6 برتری مینی ایمپلنت را بدانید و با ویژگی‌های آن آشنا شوید

مینی ایمپلنت

6 برتری مینی ایمپلنت را بدانید و با ویژگی‌های آن آشنا شوید

مینی ایمپلنت (Mini Implant) روشی برای کاشت دندان است و شباهت‌های زیادی به روش ایمپلنت استاندارد دندان دارد. دندان‌های مادرزادی ما بهترین عضو برای جویدن مواد خوراکی و لذت بردن از خوردن هستند. اما متاسفانه همه یا تعدادی از این دندان‌ها را به‌دلایل مختلف، در طول زندگی از دست می‌دهیم. اینجا است که نیاز به پروتزهای دندان مصنوعی دیده می‌شود که خوشبختانه ساخت آنها هر روز در حال پیشرفت است. در چند سال اخیر، کاشت نوعی ایمپلنت‌های کوچک دندانی هم معمول شده که ویژگی‌های مخصوص به خود دارند.

برای شناخت ویژگی‌های این نوع ایمپلنت دندانی یا مینی‌ایمپلنت با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری همراه باشید.

مینی ایمپلنت چیست؟

کاشت دندان به دو روش صورت می‌گیرد. یک روش آن که همان ایمپلنت معمولی یا استاندارد است، برای بیشتر مردم شناخته شده است. اما روش دیگری هم در کاشت دندان وجود دارد که ایمپلنت‌های کوچک‌تر هستند و مینی خوانده می‌شوند. مهم‌ترین تفاوت این دو نوع ایمپلنت که از نام آنها هم مشخص است، کوچک‌تر بودن مینی‌ایمپلنت نسبت به ایمپلنت استاندارد است. البته علاوه بر اندازه، بین این دو نوع ایمپلنت تفاوت‌هایی دیگری هم وجود دارد که بهتر است آنها را بشناسید.

مقایسه شباهت‌ها و تفاوت‌های مینی ایمپلنت با ایمپلنت استاندارد:

ساختار کلی ایمپلنت‌های کوچک شبیه ایمپلنت‌های استاندارد است. یعنی این نوع ایمپلنت دندانی دارای اجزایی شبیه به ایمپلنت استاندارد است و روش کاشت آنها هم شباهت‌هایی به یکدیگر دارد. اما تفاوت‌های مختلفی هم بین این ایمپلنت‌های کوچک‌تر با ایمپلنت‌های استاندارد وجود دارد:

مینی ایمپلنت

* تفاوت در اندازه:

اصلی‌ترین تفاوت این دو نوع ایمپلنت، در اندازه پایه آنها است. پایه مینی‌ایمپلنت اندازه کوچک‌تری نسبت به پایه ایمپلنت‌های استاندارد دارد. قطر پایه فلزی یا فیکسچر در ایمپلنت‌های مینی کمتر از 3 میلی‌متر است، درصورتی‌که همین قطر در ایمپلنت‌های استاندارد تا 6 میلی‌متر می‌رسد.

* تفاوت در ساختار:

ایمپلنت‌های استاندارد از سه بخش مختلف فیکسچر، اباتمنت و تاج دندان ساخته می‌شوند. فیکسچر ایمپلنت داخل فک قرار می‌گیرد و با پیچ اباتمنت به تاج دندان وصل می‌شود. اما ایمپلنت‌های مینی از دو بخش ساخته می‌شوند که میله یا فیکسچری است که داخل فک قرار می‌گیرد و انتهای آن گرد و گوی‌مانند است. این بخش بیرون از فک قرار می‌گیرد و تاج دندان روی آن نصب می‌شود.

* تفاوت در عملکرد:

عملکرد این دو نوع پروتز دندانی هم با یکدیگر متفاوت است. ایمپلنت‌های استاندارد فشار بیشتری را می‌توانند تحمل کنند، اما بر روی مینی‌ایمپلنت‌ها نباید فشار زیادی وارد بیاید.

* تفاوت در دوام:

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین این دو روش کاشت دندان، دوام کمتر ایمپلنت‌های مینی نسبت به ایمپلنت‌های استاندارد است. با توجه به وضعیت فک و دندان‌های شما، دوام ایمپلنت‌های استاندارد ممکن است تا 15 سال باشد. اما درباره ایمپلنت‌های مینی، این زمان تا 9 سال پیش‌بینی شده است.

ایمپلنت2

برتری‌های مینی ایمپلنت:

مزایای ایمپلنت‌های کوچک دندانی بسیار است:

1- نیاز به تراکم استخوان کمتر دارد:

شاید بتوانیم بگوییم برترین ویژگی ایمپلنت‌های کوچک آن است که نیاز به تراکم استخوان کمتری دارند. یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث تثبیت ایمپلنت دندانی در فک شما می‌شود، تراکم استخوان فک شما است. اما متاسفانه برخی مردم به‌دلایل مختلف، مقدار زیادی از حجم استخوان فک خود را از دست داده‌اند و نمی‌توانند از روش معمول کاشت دندان بهره ببرند.

از دلایل از دست دادن تراکم استخوان فک باید به فاصله بین کشیدن و کاشت دندان اشاره کنیم. برخی بیماری‌های لثه و پوکی استخوان هم باعث تحلیل رفتن استخوان فک می‌شوند. برای این گروه از افراد، بهترین روش کاشت دندان بهره‌گیری از مینی ایمپلنت است. برتری دیگر این روش نیاز نداشتن به پیوند استخوان فک است. پیوند استخوان فک، در برخی موارد، زمان تکمیل روند کاشت دندان را تا یک سال طولانی می‌کند.

2- روشی کمترتهاجمی است:

کاشت پایه ایمپلنت در فک شما نیاز به جراحی دارد. از برتری‌های ایمپلنت‌های مینی نسبت به روش معمول کاشت دندان، کمترتهاجمی بودن کاشت پایه ایمپلنت است. طبیعی است درد، ناراحتی و عوارض این جراحی قابل‌تحمل‌تر از روش معمول کاشت دندان است.

3- دارای بهبودی سریع‌تر است:

کمترتهاجمی بودن ایمپلنت‌های مینی، بهبودی زودتر فک و زخم‌های شما را هم به دنبال دارد. پایه ایمپلنت‌های کوچک باریک‌تر است و سوراخی که در استخوان فک شما ایجاد می‌شود، قطر کمتری دارد. همین نکته بهبودی زودتر زخم‌های فک و دهان شما را به دنبال دارد.

4- قیمت ارزان‌تری دارد:

تفاوت در هزینه، فرق دیگر مینی ایمپلنت با ایمپلنت استاندارد است. در بیشتر موارد، هزینه ایمپلنت‌های کوچک دندانی ارزان‌تر از ایمپلنت‌های استاندارد است.

5- امکان کاشت مینی ایمپلنت در بخش‌های باریک‌تر دهان وجود دارد:

یکی از برتری‌های بارز مینی‌ایمپلنت‌ها نسبت به ایمپلنت‌های استاندارد، امکان کاشت این دندان‌ها در بخش‌های باریک فک است. البته برخی افراد هم فک ضعیف‌تری دارند که پذیرای پایه ایمپلنت‌های معمول نیستند. این گروه افراد هم باید از ایمپلنت‌های کوچک دندانی استفاده کنند.

6- دستیابی به نتیجه در آنها سریع‌تر است:

دستیابی به نتیجه هم در روش مینی ایمپلنت سریع‌تر از کاشت دندان به‌روش معمول است. ایمپلنت استاندارد نیازمند مراجعه‌های زیاد به کلینیک دندان‌پزشکی و روند درمانی طولانی‌تر است. اما این روند در روش کاشت ایمپلنت‌های کوچک، زودتر به نتیجه می‌رسد. در ایمپلنت استاندارد، برخلاف ایمپلنت‌های کوچک، پزشک تا پیش از ترمیم استخوان فک نمی‌تواند تاج دندان را روی پایه آن قرار دهد.

منی ایمپلنت

معایب مینی ایمپلنت:

ایمپلنت‌های کوچک دندانی نقص‌هایی هم دارند:

* پایداری کمتر:

مینی‌ایمپلنت‌ها اندازه کوچک‌تر و ثبات کمتری نسبت به ایمپلنت‌های استاندارد دارند که این مسئله یکی از معایب این روش کاشت دندان است.

* هماهنگی بیشتر با فک پایین:

ایمپلنت‌های مینی به‌دلیل استحکام کمتری که نسبت به ایمپلنت‌های استاندارد دارند، بیشتر مناسب کار گذاشتن در فک پایین بیمار هستند. البته با نظر پزشک و با رعایت اقدامات احتیاطی، از این روش کاشت دندان در فک بالا هم می‌توانیم استفاده کنیم.

* تامین نیروی کمتر برای جویدن:

ایمپلنت‌های بزرگ قدرتمندتر هستند و نیروی زیادی برای جویدن شما تولید می‌کنند. اما ایمپلنت‌های مینی باریک‌ترند و استحکام آنها نیز کمتر است. همین نکته باعث می‌شود تا نیروی جویدن حاصل از آنها هم کمتر باشد.

روش کاشت مینی ایمپلنت:

برای کاشت این نوع ایمپلنت، دندان‌پزشک ابتدا لثه شما را بی‌حس‌می‌کند و سپس آن  را شکاف می‌دهد. در مرحله بعد، در استخوان فک شما سوراخی ایجاد می‌کند و پایه ایمپلنت را در آن قرار می‌دهد. پس از این مرحله، بخش کوچکی از ایمپلنت بیرون از لثه شما می‌ماند و دوروبر آن بخیه می‌خورد. اکنون تاج دندان‌های موقتی روی این پایه‌ها قرار می‌گیرد تا دوره بهبودی را بگذرانید. پس از آن نیز پزشک تاج دندان دائمی شما را بر روی پایه‌های ایمپلنت نصب می‌کند.

توجه داشته باشید که در برخی موارد، حتی نیازی به سوراخ کردن استخوان و بخیه زدن زخم هم وجود ندارد. در این شرایط، برش کوچکی روی لثه شما زده می‌شود و ایمپلنت روی استخوان فک شما چسبانده می‌شود.

مینی ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

این روش کاشت دندان برای افراد مختلفی کاربرد دارد:

  • کسانی که به‌دلیل کمبود تراکم استخوان فک نمی‌توانند از کاشت دندان به‌صورت معمول، بهره ببرند.
  • کسانی که فک باریکی دارند و مناسب ایمپلنت‌های استاندارد نیست.
  • افرادی که دارای سلامت در فک و لثه‌های خود باشند.
  • افرادی که دندان‌های جلویی فک خود را از دست داه‌اند.

هزینه مینی ایمپلنت چقدر است؟

هزینه هرگونه درمان‌های دندان‌پزشکی، از جمله مینی‌ایمپلنت‌ها به گزینه‌های مختلفی بستگی دارد:

  • نیاز فک شما به روند درمانی که ممکن است کمتر یا بیشتر باشد و مراجعات کمتر یا بیشتر شما را به کلینیک دندان‌پزشکی به دنبال داشته باشد.
  • تعداد دندان‌های نیازمند ایمپلنت هم گزینه دیگری در تعیین قیمت این روش درمانی است.
  • تخصص دندان‌پزشک شما هم گزینه دیگری در تعیین هزینه‌های دندانپزشکی است.
  • شهر و منطقه کلینیکی که به آن مراجعه می‌کنید هم می‌تواند در هزینه نهایی تاثیرگذار باشد.
  • همه قیمت‌ها در سایت کلینیک دکتر قادری مشخص شده و برای دیدن آنها کافی است بر روی لینک بزنید.

بهترین متخصص انجام مینی ایمپلنت چه کسی است؟

بهترین متخصص کاشت دندان را می‌توانید از نمونه‌های موفق پزشک مورد نظر خود بشناسید. پزشکان زیادی مشغول ایمپلنت‌های دندانی هستند، اما نمونه‌های موفق کاشت دندان در همه آنها یکسان نیست. از مهم‌ترین عوامل موفقیت در این زمینه، تخصص پزشک در جراحی‌های لثه است. این تخصص تنها با پیمودن دوره‌های خاص جراحی لثه امکان‌پذیر است و نتیجه آن نیز موفقیت در جراحی‌های لثه و کاشت ایمپلنت‌های دندانی است.

اگر ساکن تهران هستید، خوشبختانه به خدمات دکتر قادری دسترسی دارید. با اینکه دانشنامه تخصصی دکتر قادری در زمینه جراحی لثه است، اما معرف ایشان ده‌ها نمونه ایمپلنت موفق دندان است.

پرسش‌های متداول:

1- از بین روش مینی ایمپلنت و ایمپلنت استاندارد، کدام روش برای من مناسب‌تر است؟

بهتر است انتخاب بهترین روش درمانی را به پزشک خود بسپارید. در کلینیک دکتر قادری، ابتدا وضعیت فک، دندان‌ها و استخوان‌های فک شما بررسی می‌شود. پس از آن، بهترین روش ایمپلنت به شما پیشنهاد می‌شود.

2- آیا کاشت مینی‌ایمپلنت در فک من دردناک است؟

روند کاشت مینی‌ایمپلنت با بی‌حسی انجام می‌گیرد که در آن زمان، دردی احساس نمی‌کنید. اما دردی که پس از جراحی در این روش کاشت دندان حس می‌کنید، کمتر از درد و مشکلات ایمپلنت‌های استاندارد است.

3- آیا کاشت دندان به‌روش مینی به‌اندازه کافی محکم است؟

پیش از قرار دادن تاج دندان بر روی پایه آن، دندان‌پزشک از محکم بودن آن مطمئن می‌شود. در غیر این صورت این نوع ایمپلنت دوام زیادی برای شما نخواهد داشت.

سخن پایانی:

در دنیای پزشکی، هیچ روش درمانی دارای نتایج یکسان برای همه مردم نیست. استفاده از پروتزهای دندانی هم همین شرایط را دارند و باید با توجه به فک و دندان‌های شما انتخاب و به کار گرفته شوند. مینی ایمپلنت نیز یکی از روش‌های درمانی برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است. اما تنها یک دندان‌پزشک متخصص می‌تواند به شما بگویید بین ایمپلنت‌های معمول و استاندارد و مینی‌ایمپلنت، کدام روش برای شما مناسب‌تر است.