مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال و برتری‌های آن را بدانید

مراحل ایمپلنت دیجیتال
مراحل کاشت ایمپلنت دیجیتال و برتری‌های آن را بدانید ایمپلنت دیجیتال روشی مدرن‌تر و امروزی‌تر در کاشت دندان است. البته روند اصلی کاشت دندان در این نوع ایمپلنت تفاوت اساسی با روش سنتی و معمول آن ندارد. اما فناوری‌های کامپیوتری دقت و سرعت بیشتری به این نوع ایمپلنت بخشیده است. در واقع، بهره‌مندی از تجهیزات پیشرفته‌تر روند کاشت دندان با روش دیجیتال را آسان‌تر ساخته است. با مرکز ایمپلنت دکتر مرتضی قادری همراه باشید تا با هم نگاهی به برتری‌ها و مراحل کاشت دندان به روش دیجیتال داشته باشیم.

ایمپلنت دیجیتال چیست؟

روند جراحی، کاشت پایه دندان و مراحل دیگر پس از آن در کاشت دندان دیجیتال تفاوتی با ایمپلنت معمول ندارد. اما آنچه این نوع ایمپلنت را از کاشت دندان به روش سنتی برتر ساخته است، مقدمات این عمل جراحی و برخی از ویژگی‌های دیگر آن است. در کاشت دندان با روش دیجیتال، از فناوری‌های امروزی و مدرن برای تعیین دقیق جای فیکسچر دندان‌ها انتخاب می‌شود. روند قالب‌گیری در این روش کاشت دندان نیز متفاوت از کاشت سنتی دندان است و با مدد از اسکنر‌های کامپیوتری صورت می‌گیرد. به‌این‌ترتیب، جای قرارگیری پایه‌های دندان در ایمپلنت دیجیتال به‌صورت دقیق در محلی انتخاب می‌شود که کمترین خطر را برای عصب‌های فک و لثه شما داشته باشد. همچنین برای قالب‌گیری دندان‌های شما دیگر نیازی به خمیرهای دندان‌پزشکی نیست. دهان شما با دستگاه‌های دیجیتال اسکن می‌شود و تصویر آن از راه رایانه برای دندان‌ساز فرستاده می‌شود. در واقع، می‌توانیم بگوییم روند ساخت دندان هم در این روش سرعت پیدا کرده و بسیار دقیق‌تر شده است.

مراحل ایمپلنت دیجیتال:

کاشت دندان با روش دیجیتال مراحل گوناگونی دارد که بهتر است با آنها آشنا شوید:

1- انتخاب متخصص ایمپلنتولوژیست:

نخستین و مهم‌ترین گام برای آغاز ایمپلنت انتخاب متخصص ایمپلنت است. این انتخاب و درمان شما در کلینیک دکتر مرتضی قادری می‌تواند آینده کاشت دندان را برای شما تضمین کند و دندان یا دندان‌هایی برای سال‌ها یا برای همیشه به شما بدهد.

2- معاینه دقیق فک و لثه‌های شما در کلینیک دندان‌پزشکی:

اولین مرحلۀ ایمپلنت به روش دیجیتال تفاوتی با ایمپلنت سنتی ندارد. آغاز کاشت دندان با معاینه دقیق و بالینی از فک، لثه‌ها و دندان‌های شما، به‌وسیلۀ دکتر مرتضی قادری صورت می‌گیرد. نگاهی به وضعیت دندان‌ها و لثه‌های شما سلامت و آمادگی آنها را برای ایمپلنت مشخص می‌کند. البته پزشک متخصص برای اطمینان از سلامتی کامل شما از فشارخون، قند خون و دیگر شاخص‌های سلامتی شما سؤالاتی می‌پرسد. در نهایت، با نوشتن آزمایش‌ها و عکس‌های مورد نیاز شما وارد مرحله آمادگی برای کاشت دندان می‌شوید.

3- انجام آزمایش‌های لازم و عکس‌برداری از فک و دندان‌های شما:

در صورت نیاز، شما باید برخی آزمایش‌ها مانند اندازه‌گیری قند خون یا موارد دیگری که به سلامتی شما مربوط است را آماده کنید. عکس OPG از فک‌ها، لثه‌ها و دندان‌های شما نیز شرایط فک و دندان‌هایتان را به طور دقیق مشخص می‌کند. این عکس پیش از ایمپلنت دیجیتال یا ایمپلنت با روش سنتی باید گرفته شود.

4- عکس‌برداری دیجیتال و اسکن سه‌بعدی از دندان‌های شما:

عکس‌برداری دیجیتال وضعیت دقیق‌تری از فک، دندان‌ها و لثه‌های شما در اختیار پزشک قرار می‌دهد. اسکنر سه‌بعدی هم اسکن سه‌بعدی و امکان ساخت مدل سه‌بعدی از دندان‌های شما را در اختیار پزشکتان می‌گذارد. ساخت مدل سه‌بعدی بخشی از امکاناتی است که تجهیزات کامپیوتری دیجیتال فراهم کرده است. این تصاویر و مدل‌ها محل دقیق کاشت دندان و حتی اندازه دندانی که قرار است ساخته شود را برای پزشکان مشخص می‌کند.

5- سی‌تی‌اسکن دیجیتال از فک شما:

سی‌تی‌اسکن از فک شما تراکم دقیق استخوان‌های فکتان را مشخص می‌کند. در صورت داشتن تراکم کافی استخوان، بدون نگرانی و بدون نیاز به پودر یا پیوند استخوان، مراحل جراحی و کاشت دندان شما آغاز می‌شود. سی‌تی‌اسکن فک و دندان‌های شما محل دقیق عصب‌ها را هم به نمایش می‌گذارد. این نکته دقت جراحی را بالا می‌برد و از برخورد ابزار و مته‌های جراحی با عصب‌های فک شما پیشگیری می‌کند. همچنین باعث می‌شود تا پایه ایمپلنت در جایی کاشته شود که آسیبی به هیچ‌یک از عصب‌های شما نزند.
مراحل ایمپلنت دیجیتال

6- جراحی و کاشتن پایه ایمپلنت دیجیتال در فک شما:

همۀ مراحلِ پیش‌ازاین در یک یا دو جلسه انجام می‌شود و جلسه بعدی حضور شما در کلینیک آغاز جراحی و کار گذاشتن پایه دندان است. از جالب‌ترین ویژگی‌های کاشت دندان دیجیتال این است که همۀ ریزه‌کاری‌های جراحی تا پیش‌ازاین مرحله آماده شده است. اکنون پزشک شما به طور دقیق می‌داند کجای لثه شما را بشکافد و کدام بخش استخوان را برای کار گذاشتن پایه ایمپلنت سوراخ کند. جایی که هیچ برخوردی با عصب‌های لثه و فک شما نداشته باشد و روند درمان را با مشکل یا شکست روبه‌رو نسازد. همۀ این نکته‌ها باعث می‌شود تا زمان جراحی کوتاه‌تر شود. اکنون پزشک برش کوچکی در لثه شما پدید می‌آورد و از راه آن با مته‌های دندان‌پزشکی محل مشخص‌شده استخوان فک شما را سوراخ می‌کند. کار گذاشتن پایه ایمپلنت در استخوان فک شما مرحله بعدی درمان است. دقتی که در این نوع ایمپلنت وجود دارد باعث می‌شود تا به دلیل کوچک بودن جای برش نیازی به بخیه لثه هم نباشد. همین نکته بهبودی زودتر و درد و خون‌ریزی کمتر را برای شما به دنبال دارد.

7- معاینه و اطمینان از پیشرفت صحیح روند جوش خوردن فیکسچر:

تا پیش از زمان نهایی جوش خوردن پایه ایمپلنت دیجیتال به استخوان فک شما، جلسه یا جلسه‌های معاینه‌ای برایتان در نظر گرفته می‌شود. این جلسات به دلیل اطمینان از درستی قرارگیری پایه ایمپلنت و روند طبیعی جوش خوردن آن به استخوان فک شما است. از زمان قرارگیری پایه‌های ایمپلنت در فک شما تا زمان جوش خوردن کامل آن به سه تا شش ماه زمان نیاز است.

8- اسکن دیجیتال دهان یا قالب‌گیری دیجیتال:

پس از اطمینان از جوش خوردن پایه دندان به استخوان فک شما، زمان آن فرارسیده تا قطعه میانی و روکش دندان شما به آن وصل شود. اما پیش از وصل روکش، این بخش از ایمپلنت شما باید ساخته شود. برای ساخت آن هم نیاز به قالب‌گیری است. در این مرحله از ایمپلنت دیجیتال، دوباره فناوری‌های کامپیوتری و اسکنر سه‌بعدی به کمک پزشکان می‌آیند. به‌جای استفاده از خمیر قالب‌گیری، فضای دهان و دندان‌های شما با دوربین‌های مخصوص اسکن می‌شود تا روکش بهتر و دقیق‌تری برای دندان شما ساخته شود. اسکن سه‌بعدی دندان‌های شما برای دندان‌ساز فرستاده می‌شود و زمان آماده شدن روکش دندان شما هم کمتر می‌شود.

9- نصب اباتمنت و روکش دندان:

اکنون شما به ایستگاه پایانی ایمپلنت دیجیتال رسیده‌اید. با ساخت روکش دندان شما، پزشک متخصص اباتمنت و روکش یا تاج دندان را روی پایه دندان شما نصب می‌کند. البته در بیشتر موارد ابتدا روکش موقتی برای شما نصب می‌شود و پس از رفع اشکال‌های آن، روکش همیشگی شما ساخته می‌شود.

10- مراقبت از دندان‌های ایمپلنتی و معاینه‌های دوره‌ای:

اکنون دندان یا دندان‌های شما در جایگاه خود قرار گرفته و شما به زندگی عادی خود بازمی‌گردید. اما یک نکته را به‌خاطر داشته باشید! دندان‌های ایمپلنتی بیشتر از دندان‌های طبیعی شما نیاز به مراقبت دارند. پس روزی دو بار مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. همچنین در فاصله‌های زمانی که پزشکتان مشخص می‌کند، برای معاینه به کلینیک مراجعه کنید.

برتری‌های ایمپلنت دیجیتال:

پیش از هر تصمیمی برای انتخاب روش دیجیتال یا سنتی ایمپلنت، بهتر است از برتری‌های کاشت دندان دیجیتال باخبر شوید:

1- بالاتر رفتن دقت درمان با استفاده از سرجیکال گاید:

مهم‌ترین برتری ایمپلنت دیجیتال نسبت به کاشت دندان با روش معمول را باید در بالاتر رفتن دقت درمان آن بدانیم. در روش نوین کاشت دندان، پزشکان علاوه بر تجهیزات کامپیوتری، از یک راهنمای جراحی به نام سرجیکال گاید استفاده می‌کنند. این راهنما امکان تشخیص دقیق محل کار گذاشتن ایمپلنت را برای پزشک شما فراهم می‌کند. چنین دقتی شکافتن کمتر لثه و انتخاب دقیق جای مته کردن استخوان فک را به دنبال دارد. این ابزار پیشرفته همچنین کمک می‌کند تا سینوس‌ها و ریشه‌های دندان‌های کناری نیز از آسیب جراحی در امان بمانند. برتری دیگر بهره‌مندی از این ابزار کمتر کردن خطا در ایمپلنت دیجیتال است. به‌این‌ترتیب، اگر در سال‌های بعد نیاز باشد تا دوباره در فک شما جراحی صورت گیرد و پایه ایمپلنتی کاشته شود، امکان آن وجود دارد.

2- کاهش درد، خون‌ریزی و ناراحتی بیمار:

دقت بالای جای‌گزینی برش لثه و شکاف استخوان در ایمپلنت دیجیتال درد و خون‌ریزی کمتری برای بیمار به دنبال دارد. نیاز نداشتن به بخیه لثه نیز گام مهمی در بهبودی سریع‌تر شما و کاستن از مقدار درد و ناراحتی چندروزه پس از جراحی است. در واقع، باید بگوییم دقت این روش به بهبودی شما سرعت می‌بخشد.

3- سرعت بخشیدن به روند درمان:

بدیهی است کاستن از زمان بهبودی زخم‌ها و بریدگی‌ها روند درمانی شما را سرعت می‌بخشد.

4- بالاتر رفتن درصد موفقیت درمان:

همه ویژگی‌های گفته‌شده درصد موفقیت درمان شما در این روش کاشت دندان را نسبت به ایمپلنت سنتی بالاتر می‌برد.

5- کاهش خطرها و عوارض ایمپلنت:

هر جراحی با خطرها و پیامدهایی روبه‌رو است که می‌تواند کمتر یا بیشتر شود. از بهترین ویژگی‌های کاشت دندان دیجیتال آن است که این روش درمانی خطرها و عوارض کاشت دندان را برای شما به کمترین اندازه ممکن می‌رساند.

6- زمان کوتاه‌تر برای کاشت دندان:

یکی دیگر از برتری‌های ایمپلنت دیجیتال نیاز به زمان کوتاهی برای کاشت پایه ایمپلنت است. با کامل بودن اسکن‌ها و بهره‌مندی از ابزار پیشرفته، زمان جراحی شما تنها بین 10 تا 20 دقیقه به درازا می‌کشد. این زمان در ایمپلنت سنتی ممکن است به بیش از یک ساعت برسد.

7- آسان بودن ذخیره‌سازی اطلاعات درمانی بیمار:

به دلیل کامپیوتری بودن بسیاری از مراحل درمانی در این نوع ایمپلنت، ذخیره‌سازی اطلاعات درمانی شما برای پزشکتان آسان‌تر می‌شود.
ایمپلنت دیجیتال

تفاوت‌های ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی:

چند تفاوت اصلی بین ایمپلنت معمولی با روش دیجیتال آن وجود دارد:

* بهره بردن از پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در ایمپلنت با روش دیجیتال:

نخستین تفاوت اصلی این دو روش کاشت دندان، در استفاده از جدیدترین تکنولوژی‌های روز در روش دیجیتال است. این فناوری‌ها امکان جراحی دقیق‌تر و موفق‌تری برای پزشکان رقم زده‌اند. با مدد از چنین تکنولوژی‌هایی روند درمانی آسان‌تر، بهتر و کوتاه‌تر می‌شود.

* برش کمتر لثه و در نتیجه زخم، خون‌ریزی، درد کمتر و بهبودی سریع‌تر:

فناوری استفاده‌شده در این روش کاشت دندان برش کمتر لثه، زخم کمتر و خون‌ریزی کمتر زخم را به دنبال دارد. در کاشت دندان دیجیتال بیمار درد کمتری را تجربه می‌کند و بهبودی او نیز با سرعت بیشتری به نتیجه می‌رسد.

* زمان جراحی کوتاه‌تر:

زمان جراحی و کار گذاشتن ایمپلنت در فک شما در روش سنتی ایمپلنت ممکن است به بیش از یک ساعت برسد. اما ایمپلنت دیجیتال تنها به ده تا بیست دقیقه زمان نیاز دارد تا پزشک پایه ایمپلنت را در فک شما کار بگذارد.

* تعداد مراجعه کمتر:

تعداد دفعه‌هایی که شما باید برای ایمپلنت با روش دیجیتال به کلینیک پزشکتان بروید هم کمتر از ایمپلنت معمول یا سنتی است.

* خطای انسانی کمتر:

یکی از برترین ویژگی‌های ایمپلنت از نوع دیجیتال نسبت به نوع معمول و سنتی آن این است که این روش میزان خطای انسانی را به کمترین اندازه می‌رساند. کمی خطا در انتخاب محل شکافتن استخوان فک می‌تواند عصب‌های شما را درگیر کند. همچنین آسیب به سینوس‌ها خطایی است که پیامدهای بسیاری برای بیمار دارد. بهره‌مندی از ایمپلنت دیجیتال درصد خطاهای پزشکی را به میزان قابل توجهی کمتر می‌کند.

* هزینه بالاتر:

تفاوت دیگری که بین کاشت دندان به روش دیجیتال با کاشت معمول دندان وجود دارد، هزینه بالاتر ایمپلنت با روش دیجیتال است. کاشت دندان دیجیتال نیاز به دستگاه‌های پیشرفته‌ای دارد که هزینه این روش درمانی را بالاتر می‌برد.

شرایط مورد نیاز برای ایمپلنت دیجیتال:

اگر شما هم دوست دارید ایمپلنت دندان‌های خود را با روش دیجیتال انجام دهید، باید شرایطی که به آن اشاره می‌کنیم را داشته باشید:
  • سلامتی دهان و لثه‌های شما نخستین عامل موفقیت در کاشت دندان دیجیتال یا کاشت دندان با روش سنتی است.
  • تراکم استخوان شما به‌اندازه‌ای باشد که امکان کاشت پایه ایمپلنت در فکتان وجود داشته باشد. البته اگر مدت زیادی از کشیدن دندان شما گذشته باشد، ممکن است استخوان فکتان دچار تحلیل شده باشد. در این صورت، پزشک از پودر استخوان یا پیوند استخوان استفاده می‌کند تا بتواند روند ایمپلنت شما را با موفقیت به انجام برساند.
  • سلامت عمومی بدن شما نکته دیگری است که نقش مهمی در موفقیت کاشت دندان دارد. برخی بیماری‌ها مانند دیابت کنترل‌نشده باعث می‌شود تا بدن شما پذیرای دندان ایمپلنتی نباشد. موارد دیگری مانند پرتودرمانی و شیمی‌درمانی هم ایمپلنت دیجیتال یا سنتی را با شکست روبه‌رو می‌سازند.
  • سیگار کشیدن زیاد هم عامل شکست کاشت دندان با هر روشی است. همین نکته لزوم ترک سیگار را از چند هفته پیش از آغاز روند درمانی شما ضروری می‌سازد. البته ترک سیگار تا چند هفته پس از جراحی هم باید ادامه داشته باشد.
  • نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید، لزوم رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها است. برخی مردم فکر می‌کنند ایمپلنت دیجیتال یا سنتی نیازی به مراقبت زیاد ندارد. اما کاشت دندان نیاز به مراقبت از دندان‌های شما را بیشتر می‌کند. در واقع، یکی دیگر از شرایط فردی شما برای انجام ایمپلنت، رعایت بادقت بهداشت دندان‌ها و مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مرتب است.

فناوری‌های مورد استفاده در ایمپلنت دیجیتال:

پزشکان متخصص برای انجام روند کاشت دندان دیجیتال از فناوری‌ها، وسایل و ابزارهای گوناگونی استفاده می‌کنند:
  • دوربین داخل دهانی برای بررسی داخل دهان و دندان‌های بیمار و گرفتن عکس و اسکن از آن.
  • اسکنر دیجیتال برای قالب‌گیری از دندان‌ها.
  • دستگاه عکس‌برداری دیجیتالی.
  • فناوری مدل‌سازی سه‌بعدی کامپیوتری برای مشخص کردن وضعیت استخوان فک و عصب‌های شما.
  • فناوری کد / کم (CAD / CAM) یا اسکنر لیزری برای طراحی دقیق پروتزها و ترمیم‌های دندانی.

هزینه ایمپلنت دیجیتال:

هزینه کاشت دندان دیجیتال بیشتر از هزینه ایمپلنت معمولی است. هزینه‌ای که به درمان دیجیتال افزوده می‌شود، هزینه‌های اسکن کامپیوتری و استفاده از فناوری‌های پیشرفته است. برای آگاهی بیشتر از قیمت کاشت دندان دیجیتال با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید. یک نکته را نیز به‌خاطر داشته باشید. در کلینیک دکتر مرتضی قادری، امکان بهره‌مندی شما از پرداخت قسطی هزینه ایمپلنت نیز وجود دارد. جهت دریافت قیمت ایمپلنت دندان کلیک کنید.

بهترین دکتر متخصص برای انجام ایمپلنت با روش دیجیتال:

پزشکان زیادی در تهران و شهرهای دیگر ایران به درمان بیماران و ایمپلنت مشغول هستند که صدها و بلکه هزاران ایمپلنت موفق داشته‌اند. یکی از همین پزشکان که سال‌ها است در خدمت مردم تهران است، دکتر مرتضی قادری است. دکتر قادری متخصص ایمپلنت و جراح لثه تاکنون هزاران ایمپلنت موفق با روش سنتی و دیجیتال داشته و همچنان در خدمت شهروندان تهرانی است.

پرسش‌های متداول:

1- ایمپلنت با روش سنتی بهتر است یا ایمپلنت دیجیتال؟
در ایمپلنت به روش دیجیتال زخم و بریدگی کمتری روی لثه شما ایجاد می‌شود و محل کار گذاشتن ایمپلنت هم به‌صورت دقیق‌تری مشخص می‌شود. همۀ این نکته‌ها دقت بیشتر جراحی و بهبودی زودتر شما را به دنبال دارد.
2- آیا هزینه کاشت دندان با روش دیجیتال بیشتر از ایمپلنت معمول است؟
بله، ایمپلنت با روش دیجیتال نیاز به تجهیزات پیشرفته‌تری دارد و همین تجهیزات هزینه این نوع ایمپلنت را نسبت به ایمپلنت معمول افزایش می‌دهند.
3- عمر ایمپلنت‌های دیجیتال چقدر است؟
روش کاشت دندان تنها عامل موثر در مشخص کردن دوام دندان کاشته‌شده نیست. نوع برند، عملکرد پزشک متخصص و مراقبت شما از دندان‌هایتان هم از مهم‌ترین عوامل ماندگاری ایمپلنت‌ها هستند. اما به طور معمول، زمان ماندگاری این نوع ایمپلنت باتوجه‌به نوع برند و گارانتی آن مشخص می‌شود.
4- چه کسانی می‌توانند از کاشت دندان دیجیتال بهره‌مند شوند؟
همۀ کسانی که از نظر شرایط بدنی امکان استفاده از ایمپلنت سنتی را دارند، از این نوع ایمپلنت هم می‌توانند بهره ببرند. مهم‌ترین شرط برای موفقیت کاشت دندان سلامتی عمومی و تراکم خوب استخوان شما است.

گفتار پایانی:

فناوری عکس‌های سه‌بعدی در ایمپلنت دیجیتال به کمک متخصصان ایمپلنت آمده تا جای دقیق استخوان‌ها و عصب‌های فک و لثه شما را تشخیص دهند. این فناوری‌ها دقت جراحی را در کاشت دندان بالاتر برده‌اند. دقت بالاتر نیز ریسک کمتر، برش کوتاه‌تر و خون‌ریزی کمتر را به دنبال داشته است. این فناوری‌ها روند بهبودی سریع‌تر و درمان مؤثرتری را هم به همراه آورده‌اند. اگر شما هم علاقه‌مند به بهره‌مندی از کاشت دندان به روش دیجیتال هستید، با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید و نوبت معاینه خود را تعیین کنید.