13 تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی را بدانید

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی

13 تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی را بدانید

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در پیشرفته‌تر بودن روند کاشت دندان با روش دیجیتال است. کاشت دندان چند سالی است مورد توجه بیشتر مردم قرار گرفته است. اکنون بسیاری از مردم می‌دانند با مدد از کاشت دندان می‌توانند وضعیت فک و دندان‌های خود را شبیه زمانی نگه دارند که دندانی از دست نداده بودند. اما بسیاری از همین مردم نمی‌دانند ایمپلنت دیجیتال چیست. همچنین نمی‌دانند تفاوت‌های بین ایمپلنت دیجیتال با معمولی در چیست.

اگر این پرسش‌ها ذهن شما را هم به خود مشغول کرده، برای گرفتن پاسخ آنها با مرکز ایمپلنت دکتر مرتضی قادری همراه باشید.

ایمپلنت دیجیتال چیست و تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟

ایمپلنت یا کاشت دندان روشی برای کار گذاشتن پروتز یک یا چند دندان در استخوان فک شما است. البته شما باید مدتی صبر کنید تا این پروتزها به استخوان فک شما جوش بخورد. پس از آن، بخش دیگری از ایمپلنت به نام اباتمنت بر روی پایه پروتز سوار می‌شود و در مرحله بعدی، تاج یا روکش دندان بر روی آن قرار می‌گیرد.

ایمپلنت دیجیتال هم همین روند درمان را دارد، اما برای آسان‌تر و علمی‌تر کردن این روش از ابزار و تجهیزات مدرن‌تری در آن استفاده می‌شود. مهم‌ترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در بهره بردن از فناوری‌های نوین کامپیوتری است. نوعی فناوری که ساخت مدل سه‌بعدی از دندان‌ها و لثه شما را ممکن ساخته است.

متخصصان ایمپلنت با مدد از همین ابزار و تجهیزات کاشت دندان آسان‌تری برای شما رقم می‌زنند. ایمپلنتی که زخم، درد و خون‌ریزی کمتری دارد و دوره بهبودی شما را کوتاه‌تر می‌کند. البته تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی در همین‌جا پایان نمی‌یابد. در ادامۀ مطلب شما را با سایر این تفاوت‌ها آشنا می‌کنیم.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی:

تفاوت‌های ایمپلنت سنتی و دیجیتال را بدانید:

1- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در نیاز به اسکن سه‌بعدی از فک و دندان‌ها:

ایمپلنت معمولی نیاز به یک تصویر OPG از فک و دندان‌های شما دارد، اما عکس موردنیاز ایمپلنت دیجیتال با دستگاه‌های مجهزتری گرفته می‌شود. این دستگاه‌ها در چند ثانیه، تعداد زیادی عکس از دورتادور فک و دندان‌های شما می‌گیرند. پس از آن، کارشناس رادیولوژی به پردازش این تصویرها در کامپیوتر می‌پردازد و از ترکیب آنها نوعی عکس سه‌بعدی تحویل شما می‌دهد.

این تصویر سه‌بعدی دقیق که از تمام زاویه‌ها و ریزه‌کاری‌های فک و دندان‌های شما تهیه شده، پزشک را از ساختار فک و دندان‌هایتان آگاه می‌سازد. این اسکن که به تصویر CBCT معروف است، برخلاف عکس OPG وضعیت بافت‌های نرم لثه‌ها و فک‌های شما را هم نمایان می‌سازد. مسیر رد شدن نوارهای عصبی هم در این عکس‌ها نمایان است. با وجود چنین تصویری تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی بیشتر نمایان می‌شود.

یکی دیگر از امکاناتی که این تصویر در اختیار پزشک شما قرار می‌دهد، اندازه‌گیری دقیق پهنای استخوان فک شما است. این کار نوع ایمپلنت موردنیاز شما، نیاز احتمالی شما به پیوند استخوان و دیگر اطلاعات لازم را در اختیار پزشک می‌گذارد. به‌این‌ترتیب، پزشک با آگاهی کامل از ساختار فک و لثه‌های شما اقدام به عمل جراحی و کاشت دندان می‌کند.

2- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در نیاز به اسکن از فضای داخلی دهان:

کاشت دندان دیجیتال نیاز به اسکن از داخل دهان شما دارد. در این روش، دستگاه مخصوصی فضای داخلی دهان شما را به‌صورت کامل اسکن می‌کند. نتیجۀ اسکن امکان طراحی قالبی از لثه و دندان‌های شما را برای کارشناسان فراهم می‌کند. این قالب که راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید نام دارد، به پزشک متخصص شما کمک می‌کند تا جای دقیق کاشت دندان‌‌ها را بداند.

3- تفاوت ایمپلنت سنتی و دیجیتال در نیاز به فناوری‌های کامپیوتری:

عکس‌ها و اسکن‌های موردنیاز کاشت دندان دیجیتال نیاز به پردازش دارند و این کار با کامپیوتر انجام می‌شود. طراحی قالب بر اساس اسکن داخل دهان نیز در کامپیوتر صورت می‌گیرد. ساخت قالب راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید را هم چاپگرهای مخصوص به عهده دارند. در واقع، یکی دیگر از تفاوت‌های کاشت سنتی و دیجیتال در بهره بردن از این فناوری‌های کامپیوتری است.

4- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در نیاز به راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید:

راهنمای جراحی یا سرجیکال گاید چراغ راه دندان‌پزشک شما است. پزشک متخصص این راهنما را که به شکل قالب تهیه می‌شود، بر روی لثه و دندان‌های شما می‌گذارد. بر اساس این چراغ راه، محل دقیق شکافتن لثه و استخوان فک شما مشخص می‌شود. این کار جلوی شکافتن زیاد لثه و بخیه زدن پس از کاشت دندان را می‌گیرد.

تفاوت ایمپلنت دیجیتال

5- تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی در مقدار برش لثه:

همان‌طور که گفتیم، یکی از تفاوت‌های مهم ایمپلنت دیجیتال و معمولی در استفاده از راهنمای جراحی در کاشت دندان دیجیتال است. به دلیل وجود همین راهنما، محل کار گذاشتن پایه استخوان در فک شما به‌صورت دقیق مشخص شده است. پس متخصص ایمپلنت نیازی به شکافتن لثه و پیدا کردن جای درست دریل کردن استخوان ندارد. شکاف کوچکی در لثه شما می‌زند و از راه همین شکاف پایه ایمپلنت را در استخوان فک شما می‌کارد.

6- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در بی‌نیازی از بخیه شدن لثه:

همان‌طور که اشاره کردیم، باتوجه‌به تفاوت ایمپلنت سنتی و دیجیتال در شکاف دادن لثه، دندان‌پزشک در ایمپلنت دیجیتال برش کوچکی در لثه شما می‌زند که نیازی به بخیه ندارد. وجود این زخم کوچک تأثیر زیادی در کوتاه کردن دوره بهبودی شما دارد.

7- تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی در زخم، درد و خون‌ریزی کمتر:

دهان فضای مرطوبی دارد و زخم‌های آن دیرتر از زخم‌های بخش‌های دیگر بدن بهبود می‌یابند. بدیهی است هنگامی زخم کوچکی در دهان شما باشد، درد و خون‌ریزی آن نیز کمتر از زخمی بزرگ‌تر است. وجود بخیه در ایمپلنت سنتی این درد را بیشتر و دوره بهبودی را اندکی طولانی‌تر می‌کند.

8- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در ایمن نگه داشتن تارهای عصبی فک:

بدن شما پر از تارهای عصبی است و در صورت پدید آمدن مشکل و بیماری برای هر بخشی از بدن، عصب‌ها با درد، سوزش و نشانه‌های دیگر مشکل را اعلام می‌کنند. این تارهای عصبی از بخش‌های مختلف فک شما نیز رد شده‌اند. برخورد ریشه دندان یا کاشت ریشه در محل رد شدن عصب باعث ایجاد دردهای شدیدِ پس از عمل جراحی می‌شود. این برخورد حتی گاهی شکست کاشت دندان را به دنبال دارد. عکس‌ها و اسکن‌های دقیق ایمپلنت دیجیتال امکان برخورد ایمپلنت با عصب را به صفر می‌رساند.

9- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در کوتاه‌تر بودن زمان جراحی:

زمان جراحی در ایمپلنت دیجیتال بسیار کوتاه‌تر از ایمپلنت سنتی است. گاهی اوقات، روند جراحی در ایمپلنت معمولی طولانی می‌شود و به نزدیک دو ساعت می‌رسد. اما جالب است بدانید که روند جراحی در کاشت دندان دیجیتال تنها به 10 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارد.

10- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و سنتی در کوتاه‌تر بودن روند بهبودی:

در هر دو روش ایمپلنت دیجیتال و سنتی، شما نیاز به دوره‌ای زمانی برای جوش خوردن پایه ایمپلنت دارید. از طرف دیگر، زخم لثه شما نیز باید بهبود یابد و استخوان فک شما ترمیم شود. همان‌طور که اشاره کردیم، زخم کمتر لثه درمان زودتر آن را به دنبال دارد. استخوان فک نیز آسیب کمتری دیده و درد آن هم زودتر تمام می‌شود.

از طرف دیگر، به دلیل آسیب کمتر به لثه، فک و استخوان آن، روند جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک شما هم سرعت پیدا می‌کند. همۀ این دلایل باعث می‌شود تا شما پس از کاشت دندان با روش دیجیتال مشکلی در غذا خوردن و زندگی عادی نداشته باشید. بازگشت شما به روند عادی زندگی پس از ایمپلنت سنتی کمی طولانی‌تر است و این نکته هم تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی است.

11- تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی در میزان رضایت بیماران:

باتوجه‌به همۀ تفاوت‌های بین روش ایمپلنت معمولی و دیجیتال، رضایتمندی بیماران از کاشت دندان دیجیتال بیشتر از کاشت معمولی دندان بوده است.

12- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در هزینه ایمپلنت:

تفاوت ایمپلنت سنتی و دیجیتال را در هزینه آن هم نباید از یاد ببریم. کاشت دندان با روش سنتی هزینۀ کمتری از ایمپلنت دیجیتال روی دست شما می‌گذارد. البته در این زمینه یک نکتۀ دیگر را هم نباید فراموش کنید. امکان پرداخت هزینه ایمپلنت عادی و دیجیتال به‌صورت قسطی می‌تواند بار سنگین پرداخت هزینه‌های ایمپلنت را برایتان سبک‌تر کند.

13- تفاوت ایمپلنت دیجیتال با معمولی در مقدار خطاهای انسانی:

هیچ‌گاه نمی‌توانیم بگوییم روشی در جراحی می‌تواند خطاهای انسانی را به صفر برساند. اما خوشبختانه و با جرئت می‌توانیم بگوییم ایمپلنت دیجیتال خطای انسانی در کاشت دندان را به صفر نزدیک کرده است.

مراحل ایمپلنت دیجیتال:

ایمپلنت دیجیتال در چند مرحله خلاصه می‌شود:

* معاینه شما در کلینیک و مشخص شدن آزمایش‌ها و عکس‌های موردنیاز نخستین گام برای ایمپلنت دیجیتال است.

* تهیه تصویربرداری‌ها و اسکن‌های موردنیاز گام بعدی شما است.

* طراحی و ساخت قالب راهنمای جراحی وظیفه‌ای است که به عهده کارشناسان آن است. مهم‌ترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در تهیه این قالب و فناوری‌های مربوط به تهیه آن است.

* جراحی و کاشت پایه ایمپلنت به دست پزشک متخصص گام بعدی و مهم‌ترین مرحله در کاشت دندان است.

* چند هفته تا چند ماه زمان انتظار شما تا جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فکتان است.

* نصب اباتمنت یا قطعه‌ای که پایه دندان را به تاج آن وصل می‌کند، مرحله بعدی است.

* قالب‌گیری، ساخت و نصب تاج موقت شما را به پایان راه نزدیک می‌کند.

* قالب‌گیری، ساخت و نصب تاج همیشگی کیفیت زندگی شما افزایش می‌دهد.

* جدول تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی:

روند درمان

ایمپلنت دیجیتال

ایمپلنت معمولی

برش لثه

کم

زیاد

درد و خون‌ریزی

بسیار کم

زیاد

نیاز به عکس‌برداری پیشرفته از فک و دندان‌ها

دارد

ندارد

نیاز به اسکن از فضای داخلی دهان و دندان‌ها

دارد

ندارد

نیاز به راهنمای جراحی

دارد

ندارد

مدت‌زمان جراحی

کوتاه

طولانی

میزان برش لثه

بسیار کم

برش بیشتر

نیاز به بخیه

ندارد

دارد

دوره بهبودی

کوتاه‌تر

بلندتر

هزینه

بیشتر

کمتر

رضایت بیمار از عمل جراحی

بسیار بالا

خوب

ایمپلنت دیجیتال 3

برتری‌های ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش سنتی:

چند نمونه از برتری‌های ایمپلنت دیجیتال نسبت به کاشت سنتی دندان را بدانید:

  • نخستین برتری ایمپلنت دیجیتال و تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در درد و ناراحتی کمتر و آسایش بیشتر شما است.
  • دقت نصب پایه دندان در ایمپلنت دیجیتال بسیار بیشتر از روش سنتی آن است.
  • شبیه‌سازی سه‌بعدی اطلاعات کاملی از ساختار فک و دندان‌های شما در اختیار پزشک قرار می‌دهد.
  • امکان دستیابی به درمانی سریع‌تر با عوارض کمتر را باید برتری دیگر ایمپلنت دیجیتال نسبت به روش سنتی آن بدانیم.
  • روند سریع‌تر کشیدن دندان، کاشت فوری دندان پس از کشیدن دندان و درمان پرسرعت برتری دیگر کاشت دیجیتال دندان است.
  • برتری دیگر کاشت دندان دیجیتال یا تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در کوتاه‌تر بودن دوره بهبودی را نباید از یاد ببریم.

ممنوعیت‌های ایمپلنت دیجیتال:

ایمپلنت دیجیتال هم مانند ایمپلنت سنتی برای برخی افراد قابل‌اجرا نیست. برخی از ممنوعیت‌های کاشت دندان به روش دیجیتال را بدانید:

  • افرادی که دچار بیماری‌هایی مانند سرطان یا دیابت کنترل‌نشده هستند.
  • کسانی که چند هفته پیش از ایمپلنت شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی داشته‌اند.
  • اشخاصی که برخی داروهای خاص را مصرف می‌کنند.
  • کسانی که لثه‌های آنها سالم و مناسب عمل جراحی ایمپلنت نیست.
  • کسانی که دچار بیماری پوکی‌استخوان هستند.
  • افرادی که مصرف سیگار آنها بسیار بالا است.
  • کسانی که به طور مرتب الکل مصرف می‌کنند.
  • افرادی که دچار دندان‌قروچه هستند.

عوارض ایمپلنت دیجیتال:

تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در عوارض جراحی و موفقیت در کاشت دندان را نباید از یاد ببریم. کاشت دندان با روش دیجیتال با هدف کاستن از عوارض ایمپلنت سنتی ابداع شده است. البته هدف دیگر این روش آسان‌تر کردن روند ایمپلنت برای شما و متخصص ایمپلنت است. البته که دستیابی به نتیجه مطمئن‌تر و زودتر را هم در این روش نباید از یاد ببریم.

به عبارتی، ایمپلنت دیجیتال با این هدف ابداع شده تا مشکلات ایمپلنت با روش معمولی را کمتر سازد. باتوجه‌به این مطلب، صحبت از عوارض ایمپلنت دیجیتال هم نوعی خطا به نظر می‌رسد. این نوع ایمپلنت خطاها و عوارض معمول در کاشت سنتی دندان را به صفر نزدیک کرده است.

قیمت ایمپلنت دیجیتال:

همان‌طور که اشاره کردیم، قیمت ایمپلنت دیجیتال هم یک تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی است. هزینه کاشت دندان به گزینه‌های بسیاری بستگی دارد که یکی از آنها نوع برند انتخابی ایمپلنت است. اما در شرایط یکسان، هزینه‌های کاشت دندان دیجیتال بیشتر از ایمپلنت سنتی است. این افزایش هزینه از موارد گوناگونی سرچشمه می‌گیرد که یکی از آنها مقدمات کاشت دندان دیجیتال است. پیش از انجام جراحی در این نوع ایمپلنت، شما نیاز به عکس‌برداری سه‌بعدی از فک و دندان‌ها، و اسکن داخل دهان دارید.

از طرف دیگر، افراد و تجهیزات مختلفی در طراحی سه‌بعدی راهنمای جراحی و آماده‌سازی آن دخالت دارند. پایان راه نیز به دندان‌پزشک شما می‌رسد که نیاز به تخصص بالاتر در انجام این نوع ایمپلنت دارد. همۀ این موارد باعث تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در هزینه نهایی آن شده است.

البته برای شما که دوست دارید ایمپلنت آسان‌تری داشته باشید و هزینه کاشت دندان دیجیتال برایتان بالا به نظر می‌رسد، راهی برای پرداخت آسان‌تر هزینه آن وجود دارد. پرداخت قسطی هزینه ایمپلنت امکانی است که کاشت دندان در کلینیک دکتر مرتضی قادری در اختیار شما می‌گذارد. برای آگاهی از شرایط پرداخت اقساطی قیمت ایمپلنت با ما تماس بگیرید.

بهترین کلینیک برای ایمپلنت دیجیتال:

دانستن تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی ممکن است شما را نیز ترغیب به استفاده از کاشت دندان دیجیتال کرده باشد. نکته‌ای را باید بدانید که همۀ کلینیک‌ها و همۀ پزشکان این نوع کاشت دندان را انجام نمی‌دهند. همان‌طور که گفتیم، این نوع ایمپلنت نیاز به شرایط ویژه‌ای دارد. اما اگر شما هم دوست دارید از ایمپلنت دیجیتال بهره‌مند شوید، با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید و نوبت مشاوره و معاینه خود را تعیین کنید.

پرسش‌های متداول:

1- تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در چیست؟

 این دو روش کاشت دندان تفاوت‌های زیادی با هم دارند که بیشتر به روش آماده‌سازی پیش از جراحی باز می‌گردد. آسان‌سازی روند کاشت دندان با مدد از ابزارهای گوناگون تفاوت دیگر این دو روش است. دوره بهبودی کوتاه‌تر ایمپلنت دیجیتال را هم نباید نادیده بگیریم.

2- ایمپلنت دیجیتال بهتر است یا ایمپلنت سنتی؟

فناوری‌های نوین پزشکی و تخصص بالاتر پزشکان مقدار خطا را در کاشت دندان با روش ایمپلنت دیجیتال به صفر نزدیک کرده‌اند. موفقیت بالاتر در کاشت دندان نتیجۀ نهایی ایمپلنت دیجیتال است.

3- آیا تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در روش عکس‌برداری آن هم مشخص است؟

بله، ایمپلنت معمولی به یک عکس OPG نیاز دارد. اما ایمپلنت دیجیتال نیاز به تصویری سه‌بعدی دارد که با استفاده از تجهیزات پیشرفته‌تر گرفته می‌شود. اسکن از داخل دهان نیز نوعی عکس‌برداری از فضای دهان برای تعیین دقیق موقعیت دندان‌ها و فک شما است.

4- چرا ایمپلنت دیجیتال گران‌تر از ایمپلنت سنتی است؟

کاشت دندان دیجیتال نیاز به عکس‌برداری و اسکن‌های بیشتر از ایمپلنت سنتی دارد. تعداد افرادی که در آماده‌سازی مقدمات ایمپلنت سنتی دخالت دارند، بیشتر هستند. همین‌طور پزشک شما نیز باید از این دانش آگاهی کافی داشته باشد. همۀ این موارد باعث تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی در هزینه آنها شده است.

5- ایمپلنت دیجیتال مناسب چه افرادی است؟

همۀ کسانی که سلامت عمومی خوبی دارند و دچار پوکی‌استخوان، بیماری‌های سخت و عفونت لثه نیستند، می‌توانند از کاشت دندان با روش دیجیتال بهره‌مند شوند.

گفتار پایانی:

کسانی بیشتر و بهتر متوجه تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی می‌شوند که دندانی را با ایمپلنت سنتی و دندان دیگری را با ایمپلنت دیجیتال کاشته باشند. شاید بتوانیم ایمپلنت دیجیتال را در یک عبارت توصیف کنیم: درمانی پرهزینه‌تر، اما آسان‌تر و با زمان بهبودی کمتر. این درمان را تنها از راه کاشت دندان با روش دیجیتال به دست خواهید آورد. برای آگاهی بیشتر از این روش یا بهره‌مندی از آن با ما در کلینیک دکتر مرتضی قادری تماس بگیرید.

رزرو نوبت آنلاین 📅 کلیک کنید

1 میلیون تخفیف

هر واحد ایمپلنت

🔥مدت خیلی محدود!🔥