آیا حتما باید دندان عصب کشی شده را روکش کرد؟
روکش دندان عصب کشی شده
برای همه ما پیش آمده است که به دندانپزشک مراجعه کنیم و دندانمان نیاز به عصب کشی داشته باشد. اگر چه بسیاری از افراد تجربه عصب کشی دندان را دارند، اما معمولا این سوال برای همه پیش میآید که حتما باید دندان عصب کشی شده را روکش کرد؟ برای پاسخ به این سوال قصد داریم دلایل روکش دندان بعد از عصب کشی را بررسی کنیم و در نهایت به این سوال پاسخ دهیم. اگر عصب کشی دندان انجام دادهاید و قصد ندارید برای روکش دندانتان دیگر به دندانپزشک مراجعه نکنید، پیشنهاد میکنیم چند دقیقه وقت بگذارید و با متخصص ایمپلنت همراه شوید! تا به بررسی دلایل روکش دندان عصبکشیشده بپردازیم.
عصب کشی دندان
اگر چه همه ما امروزه، واژه عصب کشی دندان را میشنویم و برای عصب کشی دندان به دندانپزشک مراجعه میکنیم اما ممکن است بسیاری از ما با معنا و مفهوم عصب کشی و دلایل آن آشنایی کافی نداشته باشیم. در یک تعریف ساده، عصب کشی دندان به معنای برداشتن عصب دندانهای آسیب دیده است. عصب کشی دندان به روشهای مختلفی انجام میشود. برای دندانهایی که فوقالعاده آسیبدیده هستند و دچار پوسیدگی عمیق شدهاند، عصب کشی دندان انجام میشود. این موضوع باعث تحریک عصب و درد در آینده میشود. در چنین حالتی، دندانپزشک برای جلوگیری درد در آینده و ترمیم بخش آسیب دیده دندان، عصب کشی را پیشنهاد میدهد.
روکش دندان
روکش دندان معمولا از جنس کامپوزیت چینی یا رزینی است و بعد از عصب کشی به دلایل مختلفی مانند حفظ ظاهر و کارایی دندان استفاده میشود. روکش دندان یک قطعه نازک از مواد مخصوص است ک به روش صحیح روی دندان متصل میشود. قبل از روکش دندان، دندانپزشک حتما باید دندانهای شما برای معاینه کند و پوسیدگی یا عصب کشی موردنیاز را انجام دهد. در ادامه این مطلب به بررسی دلایل روکش دندان عصب کشی شده میپردازیم
دلایل روکش عصبکشیشده
دلایل زیادی برای روکش دندان عصبکشیشده وجود دارند. از جمله مهمترین این دلایل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
محافظت از دندان
دندانی که آسیب دیده است، عصب کشی میشود و دندانی که عصب کشی میشود، آسیبپذیرتر از قبل خواهد بود و باید برای دندان عصب کشی شده یک فکری کنید! حتما میدانید که دندانپزشک برای عصب کشی دندان، مجبور است آن را سایش دهد یا بخشهای کوچکی از دندان را بردارد تا در نهایت یک راه برای عصب کشی پیدا کند. به طور کلی و به اصطلاح به بیان عمومیتر، بر اثر موارد ذکر شده، دندان عصب کشی شده، در برابر عوامل بیرونی آسیبپذیر میشود. اگر دندان عصب کشی شده را به همان شکل رها کنید، با مشکلات زیادی مواجه میشوید. در این حالت دندان شما در معرض شکستن قرار میگیرد. به عنوان مثال ممکن است بعد از عصب کشی، دندانتان را بر اثر جویدن یک غذای نه چندان سفت و سخت بشکنید و به این ترتیب دندانتان را از دست دهید! بنابراین این سوال پیش میآید که برای مخافظت دندان پس از عصب کشی چه باید کرد؟ پاسخ مشخص است. بهتر است روکش دندان عصبکشیشده را جدی بگیرید. روکش دندان عصبکشیشده باعث محافظت دندان در برابر عوامل بیرونی میشود و از آن محافظت میکند.
حفظ ظاهر و زیبایی دندان
یکی دیگر از مهمترین دلایل روکش دندان عصبکشیشده، حفظ ظاهر و زیبایی آن است. حتی بعد از عصب کشی دندان میتوانید در مورد تغییر رنگ آن توسط روکش دندان تصمیم بگیرید. این نکته را فراموش نکنید که یک دندان سالم علاوه بر کارایی مناسب، باید ظاهر زیبایی داشته باشد. برای اینکه بعد از انجام عصب کشی هم یک دندان سفید و به ظاهر سالم داشته باشید، حتما باید روکش دندان را انجام دهید.
البته راههای دیگری مثل لمینت دندان وجود دارد که برای حفظ زیبایی دندان و فرم زیبای آنها استفاده می شود که در برخی بیماران که دندان روکش شده دارند با هم رنگ کردن روکش و لمینت می توان یک لیخند یک دست و یک رنگ ایجاد کرد
تعمیر بخشهای شکسته دندان
در مواردی، ممکن است دندانپزشک برای تعمیر بخشهای شکسته دندان به روکش دندان نیاز داشته باشد. روکش دندان عصبکشیشده نه تنها باعث زیبایی و محافظت از دندان میشود، بلکه میتواند برای پر کردن منافذ و بخشهای شکسته دندان هم استفاده شود. پر کردن شکستگیهای دندان توسط روکش دندان یکی دیگر از دلایل روکش دندان برای محافظت از دندان است.
افزایش مقاومت و طول عمر دندان
روکش دندان عصبکشیشده باعث محافظت از دندان شده و آن را در برابر عوامل مخرب مانند شکستگی، پوسیدگی مجدد و … مقاوم میکند. البته بعد از روکش دندان عصبکشیشده نباید بهداشت دهان و دندان را فراموش کنید و همچنان مانند قبل باید دندانهایتان را مسواک بزنید.
بهبود شکل دندانها
عوامل مختلفی مانند رعایت نکردن بهداشت دندان ممکن است موجب پوسیدگی دندان شوند. همانطور که گفته شد، فرم و شکل طبیعی دندان پس از عصبکشی و پوسیدگی دندان تغییر میکند. پوسیدگی دندان ممکن است موجب شکستگی دندان شود و شکل دندان را تغییر دهد و عملکرد آن را با مشکل مواجه سازد. روکش دندان عصبکشیشده باعث بهبود شکل دندانها میشود و باعث میشود دندان عملکرد قبلی خود را به دست آورد. شما هرگز نمیتوانید با دندان شکسته، پوسیده یا حتی عصب کشی شده، درست غذا بخورید، به راحتی غذاها را بجویید و احساس درد یا ناراحتی نداشته باشید. روکش دندانهایی که قبلا عصب کشی شدهاند و مشکلی ندارند، باعث استحکام دندان میشود. دندانپزشک میتواند با استفاده روکش به دندانها فرم دهد و شکل اولیه آنها را بازگرداند.
جلوگیری از آسیبدیدگی بیشتر
دندانهای عصب کشی شده همیشه در معرض آسیبهای بیشتر هستند. بخشهای مختلف دندان عصب کشی شده معمولا در معرض شکستن و پوسیدگی بیشتر قرار دارند. روکش دندان از شکستن دندان عصب کشی شده جلوگیری میکند. با روکش دندان، تقریبا تمام مشکلات دندان آسیبدیده برطرف میشوند و نیازی به نگرانی برای حفظ شکل و ظاهر و کارایی دندان نیست.
هزینه روکش دندان عصب کشی شده
با توجه به اطلاعات ارائه شده، هزینه عصب کشی و روکش دندان در حدود 6,۰۰۰,۰۰۰ تومان (پنج میلیون تومان) تخمین زده شده است. اما لازم به ذکر است که این قیمت تقریبی است و ممکن است بسته به نوع عصب کشی و نوع روکش دندان مورد نیاز، قابل تغییر باشد. بنابراین برای دریافت قیمت دقیق و اطلاعات بیشتر، توصیه میشود که با یک پزشک دندانپزشک مشورت کرده و اطلاعات لازم را از منابع معتبر و متخصصین مرتبط دریافت نمایید.
فاصله بین عصب کشی و روکش دندان
در مورد فاصله بین عصب کشی و روکش دندان، باید اشاره کرد که این موضوع بستگی به شرایط و وضعیت دندان شما دارد. به طور کلی، توصیه می شود که روکش دندان بین 1 تا 4 هفته پس از عصب کشی انجام شود. این باعث می شود که عصب کشی به خوبی انجام شده و دندان آماده برای روکش شود. با این حال، این فقط یک راهنمای کلی است و ممکن است با توجه به شرایط شما متفاوت باشد. بهترین راه برای تعیین فاصله مناسب بین عصب کشی و روکش دندان، مشورت با دندانپزشک شما است. دندانپزشک شما می تواند با توجه به وضعیت دقیق دندان شما و نیازهای خاص شما، زمان مناسب برای انجام روکش را تعیین کند. در نهایت، اطمینان حاصل کنید که هر گونه تصمیم گیری در مورد عمل جراحی دندان، باید با راهنمایی و پیشنهادات حرفه ای دندانپزشک شما صورت گیرد تا بهترین نتیجه ممکن را برای شما به ارمغان آورید.
عوامل موثر در روکش دندان عصبکشیشده
روکش دندانعصبکشیشده با توجه به موارد متعددی انجام میشود. برای اینکه بدانید دندانتان به عصب کشی و روکش نیاز دارد، باید به دندانپزشک مراجعه کنید و شناسایی دندانهای آسیبدیده بدون مراجعه به دندانپزشک ممکن نیست. در ادامه به بررسی عوامل موثر در روکش دندان عصبکشیشده میپردازیم:
شکستگی دندان
یکی از عوامل مهمی که در روکش دندان اهمیت مییابد، شکستگی دندان است. دندانهایی که شکستگی دارند، حتما باید روکش شوند تا در برابر پوسیدگی و شکستن مجدد مقاوم شوند.
می توانید در مورد نحوه ترمیم دندانهای شکسته بیشتر بدانید
موقعیت دندان
از دیگر پارامترهای مهم در روکش دندانهای عصب کشی شده، موقعیت دندان است. در این حالت، دندانپزشک دندانها را معاینه میکند و بسته به اهمیت و موقعیت دندانها تصمیم به روکش و عصب کشی دندان میگیرد. به عنوان مثال اگر دندانهای شما در جویدن غذا نقش مهمی داشته باشند، باید مقاومتر باشند و به روکش نیاز خواهند داشت. دندانهایی که در محل دندانهای آسیابی قرار دارند، باید استحکام بیشتر داشته باشند. بنابراین این دندانها در صورت شکستگی جزئی و … هم باید روکش شوند.
زیبایی دندان
گاهی اوقان دندانهایی آسیب میبینند که در زیبایی تاثیر به سزایی دارند. دندانهای جلویی، مهمترین دندانهایی هستند که حفظ ظاهر و زیبایی آنها اهمیت دارد. برای زیبایی این دندانها هم میتوانید روکش دندان انجام دهید. اگر دندانهای شما هم پوسیده شدهاند و نگران ظاهر زشت آنها بعد از عصب کشی هستید، میتوانید با خیال راحت به دندانپزشک مراجعه کنید و در نهایت با روکش دندان بعد از عصب کشی، دندانهایی سفید و بی عیب و نقص، حتی بهتر و زیباتر از قبل داشته باشید.
روکش دندان اجباری؟ یا اختیاری؟
با توجه به مواردی که ذکر شد، حال قصد داریم به سوال مطرح شده پاسخ دهیم. البته احتمالا متوجه شدهاید که آیا حتما باید دندان عصب کشی شده را روکش کرد یا روکش اختیاری است؟ البته روکش اجباری یا اختیاری نیست و کاملا به نظر دندانپزشک بستگی دارد. با توجه به موارد مذکور و به دلیل حفظ زیبایی دندان، محافظت از دندان آسیب دیده و عصب کشی شده، افزایش مقاومت و استحکام دندان، بهبود شکل و فرم دندان و عملکرد طبیعی دندان، بهتر است بعد از عصب کشی دندان، روکش دندان انجام دهید.
تفاوت روکش دندان با پر کردن دندان
به جهت وجود تفاوت بین روکش دندان و پر کردن دندان و عدم اطلاع بسیاری از افراد از این موضوع، بهتر است به تفاوت بین این دو مورد هم بپردازیم. بسیاری از افراد فکر میکنند منظور از روکش دندان همان پر کردن دندان است، در حالی بین این دو مورد تفاوت وجود دارد. بهتر است بدانید که بر اساس عقیده متخصصان و دندانپزشکان، تمام دندانهای عصب کشی شده که روکش میشوند، به هسته پر شده یا (دارای ریختگی) نیاز پیدا میکنند و باید به یک شکلی پر شوند. بعد از عصب کشی همه دندانها به روکش نیاز نداریم اما در عمده موارد، دندان عصب کشی شده باید روکش شود. روکش دندان استحکام بیشتری نسبت به پر کردن دندان ایجاد میکند.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم به بررسی دلایل و عوامل موثر بر روکش دندان عصبکشیشده بپردازیم. دندانهای عصب کشی شده، آسیبپذیرتر هستند و ممکن است دچار شکستگی و آسیبهای بیشتر شوند. برای افزایش استحکام و برگرداندن عملکرد قبلی و شکل اولیه دندانها بهتر است دندانهایتان را روکش کنید. مرکز ایمپلنت دکتر قادری آماده است تا تمام خدمات مربوط به دهان و دندان را به شما عزیزان ارائه دهید. خدمات عصب کشی و روکش دندان توسط پزشک متخصص با بهترین تجهیزات ارائه میشود.
برای یادگیری نکات بیشتر درمانی و بهداشتی دهان و دندان محتوای پیج اینستاگرام دکتر قادری را دنبال کنید. |