آشنایی با عوامل مؤثر بر قیمت ایمپلنت دیجیتال

قیمت ایمپلنت دیجیتال

آشنایی با عوامل مؤثر بر قیمت ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت دیجیتال روشی سوای ایمپلنت معمول نیست، اما این روش بر پایه فناوری‌های نوین پایه‌گذاری شده است. با کاشت دندان به روش دیجیتال موقعیت دقیق عصب‌ها و استخوان‌های فک شما سنجیده می‌شود و متخصص ایمپلنت بهترین جا را برای کاشت پایه دندان انتخاب می‌کند. ایمپلنت دیجیتال نیاز به عکس‌های سه‌بعدی از فک و دندان‌های شما دارد. به دلیل ویژگی‌های این روش کاشت دندان، دقت بالای آن و نیاز به تخصص بیشتر، قیمت ایمپلنت دیجیتال نیز بیشتر از ایمپلنت به روش معمول است.

با مرکز ایمپلنت دکتر مرتضی قادری همراه باشید تا به بررسی این روش کاشت دندان و گزینه‌های مؤثر بر قیمت آن بپردازیم.

روند کاشت دندان و تأثیر آن بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

روند جراحی ایمپلنت دیجیتال تفاوتی با ایمپلنت سنتی و معمول ندارد. تفاوت ایمپلنت دیجیتال با روش معمول کاشت دندان در فناوری‌های نوینی است که در این روش به کمک پزشکان آمده است. ایمپلنت دیجیتال نیاز به‌نوعی عکس‌برداری دارد که معروف به عکس‌برداری سه‌بعدی است. دستگاه‌هایی که برای عکس‌برداری سه‌بعدی مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دور سر شما می‌چرخند و در 15 تا 30 ثانیه، حدود 200 تصویر از فک و دندان‌های شما ثبت می‌کنند.

پس از آن، کارشناس رادیولوژی به پردازش این عکس‌ها در کامپیوتر می‌پردازد و از ترکیب کردن آنها عکس جدیدی ثبت می‌کند. این تصویر همۀ زوایا و ریزه‌کاری‌های استخوان‌های فک، دندان‌ها و حتی بافت نرم لثه‌های شما را نشان می‌دهد. عکسی از زاویه‌های مختلف که همانند مدلی سه‌بعدی از دهان و فک شما به نظر می‌رسد. این تصویر به عکس سی بی سی تی معروف است و تجهیزات عکس‌برداری آن نیز با دستگاه‌های دیگر رادیولوژی متفاوت است. یکی از دلایل افزایش قیمت ایمپلنت دیجیتال استفاده از همین تجهیزات است.

پس از گذر از این مرحله، تصویری در دست متخصص ایمپلنت شما است که فضای دهان، دندان‌ها، لثه‌ها، بافت‌های نرم و سخت و رشته‌های عصبی فک شما را به‌صورت دقیق نشان می‌دهد. پایه ایمپلنت نباید برخوردی با عصب‌های فک شما داشته باشد. همچنین باید در بخشی از استخوان فک کار گذاشته شود که تراکم کافی داشته باشد. این تصویر سه‌بعدی نقشۀ راه دندان‌پزشک شما است و مکان دقیق کاشت ایمپلنت را به او نشان می‌دهد. هزینه ایمپلنت دیجیتال نیز به دلیل نیاز به همین فناوری‌ها و تخصص بالاتر مورد نیاز آن افزایش می‌یابد.

قیمت ایمپلنت دیجیتال باتوجه‌به ابزارهای مورد استفاده در کاشت دندان:

عکس‌های سه‌بعدی ویژگی‌های فک و دندان‌های شما را به‌صورت دقیق نشان می‌دهند. اما تنها وجود این تصویرها کافی نیست تا ایمپلنت دیجیتال را روش پیشرفته‌تری بنامیم. یکی از ابزارهایی که برای ایمپلنت دیجیتال ساخته می‌شود و برای تهیه آن نیاز به تخصص و فناوری‌های مدرن است، قطعه‌ای به نام سرجیکال گاید یا راهنمای جراحی است.

سرجیکال گاید ابزاری است که با توجه وضعیت فک و دندان‌های شما طراحی و ساخته می‌شود. البته قبل از ساخت این قطعه، دهان شما باید با دستگاه‌های اسکنر ویژۀ مخصوص داخل دهان اسکن شود. تهیه این اسکن با هدف تشخیص ویژگی‌های فک شما و تعیین محل مناسب ایمپلنت است. یکی از عواملی که قیمت ایمپلنت دیجیتال را افزایش می‌دهد، همین فناوری‌های مورد استفاده در کاشت دندان دیجیتال است.

پس از این مرحله، باتوجه‌به اسکن‌ها، کارشناسان قالبی مخصوص فک و دندان‌های شما طراحی می‌کنند. این قالب با مدد از فناوری چاپ سه‌بعدی تهیه می‌شود. اکنون راهنمایی در دست پزشک متخصص است که محل دقیق کاشت ایمپلنت را نشان می‌دهد. محلی که تداخلی با عصب‌های فک شما ایجاد نمی‌کند. با مدد از این راهنمای جراحی، برش لثه شما به کمترین اندازه می‌رسد و از درد و خون‌ریزی شما کاسته می‌شود.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

روند ایمپلنت دیجیتال و موارد مؤثر بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

روند کاشت دندان به روش دیجیتال خیلی متفاوت با روند کاشت سنتی دندان نیست، اما تفاوت‌های آشکاری هم دارد:

1- عکس‌برداری CBCT و جمع‌آوری داده‌ها برای کاشت دندان:

نخستین مرحله در ایمپلنت دیجیتال جمع‌آوری اطلاعات درباره فضای کلی فک، دندان‌ها، لثه‌ها و رشته‌های عصبی موجود در این بخش‌ها است. این کار با نوعی عکس‌برداری صورت می‌گیرد که به نام عکس‌برداری سه‌بعدی معروف است. عکس‌برداری سه‌بعدی با دستگاه عکس‌برداری CBCT انجام می‌شود. تهیه این عکس هم در قیمت ایمپلنت دیجیتال مؤثر است.

عکس پردازش‌شده سی بی سی تی همۀ ریزه‌کاری‌ها و زوایای پنهان فک و دندان‌های شما را نشان می‌دهد. این عکس نشان می‌دهد آیا فک شما شرایط کاشت دندان را دارد؟ اگر ندارد، نیاز به چه درمان اضافی برای کاشت دندان دارد؟ پزشکان متخصص از روی تصویر CBCT بهترین جای برش دادن لثه و شکافتن استخوان فک را هم تشخیص می‌دهند.

2- اسکن سه‌بعدی از دهان و دندان‌های شما:

در مرحله بعد، با اسکنر مخصوص تصویری دقیق از داخل فضای دهان و دندان‌های شما تهیه می‌شود. این اسکن بافت‌های نرم و سخت لثه، دندان‌ها و فک شما را به‌صورت دقیق مشخص می‌کند. اسکن از دهان شما با هدف تهیه راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید صورت می‌گیرد. این مرحله و پیش‌نیازهای آن هم مورد دیگری است که باعث افزایش قیمت ایمپلنت دیجیتال شده است.

3- ساختن راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید:

یکی از برتری‌های کاشت دندان با روش دیجیتال وجود قطعه راهنمای جراحی است. ساخت این قطعه نیاز به دانش طراحی قالبی سه‌بعدی دارد. پس از آن نیز این قالب با چاپگرهای مخصوص پرینت می‌شود و در دسترس پزشک شما قرار می‌گیرد. یکی از عوامل افزایش‌دهندۀ قیمت ایمپلنت دیجیتال مراحل طراحی و ساخت این قالب است. با وجود این راهنما جراحیِ آسان‌تر و زخم و دردِ کمتری در انتظار شما است.

4- جراحی و کار گذاشتن ایمپلنت در فک شما:

پس از گذشتن از مراحل مقدماتی و آماده شدن راهنمای جراحی، نوبت جراحی شما فرامی‌رسد. در این مرحله، پس از بی‌حسی فک و دندان‌های شما، پزشک متخصص با استفاده از راهنمای جراحی برش کوچکی در لثه شما می‌زند تا به استخوان فکتان دسترسی پیدا کند. پس از آن نیز با دریل دندان‌پزشکی استخوان فک شما را در بخش تعیین‌شده شکاف می‌دهد. در واقع، همۀ مقدماتی که در افزایش قیمت ایمپلنت دیجیتال هم تأثیرگذار بود، با هدف آسان‌سازی این مرحله و موفقیت بیشتر روند کاشت دندان بود.

برخلاف ایمپلنت با روش معمول که زمان جراحی طولانی‌تری دارد و ممکن است به بیش از یک ساعت برسد، زمان جراحی در کاشت دندان دیجیتال کوتاه است. مقدمات عمل جراحی از قبل آماده شده و متخصص ایمپلنت نیاز به 10 تا 20 دقیقه زمان دارد تا ایمپلنت را در فک شما کار بگذارد.

5- دوره بهبودی:

در این مرحله، شما باید هشت تا 12 هفته و گاهی بیشتر، بسته به وضعیت فک و استخوان‌هایتان، صبر کنید تا فیکسچر ایمپلنت به استخوان فکتان جوش بخورد. از بهترین مزایای کاشت دیجیتال دندان این است که برش کوچکی در لثه شما ایجاد شده که در بسیاری موارد نیاز به بخیه هم ندارد. به‌این‌ترتیب، درد و خون‌ریزی شما در زمان کوتاهی پایان می‌یابد و شما وارد مرحله انتظار می‌شوید تا ایمپلنت به استخوان فک شما جوش بخورد.

6- کار گذاشتن اباتمنت و تاج دندان:

پس از اطمینان از جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک شما، نوبت کار گذاشتن قطعه میانی یا اباتمنت می‌رسد. پس از این هم پزشک از دندان شما قالب‌گیری می‌کند. چند روز دیگر تاج دندان موقت شما آماده می‌شود و متخصص ایمپلنت آن را بر روی اباتمنت کار می‌گذارد. با برطرف شدن اشکالات تاج موقت، روکش نهایی شما آماده می‌شود و بر روی اباتمنت نصب می‌شود. انتخاب نوع روکش نیز بر قیمت ایمپلنت دیجیتال تأثیرگذار است.

7- بازگشت به زندگی عادی:

اکنون هزینه ایمپلنت دیجیتال را پرداخته‌اید و دندانی نصیب شما شده که شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی‌تان دارد. از این به بعد، زندگی عادی شما آغاز می‌شود. به‌راحتی غذاها و خوراکی‌های مورد علاقه خود را میل می‌کنید، بدون گرفتن دست در جلوی دهان خود می‌خندید و از زندگی خود لذت می‌برید.

قیمت ایمپلنت دیجیتال

عوامل مؤثر در قیمت ایمپلنت دیجیتال:

موارد مختلفی را در بخش پیش برشمردیم و عوامل مؤثر بر هزینه ایمپلنت دیجیتال را در روند کاشت دندان مورد بررسی قرار دادیم. اما سوای فناوری دخیل در کاشت دندان دیجیتال، عوامل دیگری نیز بر هزینۀ این روش درمانی تأثیرگذار هستند. با این موارد نیز آشنا شوید:

* تأثیر برند و نوع ایمپلنت بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در هزینه ایمپلنت دیجیتال و هر نوع ایمپلنتی نوع برند ایمپلنت است. تأثیر نوع برند بر قیمت ایمپلنت می‌تواند هزینه آن را تا 20 میلیون تومان یا بیشتر افزایش دهد. بهره بردن از پروتزهای دندان ساخت کشورهای آسیایی مانند کره هزینه کمتری برای شما به همراه دارد.

اما استفاده از ایمپلنت‌های اروپایی و آمریکایی، به‌ویژه از برندهای برتر آنها، قیمت ایمپلنت شما را تا حد زیادی افزایش می‌دهد. البته هریک از این برندها نیز انواع گوناگونی از ایمپلنت‌ها را تولید می‌کنند که برخی ارزان‌تر و برخی نیز گران‌تر هستند. بسته به نیاز فک شما به نوع ایمپلنت از هر برند، هزینه ایمپلنت شما نیز می‌تواند تغییر کند.

* تأثیر درمان‌های اضافه بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

اگر لثه و فک شما نیاز به هیچ درمان اضافه‌ای نداشته باشد، شما تنها هزینه ایمپلنت دیجیتال را می‌پردازید. اما اگر فک و لثه‌های شما نیاز به درمان‌های اضافه داشته باشند، قیمت ایمپلنت شما افزایش پیدا می‌کند. این نکته نیز روی هر نوع ایمپلنتی اثرگذار است.

با چند درمان اضافه در کاشت دندان آشنا شوید:

  • سلامت عمومی شما راه درمان شما را کوتاه‌تر و کم‌هزینه‌تر می‌کند. اما اگر از سلامت کامل برخوردار نباشید، روند درمان شما پیچیده‌تر و گران‌تر می‌شود. برای مثال، عفونت لثه می‌تواند یکی از عوامل مخرب در کاشت دندان باشد و پیش از آن باید درمان شود.
  • پیوند استخوان طبیعی یا مصنوعی نیز درمان اضافه‌ای است که برخی به آن نیاز دارند. کسانی که دچار تحلیل استخوان فک شده‌اند، نیاز به پیوند استخوان دارند. قیمت ایمپلنت دیجیتال با پیوند استخوان افزایش پیدا می‌کند.
  • نیاز به پودر استخوان هم می‌تواند هزینه ایمپلنت شما را افزایش دهد.
  • کشیدن دندان، جراحی دندان‌عقل و بیرون آوردن دندان نهفته را هم باید جزو هزینه‌های اضافه به شمار بیاورید.
  • بالا بردن سینوس‌ها درمان دیگری است که برخی از افراد به آن نیاز دارند. اگر شما هم از این گروه افراد باشید، قیمت ایمپلنت دیجیتال برای شما هم بیشتر خواهد شد.
  • گاهی هم نیاز است تا شما در زمان جراحی بیهوش شوید. استفاده از روش بیهوشی یا داروهای آرام‌بخشی نیز می‌تواند هزینه ایمپلنت دیجیتال را گران‌تر کند.

* تأثیر نوع روکش بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

پس از جوش خوردن پایه ایمپلنت و کار گذاشتن اباتمنت بر روی آن، نوبت روکش کردن دندان شما می‌رسد. چند نوع مختلف از روکش‌های دندانی وجود دارد که می‌توانید از یکی از آنها استفاده کنید. این روکش‌ها قیمت‌های متفاوتی دارند. برای مثال، هزینه ایمپلنت دیجیتال با روکش پی اف ام ارزان‌تر از هزینه آن با روکش زیرکونیومی است. البته همین روکش‌ها نیز درجه‌بندی دارند و قیمت روکش‌های درجه‌یک آنها بالاتر از انواع درجه‌دو است.

* تأثیر استفاده از ایمپلنت فوری بر قیمت ایمپلنت دیجیتال:

نوعی از ایمپلنت نیز که به ایمپلنت فوری معروف است، می‌تواند هزینه ایمپلنت دیجیتال را افزایش دهد. در ایمپلنت فوری، همۀ مراحل کاشتن پایه ایمپلنت، کار گذاشتن اباتمنت و روکش موقت در یک جلسه انجام می‌شود. پس از آن، شما باید با مراقبت‌های لازم منتظر جوش خوردن پایه ایمپلنت به استخوان فک خود بمانید. پس از کامل شدن روند جوش خوردن استخوان نیز زمان قالب‌گیری و کار گذاشتن روکش همیشگی می‌رسد.

معایب ایمپلنت دیجیتال:

روش کاشت دندان دیجیتال به‌خودی‌خود اشکالی ندارد. اما می‌توانیم بخشی از این روند را به‌عنوان معایب این نوع ایمپلنت نام ببریم. ایمپلنت دیجیتال نیاز به تهیه عکسی اضافه بر عکس OPG، اسکن داخل دهان و ساخت راهنمای جراحی دارد. در واقع، باید بگوییم آغاز روند این روش ایمپلنت مقدمات بیشتری از ایمپلنت با روش معمول دارد.

در کنار آماده‌سازی مقدماتی بیشتر، از یک نکته دیگر هم به‌عنوان اشکال این روش باید نام ببریم که به آن هم اشاره کردیم. بالاتر بودن قیمت ایمپلنت دیجیتال را هم باید از معایب آن بدانیم

تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمول در چیست؟

مهم‌ترین تفاوت این دو روش کاشت دندان در استفاده از فناوری‌های پیشرفته‌ای همچون عکس‌برداری CBCT، اسکن داخل دهانی و ساخت قالب راهنمای جراحی است. همۀ این موارد به‌عنوان راهنمای پزشک شما عمل می‌کنند و باعث می‌شوند تا جراحی آسان‌تری پیش روی پزشک و شما باشد. دوره بهبودی شما نیز در این نوع ایمپلنت کوتاه‌تر است. البته تفاوت قیمت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمول را هم نباید نادیده بگیریم.

چرا برش لثه در ایمپلنت دیجیتال کمتر است؟

در ایمپلنت به روش معمول، پزشک لثه را برش می‌دهد تا به استخوان فک برسد و بهترین مکان را برای دریل کردن استخوان فک پیدا کند. اما در کاشت دندان دیجیتال، با وجود عکس‌های دقیق سه‌بعدی و راهنمای جراحی، نیازی به این کار نیست. راهنمای جراحی محل دقیق برش دادن لثه و شکافتن استخوان فک را به جراح نشان می‌دهد.

به‌این‌ترتیب، پزشک برش کوچکی در جای مشخص‌شده در لثه می‌زند تا به استخوان فک دسترسی پیدا کند. راهنمای جراحی هم محل دقیق دریل کردن را به جراح نشان می‌دهد. همه این امکانات که باعث افزایش قیمت ایمپلنت دیجیتال می‌شوند، کمترین برش و همچنین کمترین درد و خون‌ریزی را در فک شما به دنبال دارند.

بهترین پزشک ایمپلنت دیجیتال:

همان‌طور که گفتیم، ایمپلنت دیجیتال نیاز به فناوری‌های پیشرفته‌ای دارد که برخی از آنها، مانند عکس‌برداری CBCT و اسکن داخل دهانی می‌تواند در خارج از کلینیک دندان‌پزشکی انجام شود. اما بهره بردن از دستاورد این فناوری‌ها نیاز به آگاهی و تخصص بیشتر دارد. به‌این‌ترتیب، باید بگوییم تنها پزشکانی می‌توانند از روش ایمپلنت دیجیتال برای کاشتن دندان شما استفاده کنند که تخصص آن را داشته باشند.

قیمت ایمپلنت دیجیتال و راه‌های پرداخت آن:

همان‌طور که گفتیم، هزینه ایمپلنت دیجیتال بالاتر از هزینه ایمپلنت با روش معمول است. اگر شما هم دوست دارید درمانی راحت‌تر و موفق‌تر داشته باشید، می‌توانید از این روش کاشت دندان بهره‌مند شوید. اگر پرداخت یک‌باره هزینه ایمپلنت نیز برای شما مشکل است، می‌توانید از روش پرداخت قسطی آن بهره‌مند شوید. برای آگاهی از چگونگی پرداخت قسطی هزینه ایمپلنت با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.

پرسش‌های متداول:

1- قیمت ایمپلنت دیجیتال در سال 1402 چقدر است؟

هزینه ایمپلنت دیجیتال تنها به این روش کاشت دندان بستگی ندارد. برند مورد استفاده و موارد دیگری هم در این زمینه دخالت دارند. اما برای آگاهی از قیمت دقیق این نوع ایمپلنت بهتر است با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید تا هزینه آن را باتوجه‌به برند ایمپلنت برایتان مشخص کنیم.

2- عوارض ایمپلنت دیجیتال چیست؟

در واقع، پیچیده‌تر شدن روند کاشت دندان دیجیتال به این دلیل است که از پیامدهای ناگوار کاشت دندان کاسته شود. عوارض ایمپلنت دیجیتال چیزی جز عوارض ایمپلنت معمول نیست، اما با یک تفاوت بزرگ. پیشرفت‌های نوین ایمپلنت دیجیتال عوارض این روش کاشت دندان را به کمترین اندازه رسانده‌اند.

3- چرا قیمت ایمپلنت دیجیتال بیشتر از قیمت کاشت دندان به روش معمول است؟

یکی از دلایل افزایش قیمت در ایمپلنت دیجیتال استفاده از عکس‌برداری‌ها و اسکن‌های اضافه است. عامل مؤثر دیگر نیاز به تخصص افراد مختلف در روند عکس‌برداری، طراحی و ساخت راهنمای جراحی، استفاده از راهنمای جراحی و تخصص بالاتر ایمپلنتولوژیست است.

4- ماندگاری ایمپلنت دیجیتال چقدر است؟

ماندگاری این نوع ایمپلنت به گزینه‌های گوناگونی مانند برند ایمپلنت، سلامتی عمومی شما و تجربه و تخصص پزشک شما بستگی دارد. این زمان می‌تواند در افراد گوناگون متفاوت باشد.

گفتار پایانی:

شاید بتوانیم بگوییم کاشت دندان دیجیتال روشی میان‌بر برای رسیدن به مقصد در زمانی کوتاه‌تر و با مشکلات کمتر است. بهره بردن از این روش در ابتدا نیاز به تهیه چند عکس و اسکن دارد. بقیۀ روند آماده‌سازی شرایط و قالب راهنمای جراحی مربوط به کلینیک و متخصص ایمپلنت می‌شود و شما تنها از مزایای این روش بهره‌مند می‌شوید. دوره بهبودی کوتاه‌تر و موفقیت بیشتر در کاشت دندان از پیامدهای ایمپلنت دیجیتال است. البته همان‌طور که گفتیم، قیمت ایمپلنت دیجیتال هم از نوع معمول آن بالاتر است.

برای بهره‌مندی از ایمپلنتی حرفه‌ای‌تر، آسان‌تر و موفق با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.