ایمپلنت دندان با بیهوشی (آرامبخشی در دندانپزشکی)
ایمپلنت دندان با بیهوشی شما را بیهوش نمیکند، اما به خوابی آرام فرو میبرد تا ترس از اقدامات دندانپزشکی از وجود شما پاک شود. ایمپلنت آرامبخش روشی در دندانپزشکی مدرن است که سدیشن (Sedation) هم خوانده میشود. در واقع، بسیاری از اقدامات کاشت دندان نیازی به بیهوشی ندارد، اما برخی افراد دچار ترس از مراحل ایمپلنت هستند. انجام مراحل مختلف جراحی و کاشت دندان این گروه از افراد را دچار اضطراب و ناآرامی میکند. در این زمان، ایمپلنت در بیهوشی به کمک شما میآید تا ترس و استرس را از وجود شما پاک کند.
با ما در مرکز ایمپلنت دکتر قادری همراه باشید تا به بررسی ایمپلنت دندان در حالت بیهوشی بپردازیم.
ایمپلنت دندان با بیهوشی چیست؟
فوبیادنتال یا ترس از دندانپزشکی نوعی واکنش روانی نسبت به اقدامات دندانپزشکی است. این ویژگی در برخی افراد باعث میشود تا درمان دندانهای خود را نادیده بگیرند یا به عقب بیندازند. این ترس بهویژه در کاشت دندان به اوج خود میرسد. خوشبختانه راه درمان این مشکل وجود دارد و آن هم ایمپلنت دندان در زمان بیهوشی است.
به یک نکته مهم توجه کنید! برخلاف نام این روش که ایمپلنت در بیهوشی است، این روش با بیهوشی عمومی متفاوت است. در واقع، نام این روش را باید خواب مصنوعی بگذاریم که در بین مردم به بیهوشی معروف شده است. بیهوشی پیامدهایی دارد که پزشکان تا جای ممکن شما را درگیر آن نمیکنند. به همین دلیل، متخصصان ایمپلنت از روش ایمپلنت دندان با بیهوشی که در واقع ایمپلنت آرامبخش است، برای درمان بهره میبرند.
در آغاز جلسه درمانی، پزشک از یکی از روشهای مورد نظر برای به خواب بردن شما استفاده میکند. دوز و مقدار داروی مصرفی با توجه به زمان درمان شما انتخاب میشود. پس از پایان جلسه درمانی، شما با کماثر شدن داروی خوابآور بیدار میشوید. حالت شما پس از پایان روند درمان همانند فردی است که از خواب بیدار شده است. البته اگر شما نیاز به جراحی لثه داشته باشید، این کار در بیهوشی کامل هم انجام میشود.
برای اطلاع از مراحل انجام ایمپلنت دندان کلیک کنید.

روشهای آرامبخشی در دندانپزشکی:
ایمپلنت آرامبخش در سطحهای گوناگون ارائه میشود و این سطحها از خفیف تا پیشرفته را در بر میگیرد. هریک از این سطوح مناسب افراد با ویژگیهای بدنی متفاوت و سطح استرس گوناگون است. البته پیش از اقدام به این کار، پزشک شما مطمئن میشود که این روش درمانی هیچ خطری برای سلامتی شما نداشته باشد. این مسئله در جلسه مشاوره شما با متخصص ایمپلنت مورد بررسی قرار میگیرد. در روند مشاوره، دندانپزشک بر اساس سن، میزان اضطراب و پیشینه سلامتی شما بهترین و راحتترین روش ایمپلنت در بیهوشی را به شما پیشنهاد میدهد.
برتریهای ایمپلنت دندان با بیهوشی:
چند مورد از مزایای ایمپلنت با آرامبخشی را بدانید:
- مهمترین و بارزترین برتری ایمپلنت دندان با بیهوشی آن است که شما متوجه روند درمان نمیشوید. پس اگر دچار ترس از اقدامات دندانپزشکی هستید، این روش مناسب شما است.
- در ایمپلنت عادی، کاشت دندان در چند جلسه انجام میشود. در جلسه اول، فیکسچر در دهان شما کار گذاشته میشود و پس از 3 تا 6 ماه تاج دندان بهوسیله اباتمنت بر روی آن قرار میگیرد. اما با مدد از روش ایمپلنت در بیهوشی، کار گذاشتن فیکسچر، اباتمنت و تاج موقت در یک جلسه انجام میگیرد. در واقع، تعداد جلسههای درمان با بیهوشی کمتر از ایمپلنت با بیحسی است.
- آرامشی که این روش درمانی به همراه خود میآورد، باعث میشود تا بیمار درمان خود را به عقب نیندازد و بهموقع به پزشک مراجعه کند.

آشنایی با روشهای بیهوشی در ایمپلنت دندان:
چند روش اصلی بیحسی و بیهوشی در زمان ایمپلنت دندان با بیهوشی مورد استفاده قرار میگیرد. هریک از این روشها با توجه به سطح ترس و اضطراب بیمار از عمل جراحی انتخاب میشود:
1- ایمپلنت دندان با بیهوشی از راه تنفس گاز آرامبخش:
ایمپلنت دندان در بیهوشی با اکسید نیتروژن انجام میشود. این ماده از راه ماسک مخصوصی وارد مجرای تنفسی شما میشود. پیش از آغاز به کاشت دندان، پزشک این ماسک را بر روی دهان و بینی شما قرار میدهد. شما با تنفس این گاز به حالتی خوابمانند فرو میروید. اما هشیارید و متوجه اتفاقات پیرامون خود هستید.
این نوع ایمپلنت آرامبخش همانند خوابی آگاهانه و قابل کنترل است که کمک میکند تا از نظر روانی آرام بمانید، اما بهصورت کامل بیهوش نباشید. پس از پایان مراحل ایمپلنت، شما بهصورت کامل هشیار میشوید و گویی از خوابی آرام بلند شده باشید.
البته افرادی که دچار مشکلات تنفسی یا بیماریهای ریه هستند، نباید از این روش بیهوشی استفاده کنند. یکی از نکتههایی که در جلسه مشاوره شما در کلینیک دکتر مرتضی قادری مطرح میشود، همین مطلب است.
2- ایمپلنت آرامبخش با قرصهای خوردنی:
گاهی پزشکان از قرصهای آرامبخش برای ایمپلنت آرامبخش شما استفاده میکنند. نام این روش هم گویای ماهیت آن است. شما با خوردن قرصی که با توجه به به شرایط جسمی و سطح اضطراب شما انتخاب میشود، به خواب میروید و پزشک اقدامات درمانی خود را آغاز میکند.
3- ایمپلنت دندان با بیهوشی با داروی آرامبخش وریدی:
برخی داروهای آرامبخش هم از راه تزریق وارد گردش خون شما میشوند. با تزریق داروی مناسب که همراه سرم وارد رگهای شما میشود، شما به خوابی آرام فرو میروید. در این زمان، پزشک شروع به کشیدن دندان، کارگذاری پایه ایمپلنت در سوراخ ریشه و اقدامات مرتبط دیگر میکند.
در این روش ایمپلنت دندان در حالت بیهوشی، شما پس از پایان روند درمان از بیهوشی خارج میشوید. این نوع ایمپلنت با آرامبخشی عمومی متفاوت است و شما حالتهای پس از بیهوشی عمومی مانند تهوع را ندارید.
4- ایمپلنت دندان با بیهوشی عمومی:
بیهوشی عمومی هم روش دیگری برای انجام اقدامات دندانپزشکی است. ایمپلنت در بیهوشی کامل همانند جراحیهایی است که متخصص بیهوشی کنترل روند بیهوشی را در دست دارد. البته پیش از اقدام به بیهوشی، شما باید معاینه و مشاوره شوید و پزشک از سلامت شما مطمئن شود. بیهوشی عمومی ممکن است برای برخی بیماران، مانند افراد مبتلا به دیابت، خطرهایی به همراه داشته باشد.
5- ایمپلنت با بیحسی موضعی:
بیحسی موضعی را همگان میشناسند. این روش اقدامات دندانپزشکی را بدون درد میسازد و با ایمپلنت در بیهوشی متفاوت است. ماده بیحسی بهوسیله سرنگهای کوچک به بخشهای مختلف لثه شما تزریق میشود. پس از مدتزمان کوتاهی، لثه، فک و حتی بخشی از صورت شما بیحس میشود. در این زمان، متخصص ایمپلنت درمان روی لثه شما را آغاز میکند. بیحسی موضعی تا چند ساعت ادامه پیدا میکند، اما کمکم از بین میرود و فک و صورت شما به حالت عادی بازمیگردد.

وضعیت بیمار در زمان ایمپلنت دندان با بیهوشی:
پیش از شروع جلسه درمانی، یک متخصص بیهوشی وضعیت سلامت شما را بررسی میکند. سپس با توجه به شرایط جسمی، سنی و مقدار استرس و ترس شما از اقدامات پزشکی، نوع و دوز داروی بیهوشی را مشخص میکند. وضعیت تنفسی شما نیز در تمام طول جلسه درمانی بهوسیله متخصص بیهوشی کنترل میشود.
برخی از عملهای جراحی مرتبط با کاشت دندان باید در بیهوشی کامل صورت گیرد. جراحیهایی مانند جراحی لثه، پیوند استخوان یا لیفت سینوس بهطور معمول، در حالت بیهوشی عمومی انجام میشود. در صورت نیاز به بیهوشی کامل، شما حتما باید با یک همراه به کلینیک مراجعه کنید.
گزینههای مناسب برای ایمپلنت دندان با بیهوشی:
افراد مختلفی میتوانند از ایمپلنت در بیهوشی استفاده کنند:
- کسانی که ترس از سوزن سرنگ دارند.
- افرادی که دارای دندانهایی با حساسیت بسیار بالا هستند.
- ایمپلنت آرامبخش مناسب کسانی است که رفلکس شدیدی در بخش گلوی خود دارند.
- کسانی که دچار ترس از درمانهای دندانپزشکی هستند و دچار اضطراب شدید میشوند هم بهتر است از این روش درمانی استفاده کنند.
قیمت ایمپلنت دندان با بیهوشی:
متخصص ایمپلنت در روند ایمپلنت در بیهوشی، از نوعی داروی بیهوشی استفاده میکند. دوز و مقدار این دارو بستگی به عوامل مختلفی مانند وضعیت درمانی شما، نوع و برند ایمپلنت و عوامل مختلف دیگر دارد. در واقع، این زمان ثابت نیست و در افراد مختلف با هم متفاوت است. با توجه به دوز و زمان بیهوشی شما، هزینه ایمپلنت هم متفاوت میشود. بهصورت حدودی میتوانیم بگوییم هزینه ایمپلنت با بیهوشی حدود 7 تا 8 میلیون افزایش پیدا میکند.
پرسشهای متداول:
1- آیا همه افراد میتوانند از ایمپلنت دندان با بیهوشی استفاده کنند؟
بیشتر افراد میتوانند از این روش بیهوشی بهره ببرند. معاینه شما در نخستین جلسه مشاوره این مطلب را مشخص میکند.
2- آیا برای کاشت دندان نیاز به بیهوشی است؟
خیر، کاشت دندان نیاز به بیهوشی ندارد. اما برخی افراد دچار ترس از اقدامات دندانپزشکی هستند و در زمان ایمپلنت دچار استرس زیادی میشوند. آرامبخشی در کاشت دندان به کمک این دسته افراد میآید تا روند کاشت دندان در آنها مانند خوابی آرام به پایان برسد.
3- در کدام کلینیک کاشت دندان میتوانم از ایمپلنت در بیهوشی استفاده کنم؟
اکنون برخی پزشکان متخصص ایمپلنت از این روش در درمان بیماران دچار ترس و اضطراب استفاده میکنند. در کلینیک دکتر مرتضی قادری نیز شما میتوانید از این خدمت دندانپزشکی بهره ببرید.
آیا بیماران با شرایط خاص پزشکی می توانند تحت عمل جراحی ایمپلنت دندان تحت بیهوشی یا ارام بخش قرار گیرند؟
تصمیم به انجام جراحی ایمپلنت دندان تحت بیهوشی یا ارام بخش بستگی به وضعیت پزشکی بیمار و ارزیابی دندانپزشک از توانایی بیمار برای تحمل این روش دارد. به طور کلی، بیماران مبتلا به شرایط پزشکی به خوبی کنترل شده مانند دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی می توانند تحت عمل جراحی ایمپلنت دندان تحت بیهوشی یا ارام بخش قرار گیرند. با این حال، بیماران مبتلا به شرایط پزشکی کنترل نشده یا کسانی که در معرض خطر عوارض هستند، ممکن است نامزد خوبی برای این نوع جراحی نباشند. مهم است که قبل از انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان در مورد هر گونه شرایط پزشکی با دندانپزشک خود صحبت کنید تا اطمینان حاصل شود که برای شما بی خطر است.
خطرات و عوارض جانبی مرتبط با بیهوشی یا ارام بخش در طول جراحی ایمپلنت دندان چیست؟
بیهوشی یا ارام بخش در طول جراحی ایمپلنت دندان به طور کلی بی خطر است، اما مانند هر روش پزشکی، برخی از خطرات و عوارض جانبی بالقوه را به همراه دارد.
خطرات مرتبط با بیهوشی یا ارام بخش در طول جراحی ایمپلنت دندان عبارتند از:
واکنش های الرژیک به دارو
مشکلات تنفسی یا عفونت ریه
کاهش فشار خون یا ضربان قلب
تهوع یا استفراغ
با این حال، این خطرات نسبتا نادر هستند و می توانند با اطمینان از اینکه سابقه پزشکی بیمار قبل از عمل به طور کامل ارزیابی می شود و بیهوشی توسط یک متخصص واجد شرایط و با تجربه اداره می شود، به حداقل برسد.
در مورد عوارض جانبی، بیماران ممکن است خواب الودگی، سرگیجه یا سردرگمی را پس از عمل تجربه کنند، اما این اثرات معمولا موقت هستند و به سرعت حل می شوند.
قبل از عمل در مورد هر گونه نگرانی یا سؤال در مورد بیهوشی یا ارام بخش با دندانپزشک یا جراح دهان خود صحبت کنید تا اطمینان حاصل شود که شما کاملا اگاه و راحت هستید.
سخن پایانی:
از دست دادن دندانها مسئله خوشایندی نیست، بهویژه اگر شما دچار ترس از اقدامات دندانپزشکی باشید. در این صورت، ممکن است اقدامات دندانپزشکی خود را به تاخیر بیندازید. این نکته میتواند تحلیل استخوانهای فک شما را به دنبال داشته باشد. اما خوشبختانه ایمپلنت دندان با بیهوشی ابداع شده تا دیگر بهدلیل ترس از آمپول، ابزار و اقدامات دندانپزشکی از خدمات ایمپلنت محروم نمانید.