10 مورد از علائم عفونت ایمپلنت دندان که باید بدانید

عفونت ایمپلنت

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

شناخت علائم عفونت ایمپلنت دندان کمک می‌کند تا از عفونت دندان خود باخبر شوید و به‌موقع به درمان آن بپردازید. عفونت لثه و اطراف دندان کاشته شده در نتیجه تجمع نوعی باکتری روی می‌دهد که پلاک‌های عفونی ایجاد می‌کند. این مشکل می‌تواند روند کاشت دندان را با مشکل روبه‌رو سازد. همچنین تشخیص ندادن به‌موقع عفونت دندان در زمان استفاده از ایمپلنت، ممکن است باعث از دست رفتن دندان شما شود. اما اگر عفونت دندان در زمان درست آن شناسایی شود، رفع آن آسان خواهد بود و ایمپلنت را با خطر روبه‌رو نمی‌کند

با بررسی نشانه‌های عفونت ایمپلنت دندان با مرکز ایمپلنت دکتر قادری همراه باشید.

آشنایی با علائم عفونت ایمپلنت دندان:

در بسیاری موارد، درد نشانه اولیه عفونت ایمپلنت دندان نیست. زمانی درد به سراغ شما می‌آید که مشکل بسیار جدی شده باشد. همین نکته نشان می‌دهد تا چه اندازه نیاز است تا از دندان‌های خود مراقبت کنید. از راه‌های گوناگون به عفونت ایمپلنت دندان خود پی می‌برید:

1- درد طولانی پس از کاشت دندان:

ایمپلنت دندان تا چند روز درد دارد. این زمان در بین افراد مختلف با هم فرق دارد و از 7 تا 10 روز به درازا می‌کشد. اما اگر درد شما پس از این مدت بهبود پیدا نکرد و تا چند هفته فک و لثه‌های شما را درگیر کرد، ممکن است دچار عفونت دندان شده باشید.

برای آشنایی با مراحل ایمپلنت دندان کلیک کنید.

2- لق شدن ایمپلنت:

لق شدن دندان کاشته‌شده یکی از علائم عفونت ایمپلنت دندان است. عفونت لثه‌ای که پایه ایمپلنت در آن کاشته شده، باعث لق شدن دندان ایمپلنتی می‌شود. پس اگر با لق شدن فیکسچر دندان خود روبه‌رو شدید، این مسئله را جدی بگیرید و آن را با پزشک خود درمیان بگذارید.

3- مشکل در جویدن:

اگر همانند قبل نمی‌توانید با دندان کاشته‌شده خود خوراکی‌ها را بجوید، شاید شما هم دچار عفونت دندان شده باشید.

4- قرمزی لثه:

قرمزی لثه در فک همه افراد نشانه‌ای از التهاب و گاهی اوقات، عفونت دندان است. قرمز شدن لثه پس از ایمپلنت هم ممکن است از علائم عفونت ایمپلنت دندان شما باشد.

5- ورم لثه:

ورم لثه که در بیشتر اوقات با درد همراه است دلیل دیگری بر عفونت لثه است. این مسئله را هم جدی بگیرید و با پزشک خود در میان بگذارید.

6- تب و درد:

تب در بدن همه افراد نشانی از عفونت بخشی از بدن است. اگر شما دندان ایمپلنتی دارید و دچار تب شدید، ابتدا بهتر است آن را به کاشت دندان خود ربط دهید و به دنبال کشف و حل مشکل باشید. البته امکان دارد در زمان تب، در بخش دندان ایمپلنتی خود هم دچار درد باشید.

7- بوی بد دهان:

بود بد دهان که سابقه نداشته، نشانی از علائم عفونت ایمپلنت دندان است. اگر این بو پس از مسواک زدن از بین نرفت، شاید شما به این مشکل دچار شده باشید. در این شرایط، ممکن است مزه دهان شما هم بد شود. این نشانه را هم جدی بگیرید و با متخصص ایمپلنت خود در میان بگذارید.

8- درد دندان ضربان‌دار:

گاهی درد لثه همراه با ضربان است و گویی نبضی در آن می‌زند. چنین نشانه‌ای هم می‌تواند یکی از علائم عفونت ایمپلنت دندان باشد.

9- خون‌ریزی در اطراف ایمپلنت:

خون‌ریزی دوروبر ایمپلنت هم یکی از علائم عفونت ایمپلنت دندان است. ممکن است این خون‌ریزی در زمان مسواک زدن اتفاق بیفتد. اگر این مشکل ادامه‌دار شد، باید به دنبال رفع آن باشید.

10- خارج شدن چرک از لثه:

نیازی به گفتن نیست که خارج شدن چرک از لثه نشانه قطعی عفونت دندان است و باید هرچه زودتر درمان شود.

ایمپلنت بدون جراح

دلایل عفونت ایمپلنت دندان:

عفونت ایمپلنت دندان به‌دلایل گوناگونی روی می‌دهد:

  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان‌ها مهم‌ترین عامل عفونت دندان پس از ایمپلنت است. اگر هر روز نخ دندان نکشید و مسواک نزنید، احتمال عفونت دندان شما زیاد است.
  • نامرتب بودن دندان‌های شما هم می‌تواند عامل عفونت شود. باید در مسواک زدن دندان‌های نامرتب دقت بیشتری داشته باشید.
  • گاهی نیز سیستم ایمنی ضعیف شما باعث عفونت دندان‌هایتان می‌شود.
  • دندان قروچه هم یکی از عوامل ایجاد عفونت دندان ایمپلنتی است.
  • سیگار کشیدن هم از دلایل عفونت دندان پس از ایمپلنت است. کشیدن سیگار بزاق شما را اسیدی می‌کند و محیط اسیدی دهان برای رشد باکتری‌ها مناسب‌تر است.
  • در موارد کم‌شماری هم حساسیت به تیتانیوم می‌تواند عامل ایجاد عفونت شود.
  • برخی بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت هم افراد را بیشتر مستعد عفونت دندان پس از ایمپلنت می‌کند.

راه‌های تشخیص عفونت ایمپلنت:

پزشکان از راه‌های مختلفی، از جمله تشخیص علائم عفونت ایمپلنت دندان پی به عفونت دندان‌های شما می‌برند:

  • معاینه لثه دوروبر ایمپلنت نخستین راهی است که پزشک شما برای تشخیص عفونت لثه در پیش می‌گیرد. التهاب و ورم دوروبر ایمپلنت می‌توان نشانه‌ای از عفونت ایمپلنت باشد.
  • عکس برداری با پرتوهای رادیولوژی راهکار قطعی برای سنجش مقدار التهاب و عفونت موجود در لثه‌های شما است.

راه‌های درمان عفونت ایمپلنت دندان:

راه‌های گوناگونی برای درمان عفونت ایمپلنت دندان وجود دارد. متخصص ایمپلنت شما هریک از این درمان‌ها را با توجه به شدت علائم عفونت دندان شما انتخاب می‌کند. برخی از این درمان‌ها را بشناسید:

* درمان با دهان شویه‌های مخصوص:

گاهی اندازه عفونت خیلی زیاد نیست و با دهان‌شویه برطرف می‌شود. در این صورت، پزشک شما دهان‌شویه خاصی را برای شما تجویز می‌کند.

* درمان با آنتی بیوتیک:

درمان با آنتی بیوتیک یکی از راه‌های معمول درمان عفونت ایمپلنت است. در صورت دیده شدن علائم عفونت ایمپلنت دندان، معاینه پزشک و قطعی شدن عفونت، ممکن است برای شما آنتی بیوتیک تجویز شود. گاهی مصرف آنتی بیوتیک موضعی است و گاهی نیز به‌صورت خوراکی برایتان تجویز می‌شود. طول دوره درمان با آنتی بیوتیک بستگی به مقدار عفونت دندان و لثه‌های شما دارد.

* درمان با عمل جراحی:

در صورت نیاز به عمل جراحی برای درمان عفونت، لثه شما برش می‌خورد و به عقب برگردانده می‌شود. در این صورت، دسترسی پزشک به محل عفونت بیشتر و بهتر می‌شود. البته این روش بیشتر در مواردی انجام می‌شود که روش‌های دیگر با شکست روبه‌رو شده باشند.

* لیزردرمانی:

بهره بردن از پرتوهای لیزر هم از جدیدترین راه‌های درمان عفونت ایمپلنت است.

* برداشتن ایمپلنت:

گاهی پزشک شما با دیدن علائم عفونت دندان متوجه از بین رفتن بافت استخوان فک شما می‌شود. در این شرایط ممکن است برداشتن ایمپلنت بهترین راه برای درمان شما باشد.

* تمیز کردن دندان به روش‌های مکانیکی:

در صورت دیده شدن علائم عفونت ایمپلنت دندان، روش دیگری هم برای درمان وجود دارد. گاهی پزشکان با روش مکانیکی تمیز کردن دندان به درمان شما می‌پردازند. این درمان با دستگاه‌هایی صورت می‌گیرد که با مدد از امواج رادیویی با فرکانس بالا عفونت دوروبر ایمپلنت شما را پاکسازی می‌کنند

بدون جراحی 2

راه‌های پیشگیری از عفونت ایمپلنت دندان:

برخی از راه‌های پیشگیری از عفونت ایمپلنت را هم بشناسید:

* بهداشت دهان و دندان‌‌های خود را رعایت کنید:

رعایت بهداشت دهان و دندان‌ها نخستین و مهم‌ترین راه برای پیشگیری از بروز عفونت ایمپلنت دندان است. کشیدن نخ دندان پس از هر وعده غذایی، مسواک زدن، شستن دندان‌ها با آب‌نمک و همچنین شستن دندان‌ها با دهان‌شویه‌هایی که پزشک شما توصیه کرده از بهترین راه‌های پیشگیری است.

* سیگار نکشید:

کشیدن سیگار یکی از عوامل عفونت و پدیدآورنده علائم عفونت ایمپلنت دندان است. سیگار کشیدن نتیجه کاشت دندان را هم به خطر می‌اندازد. اگر دوست دارید ایمپلنت موفقی داشته باشید، زمان آن فرارسیده که سیگار را ترک کنید.

* دندان‌قروچه خود را درمان کنید:

دندان‌قروچه دشمن ایمپلنت دندان است. اگر شما هم دچار این مشکل هستید، شاید علائم عفونت دندان شما در اثر همین مسئله باشد. دندان‌قروچه باعث تحلیل رفتن لثه، ترک خوردن دندان‌ها و شکست آنها هم می‌شود.

پرسش‌های متداول:

1- درمان‌های خانگی برای درمان عفونت ایمپلنت چیست؟

عفونت دندان پس از ایمپلنت مسئله‌ای بسیار مهم است که نمی‌توانید آن را با درمان‌های خانگی درمان کنید. در صورت روبه‌رو شدن با علائم عفونت ایمپلنت دندان، این مسئله را با پزشک خود در میان بگذارید و به دنبال راه‌حل پزشکی آن باشید. در فاصله آگاه شدن از نشانه‌های عفونت تا مراجعه به پزشک، دندان‌های خود را با آب‌نمک بشویید.

2- آیا امکان حفظ ایمپلنتی که به عفونت دچار شده هست؟

بله، اگر عفونت زود تشخیص داده شود و درمان آن هم به عقب نیفتد امکان حفظ ایمپلنت وجود دارد. البته در این صورت نباید هیچ استخوانی از بین رفته باشد.

 

3- چرا باید در صورت روبه رو شدن با علائم عفونت ایمپلنت دندان آن را با پزشک متخصص خود در میان بگذاریم؟

عفونت ایمپلنت می‌تواند کل روند کاشت دندان را برای شما به خطر بیندازد. پس نمی‌توانید از این مسئله به سادگی بگذرید. عفونت تاثیرهای مخربی روی استخوان نگهدارنده ایمپلنت می‌گذارد و حتی می‌تواند به قلب و اندام‌های دیگر شما آسیب برساند.

4- تا چه زمانی پس از کاشت دندان، امکان دچار شدن به عفونت وجود دارد؟

متاسفانه حتی تا سال‌ها پس از کاشت دندان این امکان وجود دارد. بیشترین دلیل بروز این مشکل سیگار کشیدن و اهمیت ندادن به بهداشت دهان و دندان‌ها است که در هر زمانی می‌تواند روی دهد.

5- اگر عفونت دندان ایمپلنتی درمان نشود، چه اتفاقی می‌افتد؟

ضعف بیمار، ناتوانی در جویدن غذا، تاثیر روی تنفس، آلودگی خون و آسیب به قلب و مغز از نتایج درمان نشدن عفونت دندان است.

سخن پایانی:

اگر شما هم دندان ایمپلنتی یا قصد کاشت دندان دارید، بهتر است علائم عفونت ایمپلنت دندان را بشناسید. البته شناخت این علائم نباید باعث ترس شما شود. میلیون‌ها نفر در دنیا دندان‌های خود را ایمپلنت کرده‌اند و زندگی راحتی دارند. بیان این نکته‌ها و شناخت این علائم در راستای آگاهی بیشتر شما است. با داشتن دانش کافی در این زمینه همواره هشیار بمانید و با دندان‌های ایمپلنتی خود سال‌ها زندگی کنید. در صورت نیاز به مشاوره با کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.