ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

ایمپلنت بدون جراحی

ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

ایمپلنت بدون جراحی که ایمپلنت پانچی هم نامیده می‌شود، روش نوین کاشت دندان برای کسانی است که نگران جراحی‌ها و زخم‌های ایمپلنت هستند. البته برخی افراد هم به‌دلایل مختلفی از انجام عمل جراحی منع شده‌اند و این روش مناسب آنها هم هست. افراد مبتلا به دیابت و سیگاری‌ها که کاشت دندان در آنها با مشکل روبه‌رو است نیز با کاشت دندان بدون جراحی می‌توانند دارای دندان ایمپلنتی شوند.

اگر شما هم دغدغه بهبودی زودتر پس از کاشت دندان را دارید، با کلینیک مرکز ایمپلنت دکتر قادری همراه باشید تا به بررسی این موضوع بپردازیم.

ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

کاشت دندان بدون جراحی روشی برای قرار دادن پایه ایمپلنت در لثه شما با برش و زخم کمتر است. با پیشرفت روزافزون دانش پزشکی، روش‌های نوینی برای کاشت دندان ابداع شده است. در این روش کاشت دندان برش‌های بسیار کوچکی روی لثه شما زده می‌شود و پایه دندان در آنها کاشته می‌شود. اما به‌دلیل کوچک بودن دهانه زخم نیازی به بخیه زدن لثه شما نیست.

در واقع، در این نوع ایمپلنت زخم روی لثه به‌اندازه‌ای کوچک است که نیازی به بخیه زدن ندارد. بدیهی است زخم‌های کوچک نیز با سرعت بیشتری بهبود پیدا می‌کنند. به همین دلیل است که کاشت دندان بدون جراحی دوره بهبودی کوتاهی دارد. توجه داشته باشید که برای انجام این روش ایمپلنت حجم استخوان فک شما باید به‌اندازه کافی باشد. به عبارتی، شما نباید نیازی به پودر استخوان یا پیوند استخوان داشته باشید.

روند ایمپلنت بدون جراحی چگونه است؟

مراحل کاشت دندان بدون جراحی خیلی متفاوت از روش معمول آن نیست. با مراحل این روش ایمپلنت آشنا شوید:

* معاینه بیمار و تشخیص بهترین روش درمان برای او:

نخستین گام در تشخیص هرگونه درمانی برای شما، معاینه فک و دندان‌های شما است. در این مرحله، پزشک متخصص ایمپلنت از راه‌های گوناگونی مانند معاینه بالینی، دیدن عکس‌های رادیولوژی و تصویرهای سه‌بعدی بهترین راه کاشت دندان را به شما پیشنهاد می‌دهد. این راه ممکن است ایمپلنت بدون جراحی باشد.

* اسکن کردن دندان‌ها:

اگر مرحله اول معاینه برای کاشت دندان بدون جراحی با موفقیت همراه بود، شما وارد مرحله بعد درمانی می‌شوید. در این مرحله فک و لثه شما با دستگاه‌های مخصوص اسکن می‌شود. پس از آن، با شبیه‌سازی کامپیوتری بهترین جا برای کار گذاشتن پایه ایمپلنت مشخص می‌شود. در واقع، اسکن فک و لثه‌های شما بهترین جا را برای کار گذاشتن پایه ایمپلنت به پزشک متخصصتان نشان می‌دهد.

* شروع مراحل درمانی:

پس از مشخص شدن بهترین جا برای سوراخ کردن لثه پزشک شما دست‌به‌کار می‌شود و درمان شما را آغاز می‌کند. اکنون پزشک لثه شما را پانچ می‌کند و با سوراخ کوچکی که در آن پدید می‌آورد، پایه دندان را در آن کار می‌گذارد. به‌دلیل کوچک بودن سوراخ ایمپلنت، نیازی به بخیه کردن اطراف آن نیست. همین نکته در کاشت دندان بدون جراحی روند بهبودی شما را کوتاه‌تر می‌سازد.

عفونت ایمپلنت

روش‌های ایمپلنت بدون جراحی کدام است؟

دو روش پرکاربرد برای کاشت دندان بدون جراحی وجود دارد:

* کاشت دندان با روش پانچی:

در کاشت دندان با روش پانچی، ابتدا سوراخی در لثه شما ایجاد می‌شود. این سوراخ کوچک خون‌ریزی کمی دارد و زمان بهبودی آن نیز کوتاه است. پس از آن، پایه ایمپلنت درون این سوراخ کار گذاشته می‌شود. اکنون باید زمانی سپری شود تا پایه دندان در استخوان فک شما جوش بخورد.

* کاشت دندان با استفاده از پرتوهای لیزر:

پیش از ایمپلنت با کمک پرتوهای لیزر، پزشک باید تصویر سه‌بعدی از ساختار استخوان فک، رشته‌های عصبی و دندان‌های شما در دست داشته باشد. به‌این‌ترتیب، پزشک باید محل پانچ را با دقت انتخاب کند و با مدد از پرتوهای لیزر این کار را انجام دهد.

کاشت دندان بدون جراحی با کمک پرتوهای لیزر کاری تخصصی است و متخصص ایمپلنت باید در آن مهارت داشته باشد. در این روش ایمپلنت زخم روی لثه شما بسیار کوچک است و کمترین آسیب به بافت‌های دوروبر آن وارد می‌شود. سرعت بهبودی نیز در این روش بالا است.

برتری‌های ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

کاشت دندان بدون جراحی برتری‌های زیادی دارد:

  • این روش دوره درمان کوتاه‌تری نسبت به روش ایمپلنت معمول دارد.
  • قرار دادن پایه دندان در فک در این روش با کمترین درد و خون‌ریزی همراه است. این روش نیازی به برش زیاد لثه و بخیه کردن آن ندارد و به همین دلیل، دوران بهبودی آن زودتر به پایان می‌رسد.
  • درد و خون‌ریزی کاشت دندان بدون جراحی کمتر از ایمپلنت با جراحی است.
  • در این نوع ایمپلنت، التهاب و ورم لثه شما پس از کاشت هر دندان کمتر از روش معمول ایمپلنت خواهد بود.
  • زمان کاشت هر دندان در ایمپلنت بدون جراحی کوتاه‌تر از روش ایمپلنت با جراحی است. در این روش زمان کاشت پایه هر دندان به حدود یک ساعت زمان نیاز دارد.
  • در کاشت دندان بدون جراحی احتمال اینکه پس از قرار گرفتن پایه ایمپلنت در فک شما تاج دندان هم روی آن قرار گیرد، زیاد است. در واقع، این روش مناسب کسانی است که نمی‌توانند نداشتن دندان را برای مدتی تحمل کنند.
  • احتمال تحلیل استخوان در این روش بسیار پایین است.
  • درمان با کاشت دندان بدون جراحی نسبت به ایمپلنت با روش قبلی ایمن‌تر است.
  • زمان بهبودی شما در این روش ایمپلنت کوتاه‌تر از روش معمول آن است.

معایب ایمپلنت بدون جراحی چیست؟

در کنار مزایای هر روش درمانی، باید به معایب آن هم توجه کنید. پس مشکلات کاشت دندان بدون جراحی را هم بدانید:

  • در گام نخست، لثه و فک شما باید دارای سلامت کامل باشد. در صورت وجود بیماری‌ها و اشکالاتی در فک و لثه‌ها، شما نمی‌توانید از این روش درمانی بهره ببرید.
  • در روند این نوع ایمپلنت باید زمان بیشتری را به جوش خوردن پایه دندان در استخوان فک شما اختصاص دهیم. این زمان ممکن است شش ماه به درازا بکشد. گاهی هم پس از این مدت، جوش خوردن دندان به استخوان فک به‌خوبی صورت نگرفته است. در این صورت، هزینه‌ای که شما صرف این کار کرده‌اید، به هدر رفته است.
  • دوام ایمپلنت بدون جراحی کمتر از دوام روش معمول ایمپلنت است. با توجه به فناوری کنونی در کاشت دندان، این زمان بین 5 تا 10 سال است. در صورتی که ایمپلنت معمول ممکن است تا 20 سال و بیشتر هم برایتان ماندگار شود.
  • هزینه درمان در این روش بالاتر از روش معمول ایمپلنت است. به‌این‌ترتیب، شما باید پول بیشتری بابت این نوع درمان خرج کنید.
عفونت ایمپلنت دندان

ایمپلنت بدون جراحی مناسب چه کسانی است؟

اگر شما هم شرایط مناسب کاشت دندان بدون جراحی را دارید، می‌توانید از این روش بهره ببرید:

ü لثه‌های سالمی داشته باشید.

ü حجم استخوان فک شما به‌اندازه کافی باشد و نیازی به پیوند استخوان نداشته باشید.

ü دندان‌های کناری شما سالم باشند.

چه کسانی نمی‌توانند از ایمپلنت بدون جراحی بهره ببرند؟

اگر هریک از شرایط زیر را داشته باشید، کاشت دندان بدون جراحی مناسب شما نیست:

  • اگر لثه سالمی نداشته باشید.
  • اگر نیاز به جراحی لثه، پودر استخوان و پیوند استخوان داشته باشید.
  • اگر تراکم استخوان فک شما به‌اندازه مناسب نباشد.
  • اگر دچار مشکلات سینوسی باشید و نیاز به لیفت سینوس داشته باشید.

عوارض کاشت دندان بدون جراحی چیست؟

مراحل اولیه درمانی و کار گذاشتن پایه ایمپلنت در این روش متفاوت از روش معمول ایمپلنت است. در واقع، مهم‌ترین تفاوت بین این روش با روش معمول کاشت دندان در اندازه سوراخ کردن لثه و بخیه نشدن دور آن است. اما عوارض این نوع جراحی شبیه ایمپلنت معمول دندان‌ها است. لازم است برخی از این عوارض را بدانید:

  • عفونت لثه.
  • آسیب به عصب.
  • تاخیر در جوش خوردن دندان به استخوان فک.
  • موفق نبودن کاشت دندان

بهترین کلینیک برای انجام ایمپلنت بدون جراحی کجا است؟

تنها پزشکان متخصصی که تجربه انجام این نوع کاشت دندان را دارند می‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند. در غیر این صورت، نتیجه درمان با شکست روبه‌رو خواهد شد. اگر شما هم دوستدار بهره بردن از این نوع ایمپلنت هستید، با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید و نوبت معاینه خود را رزرو کنید. معاینه فک و دندان‌ها و دیدن عکس OPG فک شما می‌تواند مشخص کند شما داوطلب خوبی برای این نوع درمان هستید یا خیر.

پرسش‌های متداول:

1- زمان مورد نیاز برای کاشت پایه دندان در روش کاشت دندان بدون جراحی چقدر است؟

حدود یک ساعت زمان نیاز است تا پایه دندان ایمپلنتی در فک شما کار گذاشته شود. پس از آن، شما به زندگی عادی بازمی‌گردید. البته زمان جوش خوردن پایه دندان به استخوان فک بیشتر از زمان مورد نیاز برای ایمپلنت معمول است.

2- آیا کاشت دندان بدون جراحی برای همه افراد قابل‌استفاده است؟

خیر، برای کاشت دندان با این روش، شما باید فک و لثه‌های سالمی داشته باشید و نیازی به درمان‌های جانبی نداشته باشید.

3- قیمت کاشت دندان بدون جراحی چقدر است و آیا من می‌توانم هزینه آن را به‌صورت قسطی بپردازم؟

این روش ایمپلنت نیاز به تجهیزات ویژه و تخصص بالاتر دارد و هزینه آن هم بیشتر از روش معمول ایمپلنت است. اما امکان بهره‌مندی شما از پرداخت اقساطی هزینه ایمپلنت در کلینیک دکتر مرتضی قادری وجود دارد. ایمپلنت اقساطی پرداخت این هزینه را برایتان آسان‌تر می‌کند.

سخن پایانی:

دانش پزشکی در حال پیشرفت روزافزون است. ایمپلنت نیز یکی از بهترین درمان‌ها برای دستیابی به دندان‌هایی با کارکردی شبیه دندان‌های طبیعی است. اما ایمپلنت بدون جراحی راهی آسان‌تر برای داشتن دندان‌هایی از همان نوع است. این روش با درد و مشکلات کمتری همراه است. بدون تردید، در آینده‌ای نه‌چندان دور، کاشت دندان از این هم آسان‌تر خواهد شد و درمانی سریع‌تر با هزینه‌ای کمتر پیش روی همگان قرار خواهد گرفت.