایجاد کند.
اگرچه برای نصب ایمپلنت دندانپزشکان سعی میکنند که از حداکثر مهارت خود استفاده کنند، اما مواردی از قرار دادن اشتباه یا نامناسب اجزای ایمپلنت به خصوص فیکسچر مشاهده شده است. این وضعیت میتواند منجر به بروز طیف وسیعی از مشکلات دهان و دندان شود و حتی جراح دندانپزشک را مجبور به انجام جراحی دوباره برای نصب ایمپلنت جدید و ترمیم جراحی قبل کند.
درحالیکه با ظهور ایمپلنت دیجیتال به راحتی میتوان از بروز چنین مشکل بزرگی پیشگیری کرد. زیرا در این روش از فناوری دیجیتال و برنامه های تخصصی کامپیوتری برای قرار دادن دقیق اجزای ایمپلنت استفاده میشود. از سایر دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بهتر است بدانید که برای نصب ایمپلنت باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید. ابتلا به اختلالات مزمن درماننشده مانند بیماریهای قلبی یا دیابت، ابتلا به بیماری های انعقادی مانند هموفیلی و انجام پرتودرمانی سر و گردن میتواند انجام این روش را به تاخیر بیاندازد.
البته لازم است لثه ها و استخوانهای فک شما نیز مستحکم باشند. به همین دلیل است که معاینه دقیق دندانپزشک و رعایت مستمر بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از کاشت دندان مصنوعی بسیار مهم است.
برای مشاوره رایگان تخصصی ایمپلنت (کاشت دندان) اطلاعات خود را وارد نمایید.
ایمپلنت دیجیتال یکی از شگفتی های دندانپزشکی مدرن است. زیرا در این روش ابتدا از یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان فک و موقعیت عصب های آن، وضعیت مفصل گیجگاهی فکی و میزان تناسب استخوان فک با بافت لثه استفاده میشود. درحالی که در روش ایمپلنت معمولی جراح دندانپزشک صرفا براساس معاینه و عکسبرداری با اشعه ایکس، شکل و ضخامت استخوان فک را میسنجد و در اصل قدرت ارزیابی وضعیت اعصاب ناحیه مورد نظر را ندارد.
معمولا دندانپزشک قبل از شروع جراحی ایمپلنت، بیمار را معاینه میکند و در صورت وجود بیماریهای دهان و دندان برای درمان آنها اقدام میکند. به طور کلی، از مراحل نصب ایمپلنت دیجیتال میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برخلاف ایمپلنت سنتی میتوان کل این مراحل را به صورت همزمان در طی یک یا دو جلسه انجام داد. زیرا با تصمیم گیری دقیق در مورد بهترین محل برای فیکسچر و بهترین شکل برای تاج به کمک تصاویر سه بعدی، عملا نیازی به صبر کردن برای جلسات بعدی نیست. با توجه به اینکه لثه نیز فقط یک سوراخ کوچک میشود و بخیه نمیخورد. فقط ممکن است جراح کمی برای جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک صبر کند.
نکته قابل توجه این است که اگر دندانپزشک براساس تصاویر سیتی سهبعدی متوجه شود که استخوان فک شما به اندازه کافی مستحکم نیست یا ضخامت لازم را ندارد، با وجود کم عارضه بودن روش ایمپلنت دیجیتال احتمالا برای پیوند استخوان اقدام خواهد کرد.
زیرا عمل جویدن غذا فشار زیادی بر استخوان فک وارد میکند و اگر استخوان نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، نتایج این روش با شکست مواجه خواهد شد. مطمانا پیوند استخوان میتواند پایه محکمتری برای اباتمنت و روکش ایجاد کند. این استخوان ممکن است از بخش دیگری از بدن گرفته شود یا به تشخیص دندانپزشک از استخوان مصنوعی سازگار با بدن استفاده شود.
اگرچه ممکن است چند ماه طول بکشد تا استخوان پیوند زده شده با استخوان فک متحد شود اما در ایمپلنت دیجیتال معمولا به گونهای عمل میشود که همزمان با یک پیوند استخوان جزئی میتوان برای جراحی فیکسچر اقدام کرد. این مساله در کنار دوره نقاهت کوتاه، باعث شده است که ایمپلنت دیجیتال بهعنوان یک روش سرپایی در مدت زمان خیلی کوتاهتر (یک ربع تا نیم ساعت) تکمیل شود.
ازآنجاییکه هرگونه خطا در روند جراحی و نصب ایمپلنت میتواند با عوارض خطرناکی همراه باشد، برای انجام روش تخصصی ایمپلنت دیجیتال حتما به یک کلینیک حرفهای و دندانپزشک متخصص مجرب مراجعه کنید.
برخی از مزایای ایمپلنت دیجیتال به شرح زیر است:
نحوه نگهداری از ایمپلنت دیجیتال تفاوتی با ایمپلنت معمولی ندارد. توصیه میکنیم در صورت تجویز دارو توسط دندانپزشک، آن را تا آخر مصرف کنید. اگرچه بروز خونریزی، تورم، درد و کبودی اندک بعد از انجام این روش طبیعی است، اما توصیه میکنیم اگر این علائم در روزهای بعد بدتر شدند با دندانپزشک خود تماس بگیرید. زیرا ممکن است خطر عفونت یا جا به جایی فیکسچر شما را تهدید کند. اصولا این علائم باید طی 5 تا 7 روز به صورت خود به خود از بین بروند. از نظر دندانپزشکان، تجربه مداوم درد و ناراحتی بعد از گذشت 2 هفته از ایمپلنت طبیعی نیست!
برای بهبود سریعتر محل جراحی، از خوردن غذا و نوشیدنی های خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز کنید. بهتر است تا چند روی غذاهای نرم و ملایم مانند پوره سیب زمینی و سوپ مصرف کنید. مصرف سیگار و الکل از دو هفته قبل و تا دو هفته بعد از جراحی توصیه نمی شود. زیرا در روند بهبود زخم تداخل ایجاد میکنند.
مانند دندان های طبیعی، لازم است از ایمپلنت نیز محافظت و آن را با مسواک و نخ دندان تمیز کنید. روزی دو بار مسواک بزنید و شب ها حتما از نخ دندان استفاده کنید. برس هایی خاصی در بازار موجود هستند که بین دندانها میلغزند و میتوانند به راحتی به تمیز کردن گوشهها و شکافهای اطراف دندانها، لثهها و پایههای فلزی کمک کنند.
از این بعد سعی کنید مواد غذایی سفت مانند یخ، آبنبات و تهدیگ را نجوید زیرا احتمال شکستن روکش مصنوعی وجود دارد. اگر شب ها عادت به دندان قروچه کردن دارید حتما در زمینه استفاده از محافظ دندان با دندانپزشک خود مشورت کنید.
برای اطمینان از سلامت و عملکرد مناسب ایمپلنت خود لازم است که به صورت منظم حداقل هر شش ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوید. درمان به موقع عفونت و التهاب لثه یا پوسیدگی دندان های مجاور میتواند مانع از بروز عوارض بدتر شود.
از آنجاییکه ایمپلنت دیجیتال علاوه بر جراحی نیاز به تصویربرداری سه بعدی و محاسبات دقیق دارد، هزینه آن نسبت به ایمپلنت معمولی کمی بیشتر است (چیزی حدود 8 تا 14 میلیون برای هر دندان). با توجه به اینکه خود روش کاشت دندان مصنوعی به علت نیاز به اعمال تکنیکهای پزشکی مختلف و متریال گرانقیمت، یکی از پرهزینهترین روشهای ترمیمی محسوب میشود. البته اگر مجبور نشوید برای کنترل عوارض و مشکلات دهان و دندان ناشی از نصب نامناسب ایمپلنت، چندین برابر هزینه پرداخت کنید!
جالب است بدانید که متخصص ایمپلنت دندان علاوهبر دوره دندانپزشکی عمومی حدود 4 سال در زمینه جراحی دندان به ویژه کاشت دندان آموزش دیده است. پس حتما ایمپلنت دیجیتال را تحت نظر متخصص ایمپلنت انجام دهید.
ازآنجایی که از دست دادن دندان ها میتواند عزت نفس شما را کاهش داده و بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد، توصیه میکنیم از انجام ایمپلنت دندان نهراسید و با وجود روش جدید و کم تهاجمی ایمپلنت دیجیتال، در اولین فرصت برای کاشت دندان مصنوعی اقدام کنید. مطمئنا مشورت با یک دندانپزشک حرفه ای و باتجربه میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار شما بگذارد.
درمان تخصصی مشکلات دهان و دندان احتمال موفقیت روند درمانی را افزایش می دهد، به این دلیل کلینیک تخصصی ایمپلنت در میرداماد به تمامی مشکلات بیماران خود با نگرشی تخصصی نزدیک می شود. هدف ما این است که یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی در میرداماد باشیم زیرا کلینیکی هستیم که با نوآوری های جدید در حال بروزرسانی خدمات خود هستیم.