ایمپلنت دیجیتال

مزایا و عوارض آن

روش ایمپلنت دندان یا کاشت دندان مصنوعی، جایگزینی برای دندان‌های طبیعی ازدست‎رفته فراهم می‎کند. اگر از ظاهر لبخند خود راضی نیستید یا به‌دلیل مشکلات دندانی یا بیماری لثه، یک یا چند عدد از دندان‌های خود را از دست داده‎اید، ایمپلنت دندان به‎خصوص ایمپلنت دیجیتال بهترین گزینه برای شما محسوب می‎شود.

دیجیتال 3

ایمپلنت دیجیتال چیست؟ مراحل درمان و قیمت

برخلاف روش‎های قدیمی ایمپلنت یا کاشت دندان مصنوعی که از عکسبرداری با اشعه ایکس برای مشاهده وضعیت دندان‎ها و استخوان فک استفاده می‎شود، جراحی ایمپلنت دیجیتال از فناوری کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان در فک و موقعیت اعصاب استفاده می‎کند.

این فناوری جدید به دندانپزشک اجازه می‎دهد تا از کوچکترین برش‌ها برای جراحی ایمپلنت استفاده کند. مطمانا این مساله در کاهش خونریزی، درد و تورم و تسریع روند بهبودی بسیار موثر است. در ادامه به جزئیات بیشتری از ایمپلنت دیجیتال اشاره خواهیم کرد.

ایمپلنت دندان چیست؟

امروزه اکثر دندانپزشکان کاشت دندان مصنوعی را به عنوان بخشی از خدمات یا درمان خود ارائه می‌دهند. ایمپلنت دندان یک راه حل دائمی برای بیمارانی است که دندان‎های ازدست رفته دارند. مطالعات نشان داده اند که احتمال موفقیت این روش در حدود 98% است.

از اجزای مورد استفاده در این روش می‎توان به فیکسچر (ریشه)، اِباتمِنت (تکیه‎گاه) و روکش مصنوعی اشاره کرد. فیکسچر مانند ریشه دندان مصنوعی عمل می‎کند و در استخوان فک قرار م‎گیرد تا یک پایه قوی برای ایمپلنت ایجاد کند. اغلب از تیتانیوم ساخته می‎شود و بادوام و ماندگار است. هنگامی‎که فیکسچر با استخوان فک متحد شد، از یک اباتمنت یا تکیه گاه استفاده می‌شود تا بتوان تاج یا روکش مصنوعی را نصب کرد.

معمولا روکش‎ها به صورت سفارشی ساخته می‎شوند تا با شکل، اندازه و رنگ دندان‌های طبیعی شما مطابقت داشته باشند. نصب ایمپلنت، عملکرد دهان و فک شما را بهبود می‎بخشد و کمک می‎کند تا برای جویدن غذا یا صحبت کردن مشکلی نداشته باشید.

در تکنیک های سنتی ایمپلنت جراح مجبور است که یک برش قابل توجه در طول لثه ایجاد کند تا بتواند بافت استخوانی فک را به دقت سوراخ کند و فیکسچر را در عمیق ترین جای ممکن قرار دهد. درحالی‎که در ایمپلنت دیجیتال نیازی به ایجاد برش های بزرگ نیست. در طول این عمل جراحی، یک راهنمای دقیق روی دندان های شما نصب می‎شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ آسیبی به عصب یا دندان‎های اطراف وارد نمی‎شود. این راهنما همچنین به دندانپزشک کمک می‎کند تا برش های دقیق و در عین حال کوچکی برای کاشت ایمپلنت دندان ایجاد کند.

 

دیجیتال

دلایلی برای استفاده از ایمپلنت دیجیتال به ‎جای ایمپلنت معمولی (سنتی)

اگرچه برای نصب ایمپلنت دندانپزشکان سعی می‎کنند که از حداکثر مهارت خود استفاده کنند، اما مواردی از قرار دادن اشتباه یا نامناسب اجزای ایمپلنت به خصوص فیکسچر مشاهده شده است. این وضعیت می‎تواند منجر به بروز طیف وسیعی از مشکلات دهان و دندان شود و حتی جراح دندانپزشک را مجبور به انجام جراحی دوباره برای نصب ایمپلنت جدید و ترمیم جراحی قبل کند.

درحالی‎که با ظهور ایمپلنت دیجیتال به راحتی می‎توان از بروز چنین مشکل بزرگی پیشگیری کرد. زیرا در این روش از فناوری دیجیتال و برنامه های تخصصی کامپیوتری برای قرار دادن دقیق اجزای ایمپلنت استفاده می‎شود. از سایر دلایل می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • یکی از بزرگترین مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش سنتی ایمپلنت این است که پیش از اجرای این روش برنامه‎ریزی دقیقی برای قرار دادن اجزای ایمپلنت انجام می‎شود. در نتیجه برای موارد پیچیده تری که نمی‎توان از ایمپلنت معمولی استفاده کرد، یک روش جایگزین محسوب می‎شود.
  • به طور معمول برای قرار دادن فیکسچر در داخل استخوان فک، بافت لثه برش می‎خورد و باز می‎شود. هنگامی‎که فیکسچر در جای خود قرار گرفت، بخیه زده می‎شود و تا زمان بهبودی و ادغام استخوان فک با ریشه مصنوعی امکان نصب اباتمنت وجود ندارد. به همین دلیل، معمولا یک ماه طول می‎کشد تا تاج مصنوعی نصب شود. درحالی‎که در روش ایمپلنت دیجیتال، سیستم هدایت کامپیوتری کمک می‎کند تنها یک سوراخ کوچک در لثه ایجاد شود. بنابراین نیازی به بریدن لثه برای نمایان شدن استخوان نیست. در بسیاری از مواقع حتی نیازی به بخیه زدن نیست و دوره نقاهت بسیار کاهش می یابد. معمولا کل فرآیند جراحی ایمپلنت دیجیتال برای هر یک تا دو ایمپلنت دندان حدود 10 تا 20 دقیقه طول می‎کشد.
  • هدایت کامپیوتری و استفاده از عکس‌های سی‌تی سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان و موقعیت عصب به منظور قرار دادن ایمپلنت دیجیتال، نه تنها کمک می‎کند تا فیکسچر در موقعیت مناسبی قرار بگیرد بلکه احتمال حرکت فیکسچر در طول مرحله حیاتی ادغام استخوان با آن را به حداقل می‎رساند.
  • معمولا هنگامی که گزینه های دیگر ترمیم مانند پروتز دندان مصنوعی یا بریج را انتخاب می‎کنید، پس از یک دوره معین باید آنها را تعویض کنید. اما اگر به درستی از ایمپلنت های دندانی مراقبت کنید، می ‎توانید از مزایای آن و لبخند زیبایی خود برای یک عمر لذت ببرید. بنابراین ایمپلنت دندان یک سرمایه گذاری عالی و در عین حال مقرون ‎به صرفه است. روی هزینه ایمپلنت دیجیتال سرمایه گذاری کنید تا از مزایای مادام العمر آن لذت ببرید!

افراد مناسب برای انجام ایمپلنت دیجیتال

بهتر است بدانید که برای نصب ایمپلنت باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشید. ابتلا به اختلالات مزمن درمان‌نشده مانند بیماری‌های قلبی یا دیابت، ابتلا به بیماری های انعقادی مانند هموفیلی و انجام پرتودرمانی سر و گردن می‎تواند انجام این روش را به تاخیر بیاندازد.

البته لازم است لثه ها و استخوان‌های فک شما نیز مستحکم باشند. به همین دلیل است که معاینه دقیق دندانپزشک و رعایت مستمر بهداشت دهان و دندان قبل و بعد از کاشت دندان مصنوعی بسیار مهم است.

دیجیتال 1

مراحل درمان با ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال یکی از شگفتی های دندانپزشکی مدرن است. زیرا در این روش ابتدا از یک شبیه سازی کامپیوتری سه بعدی برای بررسی وضعیت استخوان فک و موقعیت عصب های آن، وضعیت مفصل گیجگاهی فکی و میزان تناسب استخوان فک با بافت لثه استفاده می‎شود. درحالی که در روش ایمپلنت معمولی جراح دندانپزشک صرفا براساس معاینه و عکسبرداری با اشعه ایکس، شکل و ضخامت  استخوان فک را می‎سنجد و در اصل قدرت ارزیابی وضعیت اعصاب ناحیه مورد نظر را ندارد.

معمولا دندانپزشک قبل از شروع جراحی ایمپلنت، بیمار را معاینه می‎کند و در صورت وجود بیماری‌های دهان و دندان برای درمان آنها اقدام می‎کند. به طور کلی، از مراحل نصب ایمپلنت دیجیتال می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بررسی دقیق محل مورد نظر برای کاشت دندان مصنوعی براساس تصاویر سه بعدی
  • انجام یکی از روش‎های بی حسی موضعی، بیهوشی آرام بخش یا بیهوشی عمومی برحسب انتخاب دندانپزشک و وضعیت بالینی بیمار
  • برداشتن دندان آسیب‌دیده و تمیز کردن محل آن
  • آماده‌سازی استخوان فک در صورت نیاز به پیوند استخوان
  • ایجاد یک برش خیلی کوچک در لثه و یک سوراخ عمیق در استخوان فک برای نصب میله تیتانیومی فیکسچر به عنوان ریشه دندان مصنوعی
  • زمان دادن برای رشد و بهبود استخوان
  • قرار دادن اباتمنت یا تکیه‌گاه روی فیکسچر بعد از اطمینان از بهبودی استخوان فک
  • نصب روکش یا تاج مصنوعی روی اباتمنت

برخلاف ایمپلنت سنتی می‎توان کل این مراحل را به صورت همزمان در طی یک یا دو جلسه انجام داد. زیرا با تصمیم گیری دقیق در مورد بهترین محل برای فیکسچر و بهترین شکل برای تاج به کمک تصاویر سه ‎بعدی، عملا نیازی به صبر کردن برای جلسات بعدی نیست. با توجه به اینکه لثه نیز فقط یک سوراخ کوچک می‎شود و بخیه نمی‎خورد. فقط ممکن است جراح کمی برای جوش خوردن فیکسچر با استخوان فک صبر کند.

نکته قابل توجه این است که اگر دندانپزشک براساس تصاویر سی‎تی سه‎بعدی متوجه شود که استخوان فک شما به اندازه کافی مستحکم نیست یا ضخامت لازم را ندارد، با وجود کم عارضه بودن روش ایمپلنت دیجیتال احتمالا برای پیوند استخوان اقدام خواهد کرد.

زیرا عمل جویدن غذا فشار زیادی بر استخوان فک وارد می‌کند و اگر استخوان نتواند از ایمپلنت پشتیبانی کند، نتایج این روش با شکست مواجه خواهد شد. مطمانا پیوند استخوان می‌تواند پایه محکم‌تری برای اباتمنت و روکش ایجاد کند. این استخوان ممکن است از بخش دیگری از بدن گرفته شود یا به تشخیص دندانپزشک از استخوان مصنوعی سازگار با بدن استفاده شود.

اگرچه ممکن است چند ماه طول بکشد تا استخوان پیوند زده‌ شده با استخوان فک متحد شود اما در ایمپلنت دیجیتال معمولا به گونه‎ای عمل می‎شود که همزمان با یک پیوند استخوان جزئی می‌توان برای جراحی فیکسچر اقدام کرد. این مساله در کنار دوره نقاهت کوتاه، باعث شده است که ایمپلنت دیجیتال به‎عنوان یک روش سرپایی در مدت زمان خیلی کوتاهتر (یک ربع تا نیم ساعت) تکمیل شود.

ازآنجایی‎که هرگونه خطا در روند جراحی و نصب ایمپلنت می‌تواند با عوارض خطرناکی همراه باشد، برای انجام روش تخصصی ایمپلنت دیجیتال حتما به یک کلینیک حرفه‎ای و دندانپزشک متخصص مجرب مراجعه کنید.

مزایای استفاده از ایمپلنت دیجیتال

برخی از مزایای ایمپلنت دیجیتال به شرح زیر است:

  • ایمپلنت دیجیتال از لثه و استخوان فک محافظت می‎کند و به شما این امکان را می‎دهد که تورم، درد و کبودی خاصی را در ناحیه میانی صورت خود احساس نکنید.
  • عملکرد دندان‎های مصنوعی شما را به بهترین نحوه مشابه دندان‎های طبیعی می‎کند.
  • ظاهر لبخند شما را به خوبی بهبود می‌بخشد.
  • به شما کمک می‎کند که واضح‎تر صحبت کنید، زیرا ایمپلنت دیجیتال بسیار شبیه دندان‎های طبیعی است و بهتر از پروتزهای دندان معمولی عمل می‎کند.
  • نسبت به پروتزهای معمولی، جویدن غذا با ایمپلنت‌های دیجیتال راحت‎تر است. در واقع به اندازه کافی محکم هستند و می‎توانید غذاهای مختلف را با آن‎ها گاز بگیرید.
  • با ایمپلنت‎های دندانی دیگر لازم نیست نگران ایجاد حفره‎های دندانی و پوسیدگی باشید. البته باید به طور مرتب به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا اطمینان حاصل کنید که ایمپلنت‎ها و لثه‎های شما تا حد امکان سالم هستند.
  • ایمپلنت دیجیتال فشاری به فک وارد نمی‎کند و می‌تواند به نگهداشتن سایر دندان‌ها در محل مناسب‌شان کمک کند.
  • برخلاف پروتزهای معمولی، ایمپلنت دیجیتال دندان هنگام خنده، عطسه، جویدن یا سرفه نمی‎افتد و شما را از شرمنده نمی‎کند.
  • پروتزها و بریج‎های ثابت به اندازه ایمپلنت دیجیتال دوام ندارند. اگر به درستی از روکش مصنوعی ایمپلنت مراقبت کنید، ممکن است بیش از یک دهه دوام بیاورد.
  • کل فرآیند نصب ایمپلنت دیجیتال را می‎توان به لطف پیشرفت های تکنولوژیکی در تصویربرداری، اسکن و محاسبات دقیق ساده کرد. این مسئله منجر به کاهش مراجعه به دندانپزشک و صرف هزینه های کمتر می‎شود.
  • ازآنجایی که این روش بدون برش یا بخیه انجام می‎شود، عوارض کمتری در بافت لثه ایجاد می‎شود. در نتیجه، عملیات زمان کمتری می‎برد.
  • روش ایمپلنت دیجیتال به اندازه روش سنتی دردناک و ناخوشایند نیست. به همین ‎دلیل، بیماران از انجام آن رضایت بیشتری دارند.

 

برای مشاوره رایگان تخصصی ایمپلنت (کاشت دندان) اطلاعات خود را وارد نمایید.

در زمان ویزیت عکس OPG از دندان هایتان حتما به همراه داشته باشید.

Rectangle 16
دیجیتال 2

اقدامات لازم بعد از انجام ایمپلنت دیجیتال

نحوه نگهداری از ایمپلنت دیجیتال تفاوتی با ایمپلنت معمولی ندارد. توصیه می‎کنیم در صورت تجویز دارو توسط دندانپزشک، آن را تا آخر مصرف کنید. اگرچه بروز خونریزی، تورم، درد و کبودی اندک بعد از انجام این روش طبیعی است، اما توصیه می‎کنیم اگر این علائم در روزهای بعد بدتر شدند با دندانپزشک خود تماس بگیرید. زیرا ممکن است خطر عفونت یا جا به جایی فیکسچر شما را تهدید کند. اصولا این علائم باید طی 5 تا 7 روز به صورت خود ‎به خود از بین بروند. از نظر دندانپزشکان، تجربه مداوم درد و ناراحتی بعد از گذشت 2 هفته از ایمپلنت طبیعی نیست!

برای بهبود سریع‎تر محل جراحی، از خوردن غذا و نوشیدنی های خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز کنید. بهتر است تا چند روی غذاهای نرم و ملایم مانند پوره سیب زمینی و سوپ مصرف کنید. مصرف سیگار و الکل از دو هفته قبل و تا دو هفته بعد از جراحی توصیه نمی شود. زیرا در روند بهبود زخم تداخل ایجاد می‎کنند.

مانند دندان های طبیعی، لازم است از ایمپلنت نیز محافظت و آن را با مسواک و نخ دندان تمیز کنید. روزی دو بار مسواک بزنید و شب ها حتما از نخ دندان استفاده کنید. برس هایی خاصی در بازار موجود هستند که بین دندان‌ها می‌لغزند و می‎توانند به راحتی به تمیز کردن گوشه‌ها و شکاف‌های اطراف دندان‌ها، لثه‌ها و پایه‌های فلزی کمک کنند.

از این بعد سعی کنید مواد غذایی سفت مانند یخ، آب‌نبات و ته‌دیگ را نجوید زیرا احتمال شکستن روکش مصنوعی وجود دارد. اگر شب ها عادت به دندان قروچه کردن دارید حتما در زمینه استفاده از محافظ دندان با دندانپزشک خود مشورت کنید.

برای اطمینان از سلامت و عملکرد مناسب ایمپلنت‌ خود لازم است که به صورت منظم حداقل هر شش ماه یکبار توسط دندانپزشک معاینه شوید. درمان به موقع عفونت و التهاب لثه یا پوسیدگی دندان های مجاور می‎تواند مانع از بروز عوارض بدتر شود.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

از آنجایی‌که ایمپلنت دیجیتال علاوه ‎بر جراحی نیاز به تصویربرداری سه ‎بعدی و محاسبات دقیق دارد، هزینه آن نسبت به ایمپلنت معمولی کمی بیشتر است (چیزی حدود 8 تا 14 میلیون برای هر دندان). با توجه به اینکه خود روش کاشت دندان مصنوعی به علت نیاز به اعمال تکنیک‌های پزشکی مختلف و متریال گران‌قیمت، یکی از پرهزینه‌ترین روش‌های ترمیمی محسوب می‎شود. البته اگر مجبور نشوید برای کنترل عوارض و مشکلات دهان و دندان ناشی از نصب نامناسب ایمپلنت، چندین برابر هزینه پرداخت کنید!

جالب است بدانید که متخصص ایمپلنت دندان علاوه‌بر دوره دندانپزشکی عمومی حدود 4 سال در زمینه جراحی دندان به ویژه کاشت دندان آموزش دیده است. پس حتما ایمپلنت دیجیتال را تحت نظر متخصص ایمپلنت انجام دهید.

سخن آخر

ازآنجایی که از دست دادن دندان ها می‎تواند عزت نفس شما را کاهش داده و بر سلامت دهان و دندان شما تأثیر بگذارد، توصیه می‎کنیم از انجام ایمپلنت دندان نهراسید و با وجود روش جدید و کم تهاجمی ایمپلنت دیجیتال، در اولین فرصت برای کاشت دندان مصنوعی اقدام کنید. مطمئنا مشورت با یک دندانپزشک حرفه ‎ای و باتجربه می‎تواند اطلاعات بیشتری در اختیار شما بگذارد.

گالری تصاویر نمونه درمان

کیفیت خدمات ما را مشاهده کنید

1 2
Photo 1 Photo 2
4 3
5 6

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *