ضرورت سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

ضرورت سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

ضرورت سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت / اگر یک یا چند دندان را از دست داده اید، صبیعتا دوست دارید  که آنها را در اسرع وقت جایگزین کنید و جای خالی را  با ایمپلنت دندان پر کنید. بنابراین، اگر جراح دهان و دندان به شما اطلاع دهد که قبل از اینکه بتوانید ایمپلنت دندان را انجام دهید، باید تحت عمل جراحی لیفت سینوس قرار بگیرید، ممکن است کمی ناامید شوید و یا از شنیدن این موضوع متعجب شوید. سینوس لیفت دقیقا چیست و چرا گاهی لازم است؟ برای دریافت پاسخ این سوال به ادامه مطلب توجه کنید کنید.

 

سینوس لیفت چیست؟

یکی از ملزومات ایمپلنت دندان وجود استخوانی است که ایمپلنت در آن قرار می گیرد، بنابراین زمانی که استخوان کافی وجود ندارد، برای کاشت ایمپلنت نیاز به ایجاد استخوان است. سینوس‌های فک بالا حفره‌های پر از هوا هستند که در قسمت پشتی فک بالا، جایی که دندان‌های آسیاب بالایی داریم، قرار دارند. بنابراین، زمانی که دندان‌های آسیاب بالایی خود را از دست می‌دهیم، بسیار رایج است که به آن بزرگ شدن سینوس گفته شود.

لیفت سینوس به عنوان افزایش سینوس یا تقویت کف سینوس ماگزیلاری نیز شناخته می شود. عمل جراحی اساسا یک نوع خاص از پیوند استخوان دندان است. در طول عمل، جراح دهان از طریق فک بالا به سینوس‌های شما دسترسی پیدا می‌کند. سپس به آرامی سینوس‌ها را به سمت بالا فشار می‌دهند و پیوند استخوانی را در زیر آن‌ها قرار می‌دهند تا در جای جدید خود ثابت و فیکس نگه دارند. بیماران معمولاً حدود 4 تا 9 ماه پس از لیفت سینوس واجد شرایط دریافت ایمپلنت دندان هستند.

ضرورت سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

سینوس چگونه روی استخوان تأثیر می گذارد؟

از آنجایی که سینوس به دلیل فشار هوا در هنگام تنفس سعی می کند از هر فضای خالی استفاده کند، مانند باد شدن بادکنکی که منجر به کوچک شدن استخوان در آن ناحیه می شود و سینوس اکنون فضایی را که استخوان قبلاً بوده را اشغال می کند. استخوان در ناحیه بسیار کمتر می شود و استخوان کافی برای قرار دادن ایمپلنت ها وجود نخواهد داشت. به همین دلیل است که وقتی می خواهید ایمپلنت دندانی در آن ناحیه انجام دهید، کمبود استخوان یک وضعیت بسیار رایج است و نیاز به عمل سینوس دارد.

 

چرا ممکن است به لیفت سینوس نیاز داشته باشید؟

برای تعیین اینکه آیا به لیفت سینوس نیاز دارید یا خیر، تیم جراحی دهان شما رادیوگرافی را انجام می دهد یا از دستگاه CBCT برای درک ساختار استخوان فک شما استفاده می کند. اگر استخوان کافی در فک بالا برای حمایت نگهداری  از ایمپلنت دندان ندارید، ممکن است نیاز به لیفت سینوس داشته باشید. بدون جراحی، ایمپلنت های شما ممکن است به سینوس های شما نفوذ کنند. به علاوه، ایمپلنت‌های شما از حمایت کافی برای ثابت ماندن در جای خود برخوردار نیستند. نداشتن استخوان کافی همچنین به راحتی موجب شکست ایمپلنت دندان و سایر عوارض احتمالی برای ایمپلنت شود.

چرا پیوند استخوان برای ایمپلنت لازم است؟

قبل از دریافت ایمپلنت دندان، دندانپزشکان معمولاً پیوند استخوان را انجام می دهند. دلایل زیادی وجود دارد که چرا ممکن است فردی به عمل پیوند استخوان نیاز داشته باشد، از جمله:

بیماری پریودنتال درمان نشده

نقایص رشدی یا ژنتیکی

بدتر شدن توده استخوانی ناشی از از دست دادن دندان های قبلی

عفونت جوراب دار به دلیل از دست دادن دندان اخیر

آسیب فیزیکی به فک ناشی از افتادن، تصادف، برخورد اتومبیل یا ورزش های تماسی

استفاده از پروتزهای معمولی استخوان فک شما را فرسوده کرده است

ضرورت سینوس لیفت قبل از کاشت ایمپلنت

چه زمانی لیفت سینوس را پیشنهاد می کنیم؟

با استفاده از دستگاه تصویربرداری می‌توانیم میزان از دست دادن استخوان شما را تعیین کنیم. اگر دندان چند وقت پیش کشیده شده باشد یا سلامت لثه‌ها خوب نبود، متوجه می‌شویم که هر استخوانی که باقی مانده است در وضعیت بسیار بدی قرار دارد و سینوس در فضا پخش شده بود. در این موارد به احتمال زیاد لیفت سینوس را پیشنهاد خواهیم کرد. با استفاده از تکنیک‌های خاصی، غشای سینوس را بلند می‌کنیم و فضا با پیوند استخوان پر می‌شود.

 

چه کسی کاندید عمل سینوس لیفت است؟

برای جراحی سینوس لیفت دلایل متعددی وجود دارد که فک بالایی شما ممکن است به اندازه کافی بزرگ نباشد تا از ایمپلنت های دندانی پشتیبانی کند:

ژنتیک به شما سینوس های طبیعی بزرگی داده است.

ممکن است از نظر ژنتیکی بدن شما سینوسهای بزرگی داشته باشد و بعد از از بینرفتن دندان دیگر امکان نگهداری ریشه در استخوان سینوس وجود نداشته باشد در اینصورت باید جراحی و افزایش ارتفاع سطح سینوس انجام داد.

زمان قابل توجهی از زمانی که دندان های طبیعی خود را از دست داده اید می گذرد. به محض اینکه دیگر ریشه دندانی برای تحریک آن وجود نداشته باشد، استخوان فک شروع به زوال می کند.

در سالهایی که بی دندانی دارید ، سینوس ها به طور طبیعی به مرور زمان بزرگ می شوند. یا درواقع کف سینوس دچار تحلیل می شود.

کسانی که دچار جراحتی شده اند که باعث ضعیف شدن فک بالایی آنها شده و مقداری از جرم استخوان خود را از دست می دهد.

ممکن است افراد یک کیست یا تومور در فک بالا داشته باشند که با جراحی برداشته شد.

افراد ممکن است  از بیماری پیشرفته لثه رنج می برند که باعث ضعیف شدن و کوچک شدن استخوان فک شما شد.

 

در حین و بعد از جراحی لیفت سینوس چه انتظاری داریم؟

به لطف آرام بخشی و یا بی حسی موضعی ، می توانید انتظار داشته باشید که در طول عمل جراحی راحت باشید. پس از انجام جراحی انتظار می‌رود مقداری درد داشته باشید، و برای محافظت از بخیه‌ها و تسهیل روند بهبودی بدن، باید دستورالعمل‌های بعد از عمل را دنبال کنید. جراح دهان و دندان شما بهبودی شما را زیر نظر خواهد داشت و زمانی که امکان کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد به شما اطلاع خواهد داد.

 

لیفت سینوس گامی ضروری در مسیر بازسازی لبخند از دست رفته است. اگر مجبور به انجام این جراحی هستید، می توانید با اطمینان خاطر به انجام ان اقدام کنید چون در نهایت به سلامت دهان و دندان شما و بازگردانی لبخند شما  کمک می کند.