ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

همانطور که می‌دانید، فرآیند کاشت ایمپلنت به لحاظ درصد موفقیت ایمپلنت اهمیت زیادی دارد. یکی از عوامل مهمی که دندانپزشکان برای افزایش احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت بر آن تاکید دارند، رعایت بهداشت دهان و دندان است. رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم استفاده از دخانیات و نداشتن بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت باعث جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت می‌شود و ایپلنت موفق را به دنبال خواهد داشت. از این رو، اعتیاد یکی از عواملی است که می‌تواند بر روند بهبود ایمپلنت تاثیر گذاشته و با ایجاد عفونت یا اختلالات دیگر، روند موفقیت آن را با مشکل مواجه سازد. کاشت ایمپلنت در افراد معتاد یکی از چالش‌هایی است که برای هر دندانپزشکی پیش می‌آید. اما برای افزایش احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت در افراد معتاد چه باید کرد؟ آیا کاشت ایمپلنت در چنین افرادی موفق خواهد بود؟ در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی کامل این موضوع بپردازیم:

مشکلات معتادان برای کاشت ایمپلنت

کاشت ایمپلنت در افراد معتاد معمولا با مشکلات متعددی همراه است. در ادامه این مطلب به معرفی متداول‌ترین مشکلاتی می‌پردازیم که در فرآیند کاشت ایمپلنت برای این افراد پیش می‌‌آید و درمان آن‌ها را با ریسک زیادی همراه می‌کند:

  • یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که در کاشت ایمپلنت در افراد معتاد پیش‌ می‌آید، روند بهبود زخم‌ها در دهان است. همانطور که می‌دانید زخم‌های افراد معتاد دیرتر از بقیه بهبود پیدا می‌کنند. به همین دلیل از مهم‌ترین مشکلاتی که در کاشت ایمپلنت در افراد معتاد پیش می‌آید، بهبود نیافتن زخم‌ها است که خطراکی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
  • پوکی استخوان از دیگر خطراتی است که در کاشت ایمپلنت در افراد معتاد بروز می‌کند و زمینه‌ساز ناموفق بودن آن و در نهایت، پس زدن ایمپلنت می‌شود. برای اطلاع از دلایل پس زدن ایمپلنت می‌توانید به مطلب ایمپلنت فوری چند درصد امکان پس زدن دارد؟، مراجعه کنید.
  • برای اینکه کاشت ایمپلنت موفق‌آمیز باشد، باید استخوان فک به درستی رشد پیدا کند و با پایه و پیچ ایمپلنت جوش بگیرد. در افراد معتاد، استفاده از مواد مخدر مانع از این موضوع می‌شود. مصرف مواد مخدر موجب کاهش خون‌رسانی به بافت استخوانی و لثه‌ها می‌شود. این موضوع فرآیند رشد استخوان فک را کند یا حتی متوقف می‌کند. استخوان‌های دهان که باعث حمایت از دندان‌ها می‌شوندف در چنین شرایطی بسیار ضعیف شده و کارایی خود را از دست می‌دهند. به همین دلیل، بسیاری از دندانپزشک‌ها کاشت ایمپلنت در افراد معتاد را تقریبا غیرممکن می‌دانند و اغلب، سعی می‌کنند از موارد دیگری برای رفع مشکلات دندان این افراد استفاده کنند.
  • عفونت، اصلی‌ترین و خطرناک‌ترین مشکلی است که همیشه در کمین افراد معتاد است و می‌تواند جراحی‌های دندان آن‌ها را با ریسک بالا همراه کند. افراد معتاد علاوه بر مصرف مواد مخدر، معمولا توجهی به سلامت دندان‌هایشان ندارند و بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کنند که این موضوع باعث آسیب دیدن دندان‌ها و از بین رفتن ایمپلنت می‌شود.
ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

دردسرهای بی‌حسی افراد معتاد

به عقیده پزشکان و متخصصان، بی‌حس کردن افراد معتاد نسبت به دیگر افراد عادی و سالم، دشوارتر است. با توجه به اینکه مصرف مواد مخدر موجب تاثیر قوی‌تری بر اعصاب افراد معتاد می‌شود، چنین افراد در زمان انجام جراحی یا کاشت ایمپلنت سخت‌تر از بقیه بی‌حس می‌شوند که از تاثیرات بد مواد مخدر بر بدن معتادان است. به طور کلی، تاثیر مواد بی‌حسی با مواد مخدر کاهش پیدا می‌کند و در زمان کاشت ایمپلنت هم ممکن است کار دستتان دهد. به همین دلیل، توصیه می‌شود اگر مشکل اعتیاد دارید یا قبل از مراجعه به دندانپزشکی مواد مصرف کرده‌اید، این موضوع را صادقانه به دندانپزشک اطلاع دهید تا در مورد بالا بردن دوز مواد بی‌حسی یا انتخاب نوع بی‌حس‌کننده تصمیم دیگری بگیرد.

تاثیر تریاک بر روند بهبود ایمپلنت

متخصصان می‌گویند، اگر فرد معتاد تریاک را ببلعد خطراک کمتری در مورد بهداشت دهان و دندان برای او پیش می‌آید. اما زمانی که فرد، تریاک را به صورت محلول مصرف می‌کند، ممکن است به دندان‌های او آسیب برسد. دقت داشته باشید که تریاک حاوی آلکالوئید است و این مواد زمانی بیشتر فعال می‌شوند که تریاک به صورت محلول درآید. در مورد مصرف تریاک و مواد مخدر، مشکلات متنوعی وجود دارد. به عنوان مثال، دندان قروچه یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که در افراد معتاد مشاهده می‌شود. حتما می‌دانید که دندان قروچه باعث ساییدگی دندان‌ها می‌شود و دشمن کاشت ایمپلنت است.

خشکی دهان از دیگر مشکلات شایعی است که در افراد معتاد به تریاک و البته سایر مواد مخدر دیده می‌شود. خشکی دهان باعث عفونت شده و دندان‌ها را بیش از پیش آسیب‌پذیرتر می‌کند. به همین دلیل، مصرف مواد مخدر نه تنها باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود و بهداشت دهان و دندان را زیر سوال می‌برد، بلکه باعث می‌شود دندان‌ها در معرض عفونت قرار گیرند و کاشت ایمپلنت در افراد معتاد را غیرممکن کرده و حتی به کاری خطرناک تبدیل می‌کند.

 

ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

تاثیر سیگار بر روند بهبود ایمپلنت

اگرچه تاثیرات مخرب سیگار بر بهداشت دهان و دندان نسبت به تاثیرات وحشتناک مواد مخدری مانند تریاک و شیشه بسیار کمتر است. اما با توجه به اینکه مصرف سیگار در جامعه کنونی به شدت گسترش یافته است، شاید بهتر باشد به تاثیرات سیگار بر ایمپلنت دندان هم بپردازیم. از این رو، در ادامه به بررسی بدترین و مهم‌ترین تاثیرات سیگار بر روند کاشت و بهبود ایمپلنت می‌پردازیم:

  • جالب است بدانید که سیگار هم دقیقا مانند مواد مخدر خطرناکی مانند تریاک باعث کم شدن تولید بزاق دهان شده و در نهایت خشکی دهان را به دنبال خواهد داشت. به همین دلیل، فرآیند کاشت ایمپلنت در این افراد هم ممکن است با مشکلاتی همراه شود.
  • بعد از کاشت ایمپلنت، فرآیند خونرسانی باعث خونرسانی و اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها و استخوان فک می‌شود. مصرف سیگار باعث تولید نیکوتین می‌شود که فرآیند خونرسانی را با اختلالاتی مواجه می‌کند. این اختلال در خونرسانی، اکسیژن رسانی به استخوان‌ها و بافت‌های لثه را هم مختل می‌کند و در نهایت، استخوان فک ضعیف شده و احتمال پس زدن کاشت ایمپلنت در افراد معتاد به سیگار افزایش می‌یابد.
  • مبتلا شدن فرد به بیماری‌های دهان و دندان بر اثر عفونت و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان از دیگر مشکلاتی است که بعد از کاشت ایمپلنت در کمین افراد سیگاری خواهد بود.
  • بالا رفتن احتمال پس زدن ایمپلنت و التهاب لثه‌های اطراف ایپملنت و استخوان حاشیه‌ای کاشت از جمله خطراتی است که ممکن است بر اثر مصرف سیگار بعد از کاشت ایپملنت به وجود آید.

چرا بسیاری از دندانپزشک‌ها کاشت ایمپلنت در افراد معتاد را غیرممکن می‌دانند؟

با توجه به مسائل و مشکلاتی که بررسی شد، خطراکی زیادی در کمین افراد معتاد است که کاشت ایمپلنت در افراد معتاد را غیرممکن می‌سازد. برای اینکه بدانید ایمپلنت برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند بهتر است به دندانپزشک متخصص و باتجربه مراجعه کنید. بدون شک، یک پزشک حاذق می‌تواند مشکلات شما را تشخیص دهید و راهکاری موثر ارائه دهد. حتما با پزشک خود صادق باشید و مشکلاتتان را بیان کنید. در بعضی از موارد ممکن است دندانپزشک راهکارهای بهتری برای درمان مشکلات دهان و دندان شما پیشنهاد دهد. عفونت، خشکی دهان و فعالیت باکتری‌های مخرب از اصلی‌ترین مواردی هستند که می‌توانند بر فرآیند رشد استخوان فک و ایمپلنت موفق تاثیر بگذارند.

برای اینکه یک ایمپلنت موفق را تجربه کنید، ابتدا باید یک دندانپزشک خوب داشته باشید. مرکز ایمپلنت دکتری قادری از بهترین مراکز ارائه‌دهنده خدمات کاشت ایمپلنت است. این مرکز آماده است تا خدمات مشاوره و کاشت ایمپلنت در افراد معتاد را به شما عزیزان ارائه دهد. پس اگر با چنین مشکلی مواجه هستید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید تا کاشت ایمپلنت را در صورت صلاح انجام دهد و در غیر اینصورت یک روش جایگزین معرفی کند.

ایمپلنت برای افرادی که اعتیاد دارند

برای کاشت تاثیرات مخرب مواد مخدر در کاشت ایمپلنت چه کنیم؟

اگر به یک دندانپزشک خوب مراجعه کرده‌اید و بر اساس نظر پزشک، کاشت ایمپلنت را برایتان انجام داده‌اید‌، بهتر است توصیه‌های زیر را جدی بگیرید:

  • مصرف مواد مخدر و حتی کشیدن سیگار به تا حد امکان محدود کنید.
  • ممکن است دندانپزشک برای جلوگیری از پس زدن ایمپلنت در افراد معتاد از بخیه در محل کاشت ایمپلنت هم استفاده کند.
  • بعضی از افراد برای کاهش درد بعد از کاشت ایمپلنت ار تریاک استفاده می‌کنند اما باید بدانید که دود تریاک به شدت باعث تضعیف دندان‌ها و حتی ایمپلنت می‌شود. بنابراین برای کاهش درد بعد از جراحی از دندانپزشک بخواهید داروی مناسبی برای شما تجویز کند.
  • حتما موارد بهداشتی را رعایت کنید. از نخ دندان استفاده کنید و مرتبا مسواک بزنید و دهانشویه استفاده کنید.
  • توصیه‌های دندانپزشک را جدی بگیرید تا یک کاشت ایمپلنت موفق را تجربه کنید.
  • بهتر است مصرف سیگار را به تعویق بیاندازید و از سیگار کشیدن خودداری کنید، اما اگر بعد از ایمپلنت سیگار می‌کشید، توصیه می‌شود در زمان کشیدن سیگار روی ایمپلنت دندان یک گاز استریل قرار دهید تا حداقل از دود سیگار در امان بماند.

جمع‌بندی

کاشت ایمپلنت در افراد معتاد یکی از پردردسرترین کارها برای دندانپزشک‌ها است. زیرا احتمال پس زدن ایمپلنت در این افراد بسیار بالا است. البته تحت شرایطی که پزشک صلاح می‌بیند و با رعایت یک سری نکات بهداشتی، شاید بتوان کاشت ایمپلنت برای این افراد را با موفقیت انجام داد. اما باید بدانید که حتی مصرف مجدد سیگار و مواد مخدر می‌تواند باعث از بین رفتن ایمپلنت شود. عفونت، خشکی دهان، کاهش خونرسانی به بافت و استخوان فک از اصلی‌ترین دلایل پس زدن ایمپلنت در این افراد هستند.

درمانگاههای بزرگ و صاحب نام تخصصی دندانپزشکی با کمک گرفتن از متخصصان مختلف حوزه دهان و دندان همیشه برای افراد با شرایط خاص راهکارهایی ارائه می دهند که می توانند گزینه خوبی برای انتخاب و انجام درمانهای دندانپزشکی باشند. مرکز ایمپلنت دکتر قادری یکی از بزرگترین مراکز جراحی دهان و کاشت ایمپلنت است که می تواند شمارا راهنمایی و درمان مناسب را پیش روی شما قراردهد .

اینستاگرام دکتر قادری