روکش دندان چند سال کار می‌کند

روکش دندان چند سال کار می‌کند

 

روکش دندان چند سال کار می‌کند؟

پوسیدگی دندان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که با گذشت زمان و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان برای همه ما پیش می‌آید. با وجود اینکه مراجعه به دندانپزشک برای رفع پوسیدگی و آسیب‌دیدگی دندان و روکش دندان یک موضوع عادی است، بسیاری از افراد در مورد عمر مفید روکش دندان سوال می‌پرسند. سوالات مراجعان معمولا در مورد این است که روکش دندان چند سال عمر می‌کند؟ آن‌ها فکر می‌کنند قرار است هزینه زیادی را متحمل شوند و پس از مدت کوتاهی روکش دندانشان را از دست دهند و مجبور به تمدید این موضع شوند. اگر این نگرانی برای شما هم به وجود آمده است، چند دقیقه همراهیمان کنید تا نگرانیتان را برطرف کنیم.

تعریف روکش دندان

ممکن است با تعریف کامل روکش دندان آشنا نباشید و آن را با موارد دیگر اشتباه بگیرید. روکش دندان یک لایه نازک از مواد است که روی دندان‌های شکسته و آسیب‌دیده قرار می‌‌گیرد و استحکام دندان‌های عصب‌کشی‌شده را افزایش می‌دهد. روکش‌ها ممکن است از جنس‌های متفاوتی ساخته شوند که این موضوع در طول عمر آن‌ها تاثیر می‌گذارد. همچنین عوامل مختلفی در تعیین طول عمر روکش دندان تاثیر دارند. در ادامه قصد داریم به بررسی طول عمر روکش دندان بپردازیم. مرکز ایمپلنت دکتر قادری از بهترین مواد برای روکش دندان استفاده می‌کند، برای هیچ جای نگرانی برای ماندگاری روکش‌های دندان وجود ندارد. لازم به ذکر است که مهارت پزشک در نصب روکش دندان هم یکی از عوامل افزایش طول عمر روکش دندان است که باید در نظر گرفته شود.

دلیل استفاده از روکش 

اصلی‌ترین دلایل استفاده از روکش دندان به صورت زیر تعریف می‌شوند:

  • ترمیم دندان‌های شکسته شده و پر کردن نواحی آسیب دیده دندان
  • بازگرداندن شکل قبلی دندان و حفظ ظاهر اولیه دندان
  • ترمیم رنگ دندان‌ها و سفید کردن دندان‌های لکه‌دار
  • ترمیم شکل دندان‌های برجسته یا دارای ناهنجاری
  • محافظت از دندان در برابر شکستن
  • محافظت از دندان عصب کشی شده و افزایش مقاومت و استحکام آن

مطالب مرتبط  : بریج یا پل دندانی 

روکش دندان چند سال کار می‌کند

عوامل موثر در طول عمر روکش دندان

همانطور که گفته شد، عمر مفید روکش دندان تحت تاثیر عوامل مختلفی مشخص می‌شود. اگر چه انجمن‌های دندانپزشکی کشورهای مختلف اعداد و ارقام مشخصی را به عنوان عمر مفید روکش دندان ارائه داده‌اند، اما در اینجا قصد داریم به بررسی جزئی‌تر این موضوع بپردازیم:

انواع روکش دندان

یکی از مهم‌ترین عواملی که بر عمر مفید روکش دندان تاثیر دارد، نوع روکش دندان است. این مسئله که دندانپزشک چه روکش دندانی را برای شما انتخاب می‌کند در عمر مفید روکش دندان اهمیت دارد. در ادامه انواع روکش دندان که به صورت رایج در ایران و سایر کشورهای جهان استفاده می‌شود را معرفی می‌کنیم:

روکش دندان چینی

یکی از متدوال‌ترین انواع روکش دندان، روکش چینی است. بهتر است در ابتدای امر به این موضوع اشاره کنیم که انواع مختلف روکش دندان در مواد روکش متفاوت هستند و زمانی که از انواع روکش دندانف منظورمان همان مواد روکش است. روکش‌های چینی از مواد روکش چینی ساخته می‌شوند و مورد توجه بسیاری از دندانپزشک‌ها هستند. روکش‌های چینی نازک هستند و از نظر رنگ و ظاهر، تشابه زیادی به ظاهر دندان‌های واقعی دارند. روکش دندان چینی در صورت مراقبت و نگهداری مناسب می‌تواند تا 20 سال هم عمر کند. در مورد عمر مفید روکش دندان، باید بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید تا دندان‌های سالمی داشته باشید.

روکش دندان چند سال کار می‌کند

روکش دندان کامپوزیتی

روکش دندان کامپوزیتی بیشتر برای افرادی مناسب است که قصد دارند دندان‌های جلوییشان را ترمیم کنند. این انتخاب ایده‌آل از یک ماده کامپوزیتی ساخته می‌شود و صیقل دادن آن‌ها آسان‌تر است. به طور میانگین، عمر مفید روکش دندان با مواد کامپوزیتی حدود 5 الی 10 سال است.

روکش دندان پرسلن

روکش دندان پرسلن با ظاهر شیشه‌ای خود، از نظر رنگ تشابه زیادی با رنگ دندان‌های طبیعی دارد. این نوع روکش یکی از متدوال‌ترین انواع روکش دندان است که توسط دندانپزشک‌ها استفاده می‌شود. عمر مفید روکش دندان از نواع پرسلن، بین 5 الی 15 سال است.

روکش دندان لومینیر

روکش دندان لومینیر نسبت به روکش دندان پرسلن، نازک‌تر و ظریف‌تر است. نصب این روکش‌ها اغلب 2 جلسه به طول می‌انجامد. عمر مفید روکش دندان لومینیر، 20 سال است. این نوع روکش دندان بسیار قوی است و استحکام بالایی دارد، بنابراین آسیب‌پذیری کمتری در بلند مدت دارد.

مراقبت از روکش دندان

دومین عامل مهمی که در ماندگاری و افزایش عمر مفید روکش دندان تاثیر دارد، مراقبت از روکش دندان است. برای مراقبت از روکش دندان نیازی نیست کار خاصی انجام دهید. فقط باید همان کارهایی را که قبلا برای محافظت از دندان‌ها انجام می‌دادید را ادامه دهید. این موضوع که چه نوع روکش دندانی را دریافت کرده‌اید، در مورد مراقبت از روکش دندان تفاوت ایجاد نمی‌کند. برای افزایش عمر مفید روکش دندان باید نکات زیر را رعایت کنید:

  • اولین و مهم‌ترین کاری که برای محافظت از روکش دندان می‌توانید انجام دهید، مسواک زدن است. مسواک زدن و نخ دندان را فراموش نکنید.
  • از دهانشویه استفاده کنید. یکی دیگر از مواردی که به رعایت بهداشت دهان و دندان کمک می‌کند، استفاده مرتب از دهانشویه حاوی فلوراید است.
  • برای جلوگیری از پوسیدگی دندان بهتر است مواد غذایی مصرف کنید. غذاهای دارای کربوهیدرات و شیرینی و نوشابه برای سلامت دندان‌ها مناسب نیستند و عمر مفید روکش دندان را کاهش می‌دهند.
  • استفاده از الکل و سیگار موجب کاهش عمر مفید روکش دندان می‌شود. بنابراین بهتر است از مصرف دخانیات بعد از روکش دندان خودداری کنید.
  • دیگر عاملی که برای مراقبت از روکش دندان باید رعایت کنید، جلوگیری از گاز زدن غذاهای سفت و چسبناک است که به مرور زمان موجب آسیب‌دیدگی روکش دندان می‌شود.
روکش دندان چند سال کار می‌کند

دندان قروچه

دندان قروچه یک عادت اشتباه است که بر اثر عواملی چون استرس و اضطراب به وجود می‌آید. در چنین حالتی، فرد دندان‌هایش را روی هم می‌کشد. دندان قروچه باعث سایش دندان‌ها روی هم می‌شود و به شدت برای روکش دندان مضر است. حتی به افرادی که دندان‌های خود را روکش کرده‌اند، معملا توصیه می‌شود از گاز زدن غذاهای سفت و شکستن آجیل و … در دهانشان خودداری کنند. چنین عوامی باعث ترک خوردن روکش دندان می‌شوند.

محافظ دندان یا نایت گارد

استفاده از محافظ دندان برای جلوگیری از آسیب دیدن روکش دندان اجباری نیست. اما اگر عادات اشتباهی مانند دندان قروچه دارید یا شب هنگام بدون اینکه متوجه شوید، مدام دندان‌هایتان را روی هم می‌سایید و فشار می‌دهید، برای جلوگیری از آسیب دیدن و ترک برداشتن روکش دندان بهتر است با دندانپزشکتان مشورت کنید. ممکن است دندانپزشک برای جلوگیری از دندان قروچه، محافظ دندان را به شما پیشنهاد دهد.

بلافاصله بعد از روکش دندان برای افزایش ماندگاری روکش چه باید کرد؟

اگر به تازگی دندان‌هایتان را روکش کرده‌اید و نگرانی سلامتی دندان‌هایتان هستید، قبل از هر چیز بهتر است بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید تا ماندگاری روکش دندان افزایش پیدا کند. در ادامه چند نکته مهم برای محافظت از دندان‌های تازه روکش شده را ارائه می‌دهیم:

  • برای محافظت از روکش دندان بهتر است مرتب مسواک بزنید. اگر تازه دندانهایتان را روکش کرده‌اید، نباید از مسواک خیلی سخت استفاده کنید. توصیه می‌شود از مسواک نسبتا نرم استفاده کنید. اگر دندان‌هایتان یا لثه اطراف دندان حساس شده است، می‌توانید برای مدتی از خمیردندان ضد حساسیت استفاده کنید.
  • توصیه می‌شود از خوردن غذاهای سفت تا مدتی خودداری کنید.
  • دور تا دور دندان‌های روکش شده را نخ دندان بکشید.
  • بهتر است به صورت موقت شب‌ها از محافظ دندان استفاده کنید.
  • از خوردن آب نبات یا نوشابه و … جلوگیری کنید.

چرا باید روکش دندان را تعویض کنیم؟

یکی دیگر از سوالات متدوالی که در مورد عمر مفید روکش دندان مطرح می‌شود، علت تعویض این روکش‌ها است. برای بسیاری از مراجعان این سوال پیش می‌آید که چرا باید دندان‌هایمان را مجدد روکش کنیم، در حالی که هزینه زیادی برای آن‌ها پرداخت کرده‌ایم. بهتر است بدانید که هر اندازه هم از دندان‌هایتان مراقبت کنید و موراد جانبی را در نظر داشته باشید، باز هم عواملی در کمین روکش دندان‌های شما خواهند بود و آن‌ها را تخریب می‌کنند. پس از اینکه سال‌ها از روکش دندان استفاده کردید و سرانجام به انتهای عمر مفید روکش دندان نزدیک شدید، دندان‌های شما به مرور زمان ترک بر می‌دارند یا حتی ممکن است تغییر رنگ دهند. به عنوان مثال، روکش دندان کامپوزیتی ممکن است پس از مدتی تغییر رنگ دهد.

جمع‌بندی

روکش دندان که با هدف افزایش استحکام و مقاومت دندان‌های عصب کشی شده و آسیب دیده و بهبود شکل ظاهری دندان‌ها انجام می‌شود، ماندگاری موقتی دارد. به این معنا که احتمالا شما پس از مدتی مجبور باشید، روکش دندانتان را تعویض یا ترمیم کنید.