درمان تحلیل لثه به چه صورت انجام می شود

درمان تحلیل لثه

اطلاعاتی که درباره درمان تحلیل لثه لازم است بدانید

درمان تحلیل لثه یکی از عارضه‌های سلامتی دهان و دندان است که با از بین بردن لثه موجب مشخص شدن قسمتی از دندان یا ریشه آن می‌شود. در صورتی که به موقع نسبت به درمان این عارضه اقدام نکنید، تجمع باکتری‌ها اطراف دندان موجب ایجاد پوسیدگی یا عفونت می‌شود و عوارض ناخوشایندی ایجاد می‌کند.  

اگر می‌خواهید درباره تحلیل لثه اطلاعات دقیقی در اختیار داشته باشید، بهتر است چند دقیقه وقت بگذارید و این مطلب را تا آخر بخوانید.

تحلیل لثه چیست؟

تحلیل لثه یکی از شایع‌ترین مشکلات دندانپزشکی است که برای همه افراد در هر سن و سالی ممکن است اتفاق بیفتد. این مشکل به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد و کم کم لثه‌ها را از بین می‌برد. تحلیل رفتن لثه انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • تحلیل رفتن لثه در کودکان

تحلیل رفتن لثه ممکن است از 7 سالگی شروع شود. اما در سنین بزرگسالی عوامل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، مسواک زدن نادرست، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و ژنتیک موجب ایجاد آن می‌شود.   

  • تحلیل لثه در دوران بارداری

 تغییرات دوران بارداری یکی دیگر از عوامل ایجاد مشکلاتی نظیر تحلیل رفتن لثه است. خانم‌های بارداری که درگیر این عارضه می‌شوند علائمی نظیر تورم، قرمزی دارند و هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن متوجه خونریزی لثه می‌شوند. ضرورت توجه به این علائم و درمان به موقع این است که عدم درمان به‌موقع، سلامت مادر و نوزاد را به خطر می‌اندازد و ممکن است عواقب ناخوشایندی داشته باشد.

  • تحلیل لثه بعد از ایمپلنت

عقب‌نشینی لثه بعد از ایمپلنت طبیعی است و جای نگرانی ندارد. البته مشخص شدن بست‌های فلزی حین بارگذاری ایمپلنت دندان جلوه زیبایی ندارد و حتی ممکن است موجب شکستن ایمپلنت شود. در این موارد می‌توان پیوند لثه انجام داد یا اینکه تاج دندان را تعویض کرد. حتی برای درمان این عارضه در برخی از بیماران، لازم است ایمپلنت مجددا کاشته شود.

  • تحلیل لثه با دندان مصنوعی

با عدم رعایت بهداشت، بین دندان مصنوعی و لثه، غذا، باکتری و عوامل بیماری‌زا جمع می‌شوند و مشکلاتی نظیر تحلیل رفتن لثه ایجاد می‌شود. در صورتی که هر شب دندان‌ مصنوعی را از دهان خارج کنید و فاصله بین دندان مصنوعی و لثه را به طور کامل پاکسازی کنید این مشکل ایجاد نمی‌شود.

درمان تحلیل لثه

دلایل تحلیل رفتن لثه شامل چه مواردی است؟

 با توجه به اینکه دلایل مختلفی برای تحلیل رفتن لثه وجود دارد، بهتر است قبل از هر چیز دلایل آن را بشناسیم تا بتوانیم راه‌های مناسبی برای پیشگیری از ابتلا و درمان آن پیدا کنیم.  

  • ژنتیک
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان
  • مسواک زدن نادرست و بیش از اندازه
  • ترومای دهان
  • التهاب لثه
  • استفاده از بریس
  • ایجاد چسبندگی داخل دهان
  • دندان قروچه

علائم تحلیل لثه چیست؟

شایع‌ترین علائم عقب‌نشینی لثه شامل موارد زیر است:

  • قرمزی و تورم لثه‌ها
  • خونریزی از لثه هنگام مسواک زدن
  • خونریزی از لثه هنگام خوردن غذاهای سفت
  • بلندتر از حد طبیعی به نظر رسیدن دندان‌ها

البته برخی از افراد با عقب‌نشینی لثه درگیر زخم در دهان هم می‌شوند. چون با از بین رفتن بافت لثه، زخم‌های دهانی و آفت هم ایجاد می‌شود و غذا خوردن را مشکل می‌کند.

اطلاعاتی بیشتری کسب کنید :  ⇐   درمان کیست های لثه و دهان و دندان     

تحلیل لثه

آیا تحلیل لثه درد دارد؟

  یکی از سوالات متداولی که درباره عقب‌نشینی لثه مطرح می‌شود این است که این عارضه با درد همراه هست یا خیر. بهتر است بدانید دندان درد یکی از عارضه‌هایی است که اغلب افرادی که دچار عقب‌نشینی لثه می‌شوند را اذیت می‌کند. زیرا به احتمال زیاد عاج دندان به محیط دندانی باز می‌شود و آن را حساس می‌کند، در نتیجه درد دندان کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

 به عبارت دیگر ریشه دندان‌هایی که درگیر عقب‌نشینی لثه می‌شوند به عصب می‌رسند و با فشار یا تحریک در اثر سرما و گرما موجب احساس درد می‌شوند.

شیوه‌های درمان تحلیل لثه کدام است؟

هر بیماری و عارضه‌ای با شیوه مناسب قابل درمان است. نوع درمانی که برای تحلیل رفتن لثه انتخاب می‌شود به میزان پیشرفت عارضه بستگی دارد. مهم‌ترین شیوه‌های درمان تحلیل لثه شامل موارد زیر است:

  • جرمگیری

 یکی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین شیوه‌های درمان عقب‌نشینی لثه، جرمگیری است. البته این شیوه درمان فقط در مواردی که میزان تحلیل کم باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. بریا انجام این روش جرم‌های روی دندان یا اطراف لثه حذف می‌شوند و پلاک‌هایی که زیر خط لثه جمع شده‌اند خارج می‌شوند. پس از پایان جلسه جرمگیری، دندانپزشک برای بیمار آنتی‌بیوتیک تجویز می‌کند تا تمام باکتری‌ها به طور کامل حذف شوند.

  • جراحی فلپ

یکی دیگر از شیوه‌های درمان برای تحلیل لثه، جراحی فلپ و اسکیلینگ است در این روش دندانپزشک بافت اطراف لثه را برش می‌زند و آن را بالا می‌آورد، سپس تمام باکتری‌ها و میکروارگانیسم‌هایی که زیر بافت لثه جمع شده است را پاکسازی می‌کند. در نهایت بافت لثه را سر جای خود برمی‌گرداند و لثه را بخیه می‌زند.

  • پیوند بافت نرم

روش دیگری که برای درمان تحلیل لثه مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیوند بافت نرم لثه است. در این روش بخشی از پوست دهان بریده می‌شود و بافت آن جدا می‌شود، سپس این بافت در قسمتی از لثه که دچار تحلیل شده، قرار می‌گیرد. این روش در مواقعی که تحلیل لثه به قدری زیاد است که ریشه به طور کامل نمایان شده، مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش دیگری که برای جراحی بافت نرم مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیوند لثه آزاد نام دارد. در این روش نیازی به بریدن پوست سقف دهان وجود ندارد، بلکه دندانپزشک باید بدون بریدن، قسمتی از بافت را جدا کند و به بخش تحلیل رفته لثه پیوند بزند.  

  • پیوند پدیکل

گرافت‌های پدیکل قادرند عقب‌نشینی لثه را درمان کنند و خونریزی و تورم را متوقف کنند. گرافت‌های پدیکل از بافت‌های اطراف لثه عقب رفته است، گرفته می‌شوند و روی دندان آسیب‌دیده قرار می‌گیرند. بافت نرم باید در حدی برش بخورد که یک لبه آن همچنان متصل باشد تا به شکل جانبی چرخانده شود و روی ریشه را بپوشاند.

با توضیحاتی که ارائه کردیم مشخص می‌شود این روش فقط برای افرادی که قسمت وسیعی از بافت لثه خود را نزدیک دندان از دست داده‌اند قابل استفاده است. همچنین انجام این روش بدون انجام بی‌حسی امکان‌پذیر نیست.

  • ونیر لثه

ونیر لثه که با نام ژینژیوال شناخته می‌شود روش مناسبی برای درمان عقب‌رفتن لثه و کاهش درد و ناراحتی است. البته این روش فقط در مواردی انجام می‌شود که با جرم‌گیری عمقی یا با جراحی نتوان تحلیل رفتن لثه را درمان کرد. ونیر لثه از جنس سیلیکون یا آکریلیک است و به شکل یک پروتز متحرک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

با توجه به اینکه تحلیل رفتن لثه خودبه‌خود درمان نمی‌شود و به تعویق انداختن درمان موجب شدید شدن عارضه می‌شود و درمان را سخت‌تر می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم حتما هر چه زودتر یکی از شیوه‌های درمان را در پیش بگیرید.

درمان تحلیل لثه در طب سنتی

درمان تحلیل لثه در طب سنتی

متخصصان طب سنتی عقیده دارند از بین رفتن بافت لثه با استفاده از داروهای گیاهی امکان‌پذیر است و هیچ عارضه خطرناکی ایجاد نمی‌کند. بهترین شیوه‌ها برای درمان عقب‌نشینی لثه از نظر این افراد، استفاده از میخک، مریم گلی، آلوئه‌ورا است. همچنین می‌تواند با استفاده از روغن‌های گیاهی و بدون عارضه نظیر روغن اکالیپتوس، روغن کنجد و روغن درخت چای میزان تحلیل‌رفتگی را درمان نمود.

درمان تحلیل لثه با مراجعه به متخصص لثه پریو

با مراجعه به متخصص لثه پریو ، می‌توانید از بهترین درمان‌های تحلیل لثه برخوردار شوید. متخصصان لثه پریو با استفاده از تجهیزات پیشرفته و دانش علمی روز دنیا، به شناسایی و درمان مشکلات لثه می‌پردازند. این درمان‌ها شامل روش‌های غیرجراحی مانند تمیزی پروفسوری و همچنین روش‌های جراحی مانند جراحی لثه و پیوند بافتی می‌شود. با انجام درمان تحلیل لثه، می‌توانید از عوارض مختلفی نظیر خونریزی لثه، عفونت و از دست دادن دندان‌ها جلوگیری کرده و به بهبود عملکرد و زیبایی دهان خود کمک کنید. بنابراین، برای درمان تحلیل لثه، بهترین راه این است که با متخصص لثه پریو مشورت کرده و نکات و راهکارهای لازم را از ایشان دریافت کنید.

 

چگونه از تحلیل رفتن لثه پیشگیری کنیم؟   

اصلی‌ترین راه برای پیشگیری از تحلیل رفتن لثه، رعایت بهداشت دهان و دهان است. با رعایت موارد زیر می‌توانید از بروز این عارضه پیشگیری کنید:

  • مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی و استفاده از نخ دندان
  • مراجعه هر شش ماه یک بار به دندانپزشک
  • پیگیری درمان تحلیل رفتن لثه
  • استفاده از مسواک نرم و مناسب
  • عدم استفاده از دخانیات
  • رعایت رژیم غذایی سالم
  • ترک کردن سیگار و الکل

عوارض تحلیل لثه شامل چه مواردی است؟

توجه نکردن به علائم و نشانه‌های تحلیل رفتن لثه و عدم پیگیری درمان با عوارض خطرناکی همراه است که شامل موارد زیر است:

  • التهاب لثه

یکی از اثرات عدم پیگیری درمان تحلیل رفتن لثه، التهاب و عفونت لثه است. التهاب باعث می‌شود باکتری‌ها داخل لثه تجمع پیدا کنند و درد و قرمزی و تورم بیشتر شود. 

  • ایجاد حفره بین لثه و دندان

 یکی دیگر از عوارض ناخوشایند تحلیل رفتن لثه ایجاد حفره بین لثه و دندان است. این مشکل ممکن است موجب پوسیدگی دندانی و ایجاد آسیب‌های بیشتر هم شود.

  • پوسیدگی ریشه دندان

  وقتی فاصله بین لثه و دندان زیاد می‌شود، ریشه آسیب می‌بیند و ساختار داخلی دندان خراب می‌شود.

  • ایجاد درد و حساسیت در دندان

یکی دیگر از عوارض تحلیل رفتن لثه، ایجاد فاصله بین لثه و دندان است که موجب درد و ناراحتی می‌شود. 

  • ایجاد بوی بد در دهان

التهاب و عفونت لثه که به دلیل تحلیل رفتن ایجاد می‌شود، در نهایت منجر به استشمام بوی بد از دهان می‌شود.

  • تغییر شکل ظاهر دندان

یکی دیگر از عوارض ناخوشایند تحلیل رفتن لثه، تغییر شکل دندان‌هاست که جلوه و زیبایی ظاهری را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

جمع بندی

تحلیل یا عقب‌نشینی لثه یکی از مشکلات دهان و دندان است که موجب مشخص شدن قسمت بیشتری از دندان می‌شود و اغلب اوقات با درد یا عفونت همراه است. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره دلایل تحلیل رفتن لثه در اختیار شما قرار دهیم و شما را با دلایل ایجاد آن آشنا کنیم. امیدواریم این اطلاعات به شما کمک کند تا از سلامت دهان و دندان خود مراقبت کنید.

همچنین می توانید شیوه ها و روشهای  مختلف مراقبت از دندان را در محتوای پیج اینستاگرام دکتر قادری  مشاهده نمایید . 

رزرو نوبت آنلاین 📅 کلیک کنید

1 میلیون تخفیف

هر واحد ایمپلنت

🔥مدت خیلی محدود!🔥