4 عامل مؤثر بر قیمت روکش‌ دندان را بشناسید

قیمت روکش دندان

4 عامل موثر بر قیمت انواع روکش‌های دندانی را بشناسید

دندان‌های شما ممکن است در گذر زمان دچار پوسیدگی شوند. گاهی هم حادثه‌هایی مانند تصادف رانندگی و افتادن از بلندی باعث آسیب به دندان‌ها می‌شود. هرگاه دیگر کاری از دست پر کردن یا کامپوزیت دندان برنیاید و نتواند دندان شما را نجات دهد، روکش‌های دندانی به کمک شما می‌آیند. در گذر سال‌ها، انواع گوناگونی از روکش دندان ساخته شده است. برخی از این روکش‌ها شباهت زیادی به دندان‌های شما دارند. برخی دیگر نیز شباهتی به دندان‌های طبیعی ندارند. قیمت روکش دندان به گزینه‌های مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها نوع روکش است.

با ما در مرکز ایمپلنت دکتر مرتضی قادری همراه باشید تا نگاهی به انواع روکش‌ها و قیمت آنها داشته باشیم.

روکش دندان چیست و قیمت روکش دندان به چه عواملی بستگی دارد؟

روکش دندان بخشی روپوش‌مانند است که بر روی دندان‌های صدمه‌دیده یا پوسیده شما کشیده می‌شود. البته گاهی هم شما یک یا چند دندان را از دست داده‌اید و نیاز به کاشت دندان یا ایمپلنت دارید. دندان‌های ایمپلنتی هم نیاز به روکش یا تاج دندان دارند. انواع مختلفی از روکش‌های دندانی ساخته می‌شوند که هریک دارای برتری‌ها و معایبی هستند. هزینه روکش دندان از هر نوعی هم متفاوت با قیمت روکش‌هایی از انواع دیگر است. البته هزینه روکش دندان به عوامل گوناگونی بستگی دارد که در ادامه مطلب به آنها خواهیم پرداخت.

آشنایی با انواع روکش دندان و قیمت روکش دندان:

در طول سال‌ها، انواع گوناگونی از روکش‌های دندانی ساخته شده‌اند. هریک از این روکش‌ها دارای جنس و مواد اولیه متفاوتی هستند. ویژگی‌های هریک از این روکش‌ها نیز منحصربه‌فرد است. برای آشنایی بیشتر با این روکش‌ها و هزینه روکش دندان بهتر است انواع و ویژگی‌های آنها را بشناسید:

1- روکش فلزی:

روکش تمام‌فلزی یکی از قدیمی‌ترین روکش‌های دندانی است. این روکش‌ها از آلیاز فلزاتی مانند نیکل درست می‌شوند و رنگ آنها نیز نقره‌ای است. روکش‌های فلزی انتخاب خوبی برای دندان‌های آسیاب شما هستند که زیاد در معرض دید نیستند. روکش‌های فلزی از دوام و ماندگاری بالایی برخوردارند. ماندگاری این روکش‌ها به 20 سال و حتی بیشتر می‌رسد.

برخی افراد دچار مشکلات ناخواسته‌ای مانند دندان‌قروچه هستند. روکش‌های تمام‌فلزی برای دندان‌های آسیاب این دسته از افراد هم بهترین گزینه به شمار می‌روند. قیمت روکش دندان فلزی بستگی به جنس آلیاژ روکش دارد.

* ویژگی‌های روکش فلزی:

  • روکش‌های تمام‌فلزی استحکام و ماندگاری بالایی دارند.
  • روکش‌های فلزی از نظر رنگی با دندان‌های شما هماهنگ نیستند.
  • روکش‌ فلزی از آلیاژ فلزات ساخته می‌شود.
  • ارزان‌ترین و گران‌ترین روکش‌ها در میان روکش‌های فلزی دیده می‌شوند.
  • سازگاری روکش‌های فلزی با بدن انسان بالا است. این روکش‌ها برای بدن شما ایجاد آلرژی نمی‌کنند.
  • هزینه روکش دندانی که از آلیاژ نیکل ساخته شده، پایین‌تر از انواع دیگر روکش‌های فلزی است.
  • قیمت روکش دندان فلزی که از طلا ساخته شده، گران‌تر از انواع دیگر روکش‌های فلزی و حتی روکش‌های زیرکونیومی است.
  • روکش‌های فلزی برای قرار گرفتن بر روی دندان شما نیاز به تراش دادن زیاد دندان ندارند.

* انواع روکش فلزی:

روکش‌های تمام‌فلزی انواع مختلفی دارند. جالب است که ارزان‌ترین و گران‌ترین روکش‌ها را در میان آنها پیدا می‌کنید:

·       روکش نیکل:

برخی روکش‌های فلزی از آلیاژ نیکل ساخته می‌شوند. این روکش‌ها ماندگاری بالایی دارند و برای محافظت از دندان‌های آسیاب شما مورد استفاده قرار می‌گیرند. هزینه روکش دندان نیکل خیلی بالا نیست.

·       روکش طلا:

روکش طلا نیز نوعی از روکش‌های فلزی با دوام و ماندگاری بالا است. بهره بردن از روکش‌های طلا تا چند دهه پیش معمول بود و دزدان دریایی گذشته نیز در فیلم‌ها با دندان طلا نمایش داده می‌شوند. اما این دندان‌ها دوباره مورد توجه و استقبال بسیاری از افراد پول‌دار و کسانی که دوست دارند پول‌دار به نظر بیایند، قرار گرفته است. بدیهی است قیمت روکش دندان طلا، به‌ویژه زمانی که از خلوص بالا برخوردار باشد، بالاتر از هر نوع روکش دیگری است.

2- روکش پی اف ام (PFM):

ساختار داخلی روکش‌های پی اف ام را فلز تشکیل می‌دهد، اما روی آنها را ماده‌ای از جنس سرامیک می‌پوشاند. البته آنچه در روکش دندان‌های پی اف ام به چشم می‌آید، لایه چینی یا سرامیک روی آن است. در واقع، ساختار فلزی این روکش‌ها در زیر قرار گرفته و دیده نمی‌شود. البته همین ماده سبب می‌شود مدتی پس از استفاده از روکش، نوعی کبودی و تیرگی از زیر لثۀ شما دیده شود. این هاله خاکستری‌رنگ گویای فلزی بودن اسکلت داخلی روکش دندان شما است.

روکش‌های پی اف ام ماندگاری بیشتری نسبت به روکش‌های تمام‌سرامیک دارند، اما زیبایی آنها کمتر است. قیمت روکش دندان پی اف ام نیز از روکش‌های سرامیکی پایین‌تر است. روکش‌های پی اف ام ممکن است دچار ضربه و لب‌پریدگی شوند. در این صورت، شاید پزشکان بتوانند لب‌پریدگی دندان را با کامپوزیت برطرف کنند. اما درصورتی‌که آسیب به دندان به‌اندازه‌ای باشد که پزشک شما نتواند آن را ترمیم کند، راهی جز عوض کردن روکش در انتظار شما نیست.

قیمت روکش دندان

* ویژگی‌های روکش پی اف ام:

  • روکش‌های پی اف ام از سرامیک ساخته شده و شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی شما دارند.
  • استحکام روکش پی اف ام نسبت به روکش تمام‌سرامیک بیشتر است.
  • استحکام روکش پی اف ام نسبت به روکش فلزی کمتر است.
  • در صورت استفاده از روکش پی اف ام و تحلیل رفتن لثه شما، بخش فلزی روکش نمایان می‌شود و از زیبایی دندان و چهره شما کاسته می‌شود.
  • قیمت روکش دندان پی اف ام گران‌تر از روکش سرامیکی و ارزان‌تر از روکش زیرکونیا است.
  • سطح روکش پی اف ام ممکن است نسبت به روکش‌های فلزی دچار فرسایش بیشتری شوند.
  • در مواردی، امکان شکستن پوشش سرامیکی پی اف ام و جدا شدن آن از اسکلت فلزی زیر روکش وجود دارد.
  • مقدار تراشی که دندان شما برای روکش پی اف ام باید بخورد، بیشتر از تراشی است که در زمان نصب روکش فلزی نیاز دارد.

3- روکش سرامیکی یا چینی:

روکش تمام‌سرامیک هماهنگی کاملی با دندان‌های شما دارد. این روکش‌ها رنگ‌های زیبایی دارند و پزشکان رنگی که متناسب با رنگ دندان‌های شما باشد را برایتان انتخاب می‌کنند. روکش‌های سرامیکی از موادی شیشه‌مانند و سرامیکی ساخته می‌شوند و انواع بسیاری دارند. هریک از انواع مواد سرامیکی با تکنیک‌ها و فناوری‌های گوناگون ساخته می‌شوند. بسته به نوع هریک از این روکش‌ها، قیمت روکش دندان سرامیکی هم با دیگری متفاوت است.

* ویژگی‌های روکش سرامیکی یا چینی:

  • زیبایی نخستین ویژگی روکش‌های سرامیکی است. این روکش‌ها شباهت زیادی به دندان‌های طبیعی شما دارند و حتی می‌توانند از آنها هم زیباتر باشند.
  • به دلیل نبودن لایه داخلی فلزی در این نوع روکش‌ها، در صورت عقب رفتن لثه، هیچ نوع تیرگی روی لثه شما دیده نمی‌شود.
  • روکش‌های سرامیکی سازگاری خوبی با بدن شما دارند.
  • قیمت روکش دندان سرامیکی بالاتر از هزینه روکش‌هایی با ساختار فلزی است.
  • میزان فرسایش روکش سرامیکی بیشتر از روکش‌های پی اف ام، روکش‌های فلزی و همچنین روکش‌های زیرکونیومی است.
  • ماندگاری روکش‌های سرامیکی کمتر از ماندگاری روکش‌های فلزی، پی اف ام و زیرکونیومی است.
  • روکش‌های سرامیکی قابل ترمیم نیستند و در صورت صدمه دیدن باید عوض شوند.

4- روکش زیرکونیا:

روکش زیرکونیا نوعی روکش تمام‌سرامیکی برای دندان‌های شما است. فریم‌های این نوع روکش دندان با زیرکونیوم ساخته و تقویت شده است. زیرکونیوم یکی از مواد جدول تناوبی شیمی است. این ماده به‌صورت پودری بی‌رنگ و بلوری یا خاکستری‌رنگ استخراج می‌شود. روکش‌های سرامیکی سفید، اما شکننده هستند. وجود عنصر زیرکونیوم و افزودن آن به سرامیک ماده محکمی تشکیل می‌دهد که به‌راحتی در برابر آسیب‌های مختلف صدمه نمی‌بیند.

زیرکونیوم ساختاری محکم دارد و توانایی هماهنگی آن با بدن انسان هم این ماده را در رده بهترین مواد برای ساخت روکش دندان ساخته است. روکش‌هایی که از این ماده ساخته می‌شوند، سفید، زیبا، درخشنده و بادوام هستند. البته قیمت روکش دندان زیرکونیا نیز گران‌تر از قیمت بسیاری از روکش‌های دیگر در صنعت ساخت روکش‌های دندان‌پزشکی است.

* ویژگی‌های روکش زیرکونیا:

  • سفیدی و زیبایی روکش زیرکونیوم آن را مناسب استفاده برای دندان‌های جلویی فک شما ساخته است. استحکام روکش‌های زیرکونیوم نیز این مواد را تبدیل به بهترین روکش‌ها برای دندان‌های آسیاب شما کرده است.
  • روکش‌های زیرکونیومی سفید، زیبا، محکم و ماندگار هستند.
  • سختی زیرکونیوم بیشتر از سرامیک و پی اف ام است و دیرتر از روکش‌های سرامیکی و پی اف ام آسیب می‌بیند.
  • زیرکونیای شفاف برای روکش کردن دندان‌های جلوی فک به کار می‌رود. این ماده شبیه به دندان‌های طبیعی شما است و از زیبایی بسیاری برخوردار است.
  • رنگ ماده زیرکونیوم را به سادگی می‌توان تغییر داد و از آن روکش‌هایی با رنگ‌های گوناگون و هماهنگ با دندان‌های همۀ افراد ساخت.
  • قیمت روکش دندان زیرکونیا بالا است. در حال حاضر، این روکش‌ها جزو گران‌ترین روکش‌ها هستند.
  • زیرکونیا در برخورد با مواد مختلف دچار خوردگی نمی‌شود. در واقع، ماندگاری این نوع روکش تضمین شده است.
  • ماندگاری روکش زیرکونیا کمتر از روکش‌های فلزی است.
قیمت روکش زیرکونیا

عوامل مؤثر بر قیمت روکش دندان:

گزینه‌های بسیاری بر هزینه روکش دندان تأثیرگذار هستند که از میان آنها مهم‌ترینشان را برمی‌شماریم:

1- تأثیر نوع و جنس روکش بر هزینه روکش دندان:

نوع و جنس روکش یکی از مهم‌ترین گزینه‌های اثرگذار بر قیمت روکش دندان است. جنس برخی از انواع روکش‌های دندانی از فلز ساخته شده‌اند. نوع فلز به کار گرفته شده در ساخت روکش قیمت نهایی این روکش‌ها را تعیین می‌کند. با جنس برخی از روکش‌های دندانی و قیمت آنها آشنا شوید:
  • روکش ساخته‌شده از آلیاژ نیکل دارای مقاومت و استحکام زیادی است، اما قیمت روکش دندان نیکلی خیلی بالا نیست.
  • روکش دندان پی اف ام زیباتر از روکش‌های فلزی است، اما قیمت بیشتری از آنها دارد.
  • قیمت روکش دندان سرامیکی بالاتر از روکش‌های فلزی و پی اف ام است. این روکش‌ها دوام خیلی بالایی ندارند.
  • روکش زیرکونیا زیباتر از همۀ انواع روکش‌های سرامیکی و فلزی است. قیمت روکش دندان زیرکونیومی بالاتر از روکش‌های فلزی، پی اف ام و سرامیکی است.
  • اگر از طلا برای ساخت روکش دندان استفاده شود، قیمت روکش‌ها افزایش چشمگیری پیدا می‌کند.
  • روکش طلا یکی دیگر از روکش‌های دیرینه دندان است که در چند سال اخیر دوباره مورد استقبال قرار گرفته است. قیمت روکش دندان طلا باتوجه‌به عیار آن ممکن است گران یا بسیار گران باشد.
  • روکش‌های طلا محکم و بادوام هستند و می‌توانند برای سال‌ها در دهان شما باقی بمانند.

2- تأثیر هزینه لابراتوار بر هزینه روکش دندان:

هزینه‌ای که لابراتوار برای ساخت روکش‌های دندان می‌گیرد هم عامل مهمی در ارزیابی نهایی قیمت روکش‌های دندان است. شهر و منطقه قرارگیری لابراتوار در تعیین قیمت روکش‌ها مؤثر است.

3- تأثیر دستمزد دندان‌پزشک بر قیمت روکش دندان:

دستمزد پزشک شما وابسته به تجربه او است. این نکته نیز در برآورد نهایی هزینه روکش دندان تأثیرگذار است. پزشکان باتجربه و ماهر روند درمان شما را موفق‌تر و کوتاه‌تر می‌سازند و ممکن است هزینه بالاتری از شما بگیرند. این پزشکان با تخصص، تجربه و دقتی که دارند، احتمال هرگونه خطا و اشتباه را در کاشت دندان به صفر می‌رسانند.

4- تأثیر اقدامات درمانی انجام‌شده روی دندان بیمار بر هزینه روکش دندان:

روکش کردن زمانی مورد نیاز می‌شود که دندان شما شکسته یا پوسیده و خراب شده باشد. بدیهی است این دندان ممکن است نیاز به اقدامات درمانی دیگری هم داشته باشد. بسیاری از دندان‌هایی که تنها راه درمان آنها روکش کردن است، نیاز به عصب‌کشی هم دارند. اگر دندان شما هم دارای همین ویژگی باشد، هزینه اقدامات درمانی شما بیشتر می‌شود.

5- تأثیر شهر و منطقه کلینیک بر قیمت روکش دندان:

بااینکه اقدامات درمانی مشابهی در شهرها و منطقه‌های گوناگون یک شهر روی دندان شما انجام می‌شود، اما هزینه آنها متفاوت است. حتی یک پزشک ممکن است در دو شهر یا در دو منطقه مختلف، دو هزینه متفاوت برای روکش کردن دندان بگیرد. این نکته به عوامل مختلفی بستگی دارد. سطح درآمد مردم یک شهر یا یک منطقه، اجاره‌بهای کلینیک در یک شهر یا یک منطقه، قیمت خرید ملک در یک شهر یا یک منطقه، مالیات‌بردرآمد در یک شهر یا یک منطقه و موارد دیگری نیز بر هزینه روکش دندان مؤثر هستند.

6- تأثیر بیمه بودن یا نبودن شما بر هزینه روکش دندان:

بیمه‌های پایه تنها برخی از درمان‌های دندان‌پزشکی را پوشش می‌دهند، اما روکش کردن دندان فقط با بیمه تکمیلی دندان‌پزشکی امکان‌پذیر است. اگر شما دارای یکی از بیمه‌های گروهی و تکمیلی دندان‌پزشکی باشید، می‌توانید بر اساس تعرفه شرکت بیمه، بخشی از هزینه روکش کردن دندان را از آن شرکت بگیرید. به‌این‌ترتیب، قیمت روکش دندان برای شما ارزان‌تر می‌شود.

قیمت روکش دندان در سال 1402:

در سال 1402، کمترین قیمت یک روکش دندان که روکش موقت دندان ایمپلنتی است، از 500,000 تومان شروع می‌شود و به 4 میلیون تومان و بالاتر برای روکش‌های زیرکونیا می‌رسد. البته اگر دوستدار روکش طلا هستید، باید قیمت این نوع روکش را به‌صورت دقیق‌تر و باتوجه‌به اندازه دندان شما محاسبه کنیم.

دلایل استفاده از روکش دندان:

در موارد گوناگونی، ممکن است شما نیاز به روکش دندان داشته باشید:
  • زمانی که دندان شما پوسیدگی زیادی داشته باشد.
  • هنگامی که دندان‌های شما پر شده یا عصب‌کشی شده باشند.
  • وقتی که دندان شما شکسته باشد و با پر شدن و کامپوزیت ترمیم نشود.
  • اگر دندان شما ترک خورده باشد و قابل ترمیم نباشد.
  • اگر دندان ضعیفی داشته باشید که نیاز به حمایت داشته باشد.
  • زمانی که دندان خود را ایمپلنت کرده باشید.

موارد مهم در انتخاب بهترین نوع و رنگ روکش:

گزینه‌های مختلفی در انتخاب بهترین نوع و رنگ روکش دخالت دارند:
  • باتوجه‌به اینکه دندان جلوی فک شما، مانند دندان پیش یا نیش، یا دندان عقب فک شما، مانند دندان آسیاب، نیاز به روکش داشته باشد، رنگ و نوع روکش می‌تواند متفاوت باشد.
  • رنگ دندان‌های کناری از مهم‌ترین گزینه‌ها در انتخاب رنگ روکش دندان به شمار می‌روند.
  • بافت لثه و محل قرارگیری دندان نیز از عوامل مهم در انتخاب نوع و رنگ روکش است.
  • هزینه‌ای که برای قیمت روکش دندان در نظر دارید را هم در این میان نمی‌توانیم ندیده بگیریم.
  • اینکه زیبایی دندان مورد نظر شما است یا مقاومت و استحکام آن هم عامل دیگری در انتخاب رنگ و نوع روکش است.

پرسش‌های متداول:

1 – بادوام‌ترین روکش‌ها کدامند؟
روکش‌های فلزی جزو بادوام‌ترین روکش‌ها به شمار می‌روند. روکش زیرکونیا هم از روکش‌های بادوام برای ایمپلنت یا روکش کردن معمولی دندان‌ها است.
2- آیا هر دندانی که نیاز به روکش داشته باشد، باید عصب‌کشی شود؟
اگر پوسیدگی یا آسیب به دندان عمقی باشد، نیاز است تا پیش از روکش کردن عصب‌کشی شود. اما درصورتی‌که آسیب دندان شما ریشه را درگیر نکرده باشد، نیازی به عصب‌کشی ندارید.
3- آیا می‌توانم قیمت روکش دندان را به‌صورت قسطی پرداخت کنم؟
بله، اگر شما نیاز به ایمپلنت دندان داشته باشید، هزینه روکش و ایمپلنت برای شما گران درمی‌آید. به همین دلیل، در کلینیک دکتر مرتضی قادری امکاناتی برای شما در نظر گرفته شده تا بتوانید هزینه روکش‌ها و ایمپلنت را به شکل قسطی پرداخت کنید.
4- چه زمانی نیاز به روکش‌های دندان داریم؟
زمانی که دندان شما دچار پوسیدگی شدید شده باشد و دندان‌پزشک نتواند آن را با کامپوزیت درست کند، شما نیاز به روکش دندان دارید. همچنین در برخی از شکستگی‌ها و ترک‌خوردگی‌های دندان هم نیاز دارید تا دندان خود را روکش کنید.
5- بهترین نوع روکش چیست و هزینه آن چقدر است؟
بهترین نوع روکش از نظر طبیعی بودن و استحکام روکش‌های زیرکونیا هستند.

گفتار پایانی:

قیمت روکش دندان عامل مهمی در انتخاب نوع روکش است، اما یک نکته را به‌خاطر داشته باشید! هزینه روکش نباید مهم‌ترین دلیل برای انتخاب یک روکش دندان باشد. در انتخاب روکش به موارد گوناگونی توجه کنید. یکی از مهم‌ترین این موارد جایگاه روکش است. اینکه برای دندان‌های پیشین و نیش خود به دنبال روکش هستید یا یکی از دندان‌های آسیاب شما نیاز به روکش دارد. البته موارد دیگری هم در این زمینه مؤثر هستند. بهترین راه تصمیم‌گیری آن است که گزینه‌های مختلف را از پزشک خود بپرسید و از میان آنها بهترین و معقول‌ترین راه را انتخاب کنید. در صورت نیاز به روکش دندان یا مشاوره در این‌باره با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.

1 میلیون تخفیف

هر واحد ایمپلنت

🔥مدت خیلی محدود!🔥