اطلاعات کامل و دقیق درباره تورم بعد از ایمپلنت دندان
تورم بعد از ایمپلنت دندان یکی از عارضههای طبیعی و معمول است که اغلب افراد درگیر آن میشوند. اگر قصد انجام ایمپلنت دارید و میخواهید درباره تورم پس از ایمپلنت اطلاعات کاملی در اختیار داشته باشید بهتر است این مطلب را بخوانید. در این مطلب میخواهیم درباره دلایل ایجاد تورم و درد بعد از ایمپلنت و عواملی که موجب تشدید آن میشود صحبت کنیم.
ایمپلنت دندان چیست؟
قبل از اینکه درباره تورم بعد از ایمپلنت دندان صحبت کنیم، لازم است درباره ایمپلنت دندان و عوارض طبیعی آن توضیحاتی در اختیار شما قرار دهیم. بهتر است بدانید ایمپلنت دندان یکی از روشهای نسبتا جدید برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است که به دلیل ماندگاری طولانی با استقبال بالایی مواجه شده است.
بیمارانی که ایمپلنت دندانی انجام میدهند، ممکن است با عوارضی نظیر عفونت، شکستگی اجزای ایمپلنت، درد، التهاب و تورم مواجه شوند. دغدغه مشترک این افراد این است که دلیل التهاب و تورم چیست و با چه اقداماتی میتوان ورم را کاهش داد.
دقت داشته باشید که میزان ورم صورت در افراد مختلف متفاوت است. در برخی از افراد میزان تورم کم است و فقط در حد یک برجستگی است، در حالیکه برخی دیگر از افراد تورم را در یک سمت صورت خود احساس میکنند، حتی ممکن است زیر چشم و گردن هم کبود شود.
دلایل ورم بعد از ایمپلنت دندان چیست؟
مطابق یافتههای پزشکی یکی از واکنشهای طبیعی بدن به محرکهای بیرونی تورم است. در واقع سیستم ایمنی بدن در مقابل خطرات و تهدیدهای احتمالی ایستادگی میکند و باعث واکنشهای التهابی میشود. دلایل ایجاد تورم بعد از ایمپلنت دندان شامل موارد زیر است:
- واکنش التهابی بدن به ایمپلنت
یکی از دلایل ایجاد تورم و درد بعد از ایمپلنت، واکنش التهابی سیستم ایمنی بدن به ایمپلنت است. در واقع بدن ایمپلنت را به عنوان جسم مهاجم و خارجی تلقی میکند و واکنشهایی نظیر تورم، درد، حساسیت و قرمزی بروز میدهد.
- عفونت
اگر میخواهید با دلایل تورم بعد از ایمپلنت آشنا شوید باید به عفونت هم توجه کنید. در صورتی که میکروارگانیسمهای محل ایمپلنت به عوامل التهابی پاسخ دهند، صورت و لثه ورم میکند.
- فشار و تنش مکانیکی
انجام ایمپلنت زمانبر است و نیاز به دقت و توجه دندانپزشک دارد. حین انجام ایمپلنت دندان، به بافتهای اطراف دندان فشار وارد میشود. فشاری که حین انجام ایمپلنت به لثه بیمار وارد میشود، درد و تورم ایجاد میکند.
- خطای دندانپزشکی
عامل دیگری که در ایجاد درد و تورم پس از ایمپلنت تاثیر دارد، خطای دندانپزشک است. در صورتی که دندانپزشک کار خود را به درستی انجام ندهد بهبود به تاخیر میافتد و فرد درگیر ورم و درد میشود.
- حساسیت به مواد ایمپلنت
به جز مواردی که بیان کردیم، حساسیت بیمار به مواد ایمپلنت هم موجب واکنش التهابی و تورم میشود و مشکلاتی را ایجاد میکند.
- سابقه ابتلا به بیماریهای عفونی
اغلب افرادی که پیش از انجام ایمپلنت، به بیماریهای عفونی یا التهابی مبتلا میشوند، در معرض ورم بعد از ایمپلنت دندان هستند. به همین دلیل لازم است دندانپزشک شرح حالی از وضعیت سلامت و سابقه ابتلا به بیماریهای عفونی در اختیار داشته باشد.
تورم پس از ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد؟
یکی از سوالات متداول اغلب کسانی که قصد انجام ایمپلنت دارند این است که تورم بعد از ایمپلنت دندان چقدر طول میکشد. واقعیت این است که در حالت طبیعی ورم بعد از 2 تا 3 روز کاهش پیدا میکند و بعد از یک هفته کاملا محو میشود.
نوبت دهی آنلاین
چه عواملی میزان ورم بعد از ایمپلنت را بیشتر میکند؟
مواردی که نام بردیم دلایل ایجاد تورم پس از ایمپلنت دندان است، اما اینکه میزان تورم در بیمار تا چه حدی باشد به سن و سال و میزان جراحت بستگی دارد. یعنی با افزایش میزان جراحت، تورم و درد هم بیشتر میشود. از طرف دیگر سن و سال هم در میزان تورم تاثیرگذار است؛ بهطوریکه با افزایش سن، میزان سفتی گردن و صورت از بین میرود و تورم و کبودی بعد از ایمپلنت افزایش پیدا میکند و تا زیر چشم و گردن گسترش پیدا میکند.
برای اینکه بتوانید میزان درد و تورم پس از ایمپلنت را کنترل کنید باید با عواملی که موجب تشدید آن میشود آشنایی داشته باشید. به طور مثال بیمارانی که مراقبتهای بعد از ایمپلنت را جدی نمیگیرند، استراحت کافی ندارند، محل ایمپلنت را شستشو نمیکنند با میزان درد و تورم بیشتری مواجه میشوند. همچنین ممکن است برخی از داروها میزان تورم را افزایش دهد. به همین دلیل لازم است، حتما داروهایی که مصرف میکنید را به پزشک اطلاع دهید.
در نهایت لازم است بدانید با گستردگی ناحیه جراحی، میزان درد و ورم هم بیشتر میشود و جای نگرانی وجود ندارد. البته در مواردی که میزان تورم بیش از اندازه باشد، دندانپزشک برای کاهش درد به بیمار پیشنهاداتی ارائه میکند.
برای درمان تورم بعد از ایمپلنت چه اقداماتی انجام دهیم؟
بیمارانی که درگیر عوارض ایمپلنت دندان میشوند میپرسند برای کاهش این عوارض چه اقدامی انجام دهیم. بهترین اقدامات برای درمان و از بین بردن ورم بعد از ایمپلنت شامل موارد زیر است:
- استراحت کردن
یکی از واکنشهای طبیعی بدن به التهاب بعد از ایمپلنت، تورم است. قاعدتا با استراحت کردن میزان تورم کاهش پیدا میکند و بعد از چند روز فرد قادر خواهد بود به فعالیتهای عادی و روزمره برگردد. دندانپزشک از بیماران میخواهد طی بازه زمانی مشخصی، فعالیت شدید جسمانی یا ورزشهای سنگین انجام ندهند و تا حد امکان استراحت کنند تا میزان ورم صورت کاهش پیدا کند.
- استفاده از کمپرس سرد
استفاده از کمپرس سرد یکی از بهترین اقدامات برای کاهش تورم پس از انجام ایمپلنت است. البته لازم است بدانید اجازه ندارید به طور مداوم یخ را روی صورت خود قرار دهید؛ بلکه باید چند دقیقه یخ را روی صورت بگذارید و چند دقیقه آن را بردارید. با تکرار این کار میتوانید میزان تورم را کاهش دهید. همچنین لازم است یخ را داخل یک پلاستیک بریزید و آن را روی پارچه نازک و سپس روی صورت قرار دهید. تماس مستقیم یخ با صورت هم یکی از اشتباهاتی است که برخی از بیماران به آن بیتوجه هستند.
استفاده از کمپرس سرد به مدت 3 روز بعد از ایمپلنت مجاز است و باعث کنترل تورم میشود.
- استفاده از داروهای ضد التهاب
دندانپزشک برای کاهش التهاب داروهای ضد تورم و التهاب تجویز میکند و بیماران باید به موقع داروها را مصرف کنند تا درگیر عارضه نشوند.
- استفاده از داروی مسکن برای کاهش ورم
یکی دیگر از راههای کاهش تورم پس از انجام ایمپلنت دندان این است که داروی مسکن استفاده کنید. داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن و ایبوپروفن پیشنهادهای مناسبی برای کاهش ورم و کوتاه کردن طول دوره درمان است.
- مصرف مایعات بعد از ایمپلنت
یکی دیگر از اقداماتی که باعث میشود میزان تورم بعد از ایمپلنت کاهش پیدا کند، مصرف مایعات فراوان است. زیرا با استفاده از آب و نوشیدنیهای دیگر میزان تورم و التهاب کاهش پیدا میکند. همچنین مصرف مایعات فراوان باعث میشود محل ورم ساییده نشود و مشکلی برای بیمار ایجاد نکند.
- رعایت رژیم غذایی
عامل دیگری که باعث میشود میزان تورم پس از ایمپلنت دندان کاهش پیدا کند، رعایت رژیم غذایی سالم است. تغذیه خوب و سالم باعث میشود سیستم ایمنی بدن تقویت شود و میزان درد و تورم کاهش پیدا کند. به طور مثال مصرف میوه و سبزیحات حاوی آنتیاکسیدان و ویتامین c به تقویت سیستم ایمنی و کاهش التهاب بدن کمک میکند.
- رعایت بهداشت دهان و دندان
یکی دیگر از مراقبتهای ضروری بعد از ایمپلنت دندان که باعث میشود میزان تورم بعد از ایمپلنت کاهش پیدا کند، رعایت بهداشت دهان و دندان است. لازم است بیماران دندانهای اطراف ایمپلنت را به آرامی مسواک بزنند تا التهاب ایجاد نشود. دندانپزشکان توصیه میکنند برای کاهش تورم، روزانه دو مرتبه دهان را با آب و نمک بشویید یا از ژلهای درمانی استفاده کنید تا بتوانید تورم دندان را کنترل کنید.
همچنین بهتر است به جای استفاده از خمیر دندان معمولی، از خمیر دندان ضد باکتری استفاده کنید. از طرف دیگر بیمار باید از مصرف نوشیدنی و خوراکی خیلی گرم یا خیلی سرد بپرهیزد تا محل ایمپلنت تحریک نشود و ورم نکند.
بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از ایمپلنت ( راهنمای جامع )
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
تورم پس از انجام ایمپلنت دندان از عوارض طبیعی است و مشکل خاصی برای بیماران ایجاد نمیکند. این عارضه به طور معمول بعد از چند روز از بین میرود. اما در مواردی که شدت تورم و درد بعد از چند روز بهبود پیدا نکند یا نشانههای دیگری نظیر تب، تغییر رنگ لثه بروز کند، لازم است هر چه سریعتر به دندانپزشک مراجعه کنید و درمان مناسبی برای رفع این علائم در پیش بگیرید.
جمع بندی
ایمپلنت از درمانهای پرطرفدار برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است که باعث میشود برخی از بیماران را با عوارضی نظیر درد، تورم و التهاب روبرو نماید. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره دلایل تورم بعد از ایمپلنت و راههای رفع آن در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این اطلاعات راهنمای مناسبی برای شما باشد.
مرکز ایمپلنت دکتر قادری یکی از مجهزترین مراکز ایمپلنت و خدمات زیبایی در کشور است که خدمات مورد نیاز بیماران را با بهترین کیفیت و قیمت مناسب در اختیار آنها قرار میدهد. تخصص و تجربه دکتر قادری باعث میشود بیماران بعد از انجام ایمپلنت کمترین عارضه را تجربه کنند.
انواع ایمپلنت کره ای و مزایا و معایب آنها
آیا ایمپلنت دندان قابل تعویض است؟
انواع ایمپلنت دندان چیست؟
همچنین می توانید شیوه ها و روشهای مختلف مراقبت از دندان را در محتوای پیج اینستاگرام دکتر قادری مشاهده نمایید .