چسباندن روکش شکسته با چسب
چسباندن روکش دندان / روکش دندان روشی درمانی محبوبی برای جایگزین کردن تاج دندان است که موجب استحکام دندان هنگام غذاخوردن میشود. با اینحال فشار بیش از حد به روکش، عدم مهارت دندانپزشک یا عوامل دیگر موجب شکستن روکش دندان میشود. در این مطلب میخواهیم درباره عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. برای مراقبت از سلامت دندانهای خود این مطلب را تا آخر بخوانید.
دلایلی که موجب شکستن روکش دندان میشود؟
پیش از آنکه درباره عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب صحبت کنیم، لازم است بدانیم روکش به چه دلایلی شکسته میشود و نیاز به چسباندن دارد. همه ما میدانیم روکش یکی از شیوههای ترمیمی و زیبایی دندان است که جایگزین تاج دندان میشود و شکل و رنگ آن را بهبود میبخشد. اما عواملی که موجب جدا شدن روکش میشود شامل موارد زیر است:
- کیفیت ضعیف روکش و چسب
در صورتی که کیفیت روکش دندان پایین باشد ممکن است بعد از مدتی کوتاه یا طولانی روکش ترک بخورد یا به طور کامل جدا شود. برای اینکه با عوارض چسباندن روکش شکسته به دندان مواجه نشوید، لازم است به دندانپزشک ماهری مراجعه کنید که روکش و چسبی باکیفیت استفاده کند.
- اعمال فشار بیش از حد روی روکش
یکی دیگر از عواملی که باعث نیاز به چسباندن مجدد روکش دندان میشود، اعمال فشار بیش از حد به آن است.
- آسیب و ضربه دندان
در صورتی که به دلیل سوانحی نظیر سقوط، تصادف، ورزش یا هر اتفاق دیگر ضربهای به دندان وارد شود، روکش دندان میشکند و نیاز به چسباندن پیدا میکند.
- مناسب نبودن اندازه یا شکل دندان
در صورتی که روکش دندان بزرگتر یا کوچکتر از حد معمول باشد یا اینکه شکل آن برآمده و فرورفته باشد، ممکن است روکش از دندان جدا شود و شما را درگیر عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب نماید.
معرفی چسب دندانپزشکی
وقتی روکش دندان میشکند دندانپزشک میتواند با استفاده از چسب دندانپزشکی روکش شکسته را بچسباند. چسب دندانپزشکی ماده خاصی است که برای ترمیم دندان مورد استفاده قرار میگیرد. به طور مثالی مواقعی که روکش جدا میشود یا برای محکم کردن ایمپلنت دندان به چسب نیاز داریم، باید از این چسب تخصصی استفاده شود. چسب دندانپزشکی بدون اینکه شما را درگیر عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب نامرغوب نماید، استحکام دندان را تضمین میکند. یعنی مادهای داخل چسب به کار نرفته است که پالپ را تحریک کند و سلامت و ایمنی بدن را به خطر بیندازد. حتی با استفاده از چسب دندانپزشکی درد و ناراحتی هم ایجاد نمیشود.
بر این اساس میتوانیم دستهبندی زیر را برای چسبهای دندانپزشکی معرفی کنیم:
- چسب دندان موقتی
برای اینکه با عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب آشنا شویم باید بدانیم چسب دندان موقتی یکی از انواع چسبهای دندانپزشکی است که روکشها را به صورت موقتی ثابت میکند. ترکیبات چسب دندان موقتی شامل اوژنول، روغن زیتون و پراکسید روی است. با توجه به اینکه این چسب موقتی است، لازم است دندانپزشک بعد از 3 تا 6 هفته آن را با چسب دائمی جایگزین کند.
- چسب دندان دائمی
همانطور که از نام چسب دندان دائمی مشخص است، چسب دندان دائمی روشی ماندگار برای ترمیم دندانها است که مواد سخت و نشکن دارد. در واقع این چسب یک اتصال دائمی ایجاد میکند و فضای بین دیوارههای داخلی تاج و دندان را پر میکند.
عملکرد چسب دندان چگونه است؟
با توجه به اینکه میخواهیم با عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب آشنا شویم لازم است بدانیم چسب دندان طی چه فرایندی، روکش را میچسباند. بهتر است بدانید چسب دندان مادهای برای ثبیت روکش دندان است که بین دندان و روکش قرار میگیرد و کار ترمیم را به درستی انجام میدهد. قرار گرفتن چسب بین دندان و روکش و کمی فشار به آن باعث میشود بین چسب و روکش پیوندهای شیمیایی برقرار شود و اتصال برقرار شود.
با این توضیحات مشخص میشود کسانی که دندان قروچه دارند، بهتر است از چسب دندان استفاده کنند تا از استحکام روکش دندان اطمینان داشته باشند.
آیا برای چسباندن دندان میتوانیم از چسب قطرهای استفاده کنیم؟
یکی از سوالات متداول درباره چسباندن روکش، این است که میتوانیم بدون مراجعه به دندانپزشک با استفاده از چسب قطرهای روکش دندان را بچسبانیم. واقعیت این است که یکی از بدترین کارها استفاده از چسب قطرهای برای چسباندن روکش دندان است. چسب قطرهای از نوع سیانواکریلات است که تماس با رطوبت باعث میشود سریع خشک شود. با اینکه چسب قطرهای چسبندگی بالایی دارد اما استفاده از آن حتی به عنوان یک راهحل موقتی هم اقدام نادرستی است و عوارض خطرناکی به همراه دارد.
بنابراین وقتی از عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب صحبت میکنیم، منظورمان چسب قطرهای است؛ وگرنه چسبی که دندانپزشک برای چسباندن روکش استفاده میکند، عارضه خطرناکی ایجاد نمیکند.
عوارض استفاده از چسب نامناسب برای چسباندن روکش
وقتی به شما توصیه میکنیم برای جلوگیری از عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب به دندانپزشک مراجعه کنید، باید دلایل قانعکنندهای هم به شما ارائه کنیم. موارد زیر مهمترین دلایل ایجاد عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب است.
- آسیب به بافت دهان با چسب نامرغوب
یکی از مهمترین عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب نامرغوب این است که به بافتهای دهانی آسیب وارد میشود. اگر به هر دلیل به دندانپزشک مراجعه نکنید و بخواهید با استفاده از چسب قطرهای خودتان روکش دندان را بچسبانید، حتما به بافتهای دهانی نظیر لثه، لب یا دیواره دهان آسیب وارد میکنید و موجب ایجاد التهاب و خونریزی در دهان میشوید. بافتهای آسیب دیده دهان ممکن است عفونت کند و بوی بدی از آن به مشام برسد. به همین دلیل بهتر است بدون اینکه درگیر این عوارض شوید، حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
- آسیب به دندان با استفاده از چسب قطرهای
یکی دیگر از آسیبهای استفاده از چسب قطرهای برای چسباندن روکش دندان این است که با این کار دندان خراب میشود. وقتی چسب قطرهای با دندان تماس پیدا میکند موجب ایجاد فساد میشود، حتی ممکن است دندان عفونت کند. یکی دیگر از آسیبهای چسب قطرهای به دندان این است که رنگ آن را تغییر میدهد و موجب زشت و کدر شدن رنگ آن میشود.
- آسیب به روکش دندان بااستفاده از چسب قطرهای
چسب قطرهای همانطور که به دندان آسیب میزند، به روکش دندان هم آسیب میزند. تماس چسب قطرهای با روکش باعث شکسته شدن یا ترک خوردن آن میشود و همانطور که دندان را فاسد میکند، روکش را هم فاسد میکند؛ بهطوری که مجبور میشوید مجددا برای آماده کردن روکش جدید هزینه کنید.
- ایجاد مشکل برای جدا کردن روکش دندان
ممکن است روکش دندان را با چسب قطرهای بچسبانید، اما بعدا به دندانپزشک مراجعه کنید و از او بخواهید که روکش را جدا کند. بهتر است بدانید یکی از عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب قطرهای و نامرغوب این است که جدا کردن روکش بسیار سخت و طاقتفرسا میشود، حتی ممکن است غیر ممکن شود. دلیل این اتفاق این است که چسب قطرهای قدرت چسبندگی بالایی دارد و ممکن است اتصال روکش به بافت دهانی را بسیار سخت کند. در نتیجه دندانپزشک نتواند با روشهای معمول روکش را جدا کند. در برخی از موارد دندانپزشک مجبور میشود برای جدا کردن روکش دندان از جراحی استفاده کند.
هزینه چسباندن روکش شکسته چقدر است؟
اغلب افراد وقتی روکش دندان یا روکش ایمپلنت آسیب میبیند و میافتد، نگران هزینه آن هستند و میخواهند بدانند هزینه چسباندن روکش چقدر است.
بهترین کار برای تعیین هزینه چسباندن روکش این است که دندانپزشک دندانها را معاینه کند تا متوجه شود روکش قبلی قابل چسباندن هست یا خیر. ممکن است روکش قابلیت چسباندن نداشته باشد و لازم باشد روکش تعویض شود.
در صورتی که روکش جدا شده یا شکسته با چسب قابل ترمیم باشد هزینه چسباندن زیاد نخواهد بود و میتوانید با صرف هزینه کم آن را بچسبانید. اما در صورتی که روکش قابل استفاده نباشد، لازم است روکش جدیدی تهیه کنید که این اقدام هزینه بالاتری دارد.
البته باید به این نکته توجه داشته باشید که هزینه چسباندن روکش به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور مثال مکان جغرافیایی یا شهری که مطب دندانپزشکی یا کلینیک در آن واقع شده است از عوامل مهمی هستند که هزینه چسباندن روکش را تحت تاثیر قرار میدهند؛ بهطوری که در شهرهای بزرگ هزینه فوق بالاتر از شهرهای کوچک است. همچنین میزان مهارت و تجربه دندانپزشک در تعیین هزینه چسباندن روکش تاثیر دارد.
یک دندانپزشک متخصص و باتجربه نسبت به فردی تازهکار هزینه بالاتری برای چسباندن روکش دریافت میکند. عامل دیگری که بر تعیین هزینه چسباندن روکش شکسته با چسب تاثیر دارد، تعداد روکشهای شکسته است.
بنابراین توصیه میکنیم قبل از چسباندن روکش قبلی یا سفارش روکش جدید حتما از دندانپزشک درباره هزینه درمان سوال کنید تا با دید باز درباره بهترین شیوه درمانی تصمیم درستی بگیرید.
جمع بندی
روکش دندان یکی از محبوبترین روشهای ترمیمی و زیبایی است که ممکن است بعد از مدتی بشکند و جدا شود. برخی از افراد در این مواقع به جای مراجعه به دندانپزشک، با استفاده از چسب روکش را میچسبانند، اما این اقدام عوارض جدی به همراه دارد. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره عوارض چسباندن روکش شکسته با چسب در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این اطلاعات راهنمای مناسبی برای شما باشد.
شما می توانید با دنبال کردن پیج اینستاگرام دکتر قادری در مورد سایر موضوعات دندانپزشکی به صورت روزانه اطلاعات کسب کنید.