همه‌چیز درباره کاشت دندان طلا

کاشت دندان طلا
همه‌چیز درباره کاشت دندان طلا کاشت دندان طلا پدیده جدیدی نیست. بهره بردن از دندان طلا از ده‌ها سال پیش معمول بوده است. اما رویکرد جدیدی در دنیای مدرن به ایمپلنت دندان طلا شده است. این رویکرد تااندازه‌ای شبیه به رویکرد قدیمی است که نسبت به دندان‌های طلا وجود داشته است. در دنیای جدید، امکان بهره‌مندی از ایمپلنت به‌صورت طبیعی برای همگان وجود دارد. اما آنچه باعث می‌شود تا کسی روکش دندان طلا را برای دندان یا ایمپلنت خود انتخاب کند، دلایل مختلفی دارد. با ما در مرکز ایمپلنت دکتر مرتضی قادری همراه باشید تا به خوب و بد استفاده از روکش‌ها و دندان‌های طلا بپردازیم. کاشت دندان طلا چیست؟ در گذشته، دندان‌های طلا نشانه‌ای از پولدار بودن فرد بود، اما این دندان‌‌ها در چند دهه اخیر محبوبیت خود را از دست دادند. جالب است بدانید کاشت دندان طلا دوباره با توجه مردم در برخی از نقاط دنیا روبه‌رو شده و برخی افراد دوستدار استفاده از ایمپلنت دندان طلا هستند. برخی نیز دندانی از دست نداده‌اند، اما دوست دارند یک یا چند دندان خود را با روکشی از طلا بپوشانند. این گروه از افراد عاشق زیبایی روکش دندان طلا هستند. به‌ویژه که امروزه فرم ظاهری این دندان‌ها متفاوت از دندان‌های طلای قدیمی است. کاشت دندان را بیشتر مردم می‌شناسند. دندان‌پزشکان متخصص با استفاده از این روش دندانی در فک شما می‌کارند که به استخوان فکتان جوش می‌خورد و کارکردی شبیه به دندان‌های طبیعی شما دارد. در کاشت دندان طلا، همه بخش‌های ایمپلنت از طلا ساخته می‌شود. همچنین ممکن است فقط تاج دندان از طلا ساخته شود. در صورتی که فیکسچر دندان شما هم از طلا ساخته شده باشد، برای تغییر آن باید همه روند کاشت دندان از نو شروع شود. توجه داشته باشید طلایی که در ساخت ایمپلنت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، طلای خالص نیست. طلای خالص نرم است و در برابر فشار تغییر شکل می‌دهد. طلایی که در روکش و ایمپلنت دندان طلا مورد استفاده قرار می‌گیرد، طلای ترکیب‌شده با فلزات دیگری مانند نقره، پلاتین، مس یا روی است.

برتری های روکش و کاشت دندان طلا:

ایمپلنت دندان طلا دندانی شبیه به دندان‌های طبیعی به شما می‌دهد که جنس آن از طلا است. بهره‌مندی از این دندان‌ها و همچنین بهره‌مندی از روکش دندان طلا برتری‌های بسیاری دارد:

1- کاشت دندان طلا با فیزیولوژی بدن شما هماهنگ است:

یکی از مهم‌ترین برتری‌های دندان‌های طلا، سازگاری آنها با فیزیولوژی بدن شما است. برای ساخت ایمپلنت‌ها از موادی استفاده شده که بالاترین سازگاری را با بدن شما داشته باشند. تیتانیوم یکی از این مواد است. اما همین ماده نیز با واکنش منفی بدن برخی افراد روبه‌رو می‌شود. به همین دلیل ماده دیگری به نام زیرکونیا جایگزین تیتانیوم شده که کیفیت بالاتری دارد و کمتر باعث آلرژی در بدن افراد مختلف می‌شود. جالب آن است که طلا سازگاری بالایی با بدن بیشتر انسان‌ها دارد. کسانی که بدنشان نسبت به این ماده واکنش منفی نشان دهد، بسیار کمیابند.

2- کاشت دندان طلا با ساختار دهان و دندان‌های طبیعی شما هماهنگی بیشتری دارد:

دندان‌های طلا سازگاری بیشتری با ساختار دندان‌های طبیعی شما دارند و آسان‌تر با آنها هماهنگ می‌شوند. جالب است بدانید کسانی که از ایمپلنت دندان طلا استفاده می‌کنند، کمتر دچار عفونت دهان و دندان می‌شوند. در کل، باید بگوییم واکنش منفی بدن افراد نسبت به طلا بسیار نادر است.

3- زیبایی دندان طلا ماندگار است:

اگر شما دوستدار جلوه و زیبایی دندان طلا هستید، مطمئن باشید این زیبایی در گذر زمان هم حفظ می‌شود. ایمپلنت دندان در طول زمان شفافیت و زیبایی اولیه خود را از دست می‌دهند و نیاز به سفید کردن دارند. اما زیبایی طلا از دست نمی‌رود و روکش دندان طلا درخشندگی خود را حفظ می‌کند.
دندان طلا

4- تغییرات دندان طلا در برابر گرما و سرما شبیه به دندان‌های طبیعی شما است:

سرما و گرما روی همه مواد تاثیرگذار است. این قانون درباره دندان‌های طبیعی و مصنوعی شما هم صادق است. اما مقدار کوچک و بزرگ شدن دندان‌های طلا در برخورد با مواد و هوای سرد و گرم شبیه دندان‌های طبیعی شما است. این نکته باعث دوام بیشتر این دندان‌ها نسبت به ایمپلنت‌هایی از جنس سرامیک است.

5- ماندگاری ایمپلنت دندان طلا بسیار بالا است:

با کاشت دندان طلا می‌توانید با خیال آسوده غذاهای دل‌خواه خود را نوش جان کنید و نگران فرسایش آنها نباشید. به‌این ترتیب، می‌بینید که دوام ایمپلنت طلا و روکش‌های طلای دندان مقاوم‌تر و ماندگارتر از مواد دیگر است. به‌طور معمول، ماندگاری ایمپلنت‌ها بین 5 تا 15 سال است، اما ماندگاری ایمپلنت دندان طلا تا 40 سال تخمین زده شده است. در واقع، باید بگوییم این ایمپلنت‌ها عمری هستند و ممکن است تا پایان عمر با شما باشند. کسانی هم که نیاز به روکش دندان دارند و با مشکل دندان‌قروچه روبه‌رو هستند، بهتر است از روکش‌های طلا استفاده کنند. ماندگاری روکش دندان طلا بسیار بیشتر از روکش‌های کامپوزیتی و سرامیکی در این گروه از افراد است.

6- کاشت دندان طلا به دندان‌های دیگر شما آسیب نمی‌زند:

دندان‌های شما در زمان جویدن مواد خوراکی با هم تماس پیدا می‌کنند. این تماس باعث فرسایش دندان‌های طبیعی شما می‌شود. دندان‌قروچه هم یکی از عوامل فرساینده دندان‌ها به شمار می‌رود. از نکته‌های مثبت ایمپلنت دندان طلا آن است که آسیبی به دندان‌های فک روبه‌روی شما نمی‌زند.

7- روکش دندان طلا کمترین آسیب را به مینای دندان شما می‌زند:

درصورتی‌که دندان شما نیاز به روکش پیدا کند، برای استفاده از روکش‌هایی مانند زیرکونیا باید سطح زیادی از مینای دندان شما تراشیده شود. اما روکش طلا نیازی به تراشیدن زیاد سطح روی دندان شما ندارد.

معایب روکش یا کاشت دندان طلا:

پس از دانستن برتری‌های دندان طلا، بهتر است ایرادهای این نوع ایمپلنت‌ها و روکش‌ها را هم بدانید:

* دندان طلا هم‌شکل دندان‌های دیگر شما نیست:

ایمپلنت دندان طلا هم‌رنگ و هم‌شکل دندان‌های دیگر شما نیست. همین نکته عامل انصراف بسیاری از افراد از داشتن این دندان‌ها می‌شود. در واقع، تنها کسانی که علاقه به داشتن دندان طلا دارند، از ایمپلنت‌های طلا بهره می‌برند.

* دندان طلا با سلیقه همگان هماهنگ نیست:

همان‌طور که برخی از افراد در دنیا عاشق داشتن دندان‌هایی با روکش طلا هستند، برخی دیگر نیز به‌شدت از آن گریزانند. بهتر است بگوییم کاشت دندان طلا یا روکش‌های طلا مسئله‌ای است که در درجه نخست به سلیقه شما بستگی دارد.

* قیمت ایمپلنت دندان طلا بالا است:

بدیهی است قیمت طلا روی هزینه نهایی ایمپلنت نیز تاثیرگذار است. قیمت بالای طلا قیمت این نوع ایمپلنت‌ها را بالاتر می‌برد. جهت دریافت قیمت ایمپلنت دندان کلیک کنید.

* امکان آسیب دیدن یا کنده شدن روکش دندان طلا وجود دارد:

اگر روکش دندان طلا به‌خوبی روی دندان نصب نشده باشد، امکان آسیب دیدن و کنده شدن آن وجود دارد. به همین دلیل، پزشک شما باید تجربه خوبی در روکش کردن دندان با طلا یا لمینت کردن آن داشته باشد.

* ممکن است رنگ روکش یا دندان طلا با لثه شما  هماهنگ نباشد:

گاهی اوقات در کاشت دندان طلا رنگ دندان هماهنگی خوبی با رنگ لثه‌های شما ندارد. در چنین مواقعی، انتخاب طلا برای ایمپلنت یا لمینت مناسب نیست.

* روکش‌های طلا پس از چند سال نیاز به تغییر دارند:

توجه داشته باشید اگر روکش‌های طلا از جنس خوبی انتخاب نشده باشند، در گذر زمان کهنه می‌شوند و نیاز به تغییر دارند.

اجزای ایمپلنت دندان طلا:

هر دندان ایمپلنتی از سه بخش اصلی تشکیل شده است. پایه یا فیکسچر دندان نخستین قطعه دندان است که در استخوان فک شما کاشته می‌شود. قطعه میانی دندان‌های ایمپلنتی اباتمنت نام دارد که فیکسچر را به تاج دندان متصل می‌کند. در ایمپلنت دندان طلا دو حالت وجود دارد. در یک نوع کاشت دندان طلا همه این قطعه‌ها از طلا ساخته می‌شوند. در نوع دیگری از کاشت دندان‌های طلا، تنها تاج دندان از طلا ساخته می‌شود و بخش میانی و پایه آن از تیتانیوم یا زیرکونیا ساخته می‌شود.
دندان طلا

انواع ایمپلنت دندان طلا:

دو نوع از دندان‌های طلا در ایمپلنت یا کاشت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرد:

* ایمپلنت طلا:

ایمپلنت‌های طلا به‌طور کامل از طلا ساخته شده‌اند. یعنی ساختار داخلی و خارجی این دندان‌ها از طلا است و اگر روزی از دندان طلای خود خسته شدید، نمی‌توانید آن را از دهان خود بردارید. در واقع، تنها راه تغییر دادن این دندان‌ها، جراحی دوباره و برداشتن ایمپلنت و کار گذاشتن ایمپلنتی دیگر به‌جای آن است.

* ایمپلنت با روکش دندان طلا:

هر دندان ایمپلنتی روکشی از جنس سرامیک یا مواد دیگر دارد. گاهی ماده اصلی در ساخت دندان ایمپلنتی موادی مانند تیتانیوم و زیرکونیا است، اما روکش آن از طلا انتخاب می‌شود. در صورت بهره‌گیری از روکش طلا، تغییر آن آسان‌تر است. در صورت نیاز به تغییر روکش، کافی است روکش طلا را با روکشی از جنس سرامیک عوض کنید.

رنگ‌های مختلف در کاشت دندان طلا:

همان‌طور که زیورآلات طلا دو رنگ دارند، روکش‌ها یا دندان‌های طلا هم به دو رنگ ساخته می‌شوند:

* روکش یا دندان طلای زردرنگ:

پیشینه استفاده از طلای زردرنگ در ساخت دندان‌های طلا به سال‌ها پیش بازمی‌گردد و بسیاری از مردم آن را دیده‌اند.

* روکش یا دندان طلای نقره‌ای‌رنگ:

طلای سفید یا نقره‌ای رنگ انتخاب بسیاری از افرد برای روکش‌کردن، لمینت یا کاشت دندان طلا است. طلای سفید شیک و برازنده است و انتخاب اول بسیاری از افرادی است که اقدام به ایمپلنت دندان طلا می‌کنند.

کاندیدای مناسب روکش و کاشت دندان طلا:

اگر شما از نظر جسمی داوطلب مناسبی برای ایمپلنت باشید، از کاشت یا روکش دندان طلا هم می‌توانید برای ایمپلنت خود بهره ببرید. در واقع، اگر تراکم استخوان شما خوب و کافی باشد، دچار بیماری‌هایی همچون نقص سیستم ایمنی، دیابت و سرطان نباشید و شرایط کاشت دندان را داشته باشید، می‌توانید از دندان طلا هم بهره ببرید. ایمپلنت دندان طلا دندانی همیشگی به شما می‌دهد که سال‌ها در دهان شما باقی می‌ماند و خوردن و حرف زدن شما را آسان و بدون اشکال می‌کند. به‌طور کلی، افراد دارای شرایط زیر می‌توانند از روکش یا کاشت دندان طلا استفاده کنند:
  • کسانی که دندانی آسیب‌دیده یا جای خالی دندانی در دهان خود دارند و علاقه‌مند به استفاده از روکش یا دندان طلا هستند. این دسته افراد تنها به‌دلیل علاقه به دندان یا روکش طلا دوست دارند از این نوع دندان‌ها استفاده کنند.
  • روکش طلا مناسب کسانی است که نیاز به روکش دندان دارند، اما دچار دندان‌قروچه هستند. روکش‌های طلا با دندان‌قروچه آسیب کمتری می‌بینند و کمتر فرسایش پیدا می‌کنند.
  • در کنار کاشت دندان طلا، برخی افراد هم دوست دارند لمینتی از جنس طلا بر روی دندان‌هایشان بکشند. این گروه از افراد علاقه‌مند می‌توانند با برداشتن لایه‌ای نازک از مینای دندان، روی آن را با روکش طلا بپوشانند. در واقع، آنها دوستدار درخشش و زیبایی لمینت‌های طلایی یا نقره‌ای هستند. البته شاید برخی از مردم هم دوست داشته باشند تا با این کار ثروت خود را به رخ دیگران بکشند.

کاربردهای طلا در ترمیم و کاشت دندان‌ها:

کاربردهای طلا در ترمیم و زیباسازی دندان‌های شما انواع گوناگونی دارد:

1- ایمپلنت طلا:

گاهی شما دندانی را از دست داده‌اید و دوست دارید جنس دندان ایمپلنتی شما از طلا باشد. در این شرایط، ساختار و تاج دندان ایمپلنتی شما، یا تنها تاج دندان شما از طلا ساخته می‌شود. در چنین مواردی، کاشت دندان طلا دندانی به شما می‌دهد و جای خالی دندانی را در فک شما پر می‌کند.

2- گریلز طلا:

گریلز طلا را بیشتر روی دندان هنرمندان معروف دیده‌اید. گریلز قطعه‌ای از طلا مانند یک نگین، نماد، لوگو یا نشانه‌های دیگری است که بر روی یک یا چند دندان شما نصب می‌شود. گاهی گریلزها ساده هستند و از یک قطعه کوچک طلا انتخاب می‌شوند. گاهی نیز ترکیبی از نگین‌ها و قطعه‌های مختلف طلا هستند.
111

3- روکش دندان طلا:

روکش‌های طلا همان تاج دندان شما هستند که روی ساختار ریشه و بخش میانی دندان شما را می‌پوشانند. گاهی بخشی از دندان شما پوسیده و باید ترمیم و روکش شود. در این شرایط، ابتدا دندان شما ترمیم می‌شود، سپس روی آن با روکشی از طلا پوشانده می‌شود. روکش طلای دندان روند ترمیم دندان شما را کامل می‌کند. پزشکان در چنین شرایطی، از روکش طلا به‌جای مواد کامپوزیت و سرامیک استفاده می‌کنند.

4- بریس طلا:

بریس یا  براکت‌های دندانی بخش‌هایی از ارتودنسی هستند که بر روی دندان‌های شما قرار می‌گیرند. بریس‌ها از فلزات مختلفی ساخته می‌شوند که در موارد خاص می‌تواند طلا باشد.

5- پر کردن دندان با طلا:

دندان خراب‌شده و پوسیده با مواد مختلفی مانند کامپوزیت پر می‌شود. برخی از این مواد به‌رنگ سیاه هستند و برای دندان‌های آسیاب شما مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته امروزه مواد سفیدرنگ نیز کیفیت بهتری پیدا کرده و پزشکان برای پر کردن دندان‌ها از این مواد هم استفاده می‌کنند. برخی از مردم دوست دارند به‌جای کامپوزیت، از طلا برای پر کردن دندان‌های خود بهره ببرند. در این صورت، طلای سفید یا زردرنگ فضای پرکردگی دندان شما را می‌پوشاند. این انتخاب مسئله‌ای شخصی است و بستگی به خود شما دارد.

6- لمینت طلا:

گاهی اوقات دندان شما نیاز به ترمیم ندارد، اما دوست دارید از روکش طلا برای زیبایی و پوشاندن روی دندان‌های خود بهره ببرید. در چنین شرایطی، دندان شما با روکش طلا لمینت می‌شود. گفته می‌شود لمینت‌های طلا تا 40 سال هم ماندگار هستند. البته عادت‌های شما مانند جویدن ناخن می‌تواند در بیشتر یا کمتر کردن دوام لمینت‌ها موثر باشد. دندان‌قروچه هم از عوامل مخرب لمینت به شمار می‌رود.

هزینه روکش یا کاشت دندان طلا در سال 1402:

هزینه روکش کردن یا ایمپلنت دندان طلا به گزینه‌های گوناگونی بستگی دارد:

* قیمت روز طلا:

بدیهی است قیمت روز طلا نخستین عامل در تعیین قیمت کاشت یا روکش دندان طلا است. به همین دلیل، پزشک شما باید قیمت دندان طلا را با توجه به روز مراجعه شما به دندان‌پزشکی محاسبه کند و به شما بگوید.

* تعداد دندان‌های نیاز به روکش یا ایمپلنت:

شاید شما فقط برای یک دندان خود نیاز به روکش طلا یا ایمپلنت داشته باشید. شاید هم تعداد بیشتری از دندان‌های شما نیاز به کاشت یا روکش طلا دارند. طبیعی است تعداد دندان‌های نیازمند به کاشت یا روکش‌ هم عامل مهم دیگر در تعیین قیمت کاشت دندان طلا است.

* جایگاه دندان شما:

برخی از دندان‌های شما، مانند دندان نیش کوچک‌تر و برخی نیز، مانند دندان‌های آسیاب بزرگ‌تر هستند. دندانی که می‌خواهید روکش یا ایمپلنت کنید هم در قیمت کاشت دندان طلای شما تاثیرگذار است.

پرسش‌های متداول:

1- عیار طلای مورد استفاده در ایمپلنت دندان طلا چقدر است؟
به‌طور معمول طلایی با عیار 10 تا 22 در این روکش‌ها استفاده می‌شود. طلای خالص فلزی نرم است و برای شکل‌پذیری و محکم شدن باید با فلزات دیگر ترکیب شود. به همین دلیل، طلای 24 عیار که فلزی نرم است در ساخت روکش‌های دندانی و ایمپلنت‌‌ها به کار نمی‌رود.
2- برتری‌های کاشت دندان طلا چیست؟
از مزایای دندان طلا باید به سازگاری این دندان‌ها با بدن شما، دوام آنها و زیبایی ماندگار آنها اشاره کنیم. اگر هم دوست دارید دارایی خود را به رخ دیگران بکشید، بهره بدن از دندان‌های طلا روش مناسبی است.
3- قیمت ایمپلنت دندان طلا بیشتر است یا ایمپلنت‌های سرامیکی؟
ایمپلنت‌‌های سرامیکی برتر دنیا قیمت پایینی ندارند، اما قیمت ایمپلنت‌‌های دندان طلا از آنها هم بیشتر است.

گفتار پایانی:

همان‌گونه که کاشت دندان طلا آرزوی برخی آدم‌ها است، این دندان‌ها برای بعضی از افراد هم به‌هیچ‌وجه خواستنی و دوست‌داشتنی نیست. شما در دنیایی با عقیده‌ها و رویکردهای گوناگون زندگی می‌کنید. نیازی نیست تا آنچه را که شما می‌پسندید، دیگران هم دوست داشته باشند. بنابراین، اگر شما هم به داشتن ایمپلنت یا روکش دندان طلا علاقه‌مندید، چه نیازی به تایید دیگران دارید؟ با انتخاب این دندان‌ها یا روکش‌ها به خود و خواسته خودتان اهمیت دهید و رضایت درونی خود را به دست آورید. برای مشاوره، آگاهی از قیمت ایمپلنت و روکش طلا یا تعیین نوبت با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.