صفر تا صد اطلاعات مورد نیاز درباره تعویض روکش ایمپلنت

تعویض روکش ایمپلنت

آیا تاج و روکش ایمپلنت‌ها قابل تعویض است؟

قرار دادن ایمپلنت داخل فک بالا و پایین درمان خیلی سختی نیست و عارضه خاصی ایجاد نمی‌کند. از طرف دیگر با مراقبت صحیح از ایمپلنت دندان می‌توان تا پایان عمر از آن به عنوان جایگزین دندان اصلی استفاده کرد. اما سوال مهمی که در این مطلب قصد داریم به آن پاسخ دهیم این است که امکان تعویض تاج و روکش ایمپلنت وجود دارد یا خیر. پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مطلب همراه ما باشید تا بتوانید اطلاعات دقیقی درباره قابلیت تعویض روکش ایمپلنت کسب نمایید.

تعویض روکش ایمپلنت

چه عواملی موجب آسیب به روکش ایمپلنت می‌شود؟

ایمپلنت دندان روشی پرطرفدار برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است. با اینحال اغلب متقاضیان استفاده از این روش دنبال پاسخ این سوال هستند که در صورت شکستن یا آسیب دیدن تاج دندان می‌توان آن را تعویض کرد یا اینکه باید قید دندان ایمپلنت شده را بزنیم.

واقعیت این است که برای تسهیل تعویض روکش ایمپلنت، روکش یا تاج دندان به شکل ماژولار طراحی می‌شود و به سایر اجزای ایمپلنت دندان وابستگی ندارد. زیرا به مرور زمان ممکن است رنگ تاج دندان تغییر کند یا اینکه بشکند و نیاز به تعویض داشته باشد. 

البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که فرایند تعویض روکش ایمپلنت به راحتی تعویض روکش یک دندان معمولی نیست.  روکش ایمپلنت دندان در حالت ایده‌آل ماندگاری مادام العمر دارد. اما ممکن است به دلیلی تاج دندان بشکند و نیاز به تعویض داشته باشد.

 دندانپزشکان توصیه می‌کنند با رعایت بهداشت دهان و دندان شامل مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و دهانشویه و معاینات هر شش ماه یک بار نزد دندانپزشک مقاومت روکش دندان را افزایش دهیم. اما ممکن است فردی با رعایت تمام این مراقبت‌‌ها باز هم دچار شکستگی روکش ایمپلنت شود و لازم باشد روکش را تعویض کند. در واقع ممکن است در برخی از موارد عوامل فرساینده باعث شوند روکش ایمپلنت زودتر از زمان انتظار آسیب ببیند و خراب شود.

با این توضیحات می‌توانیم دلایل نیاز به تعویض روکش ایمپلنت را به موارد زیر تقسیم کنیم:

آسیب‌های فیزیکی به روکش دندان  

عوامل مختلفی مانند آسیب یا ضربه به دندان باعث شل شدن یا شکستن روکش ایمپلنت می‌شود. حتی اعمال فشار زیاد به دندان یا جویدن غذاهای سفت هم ممکن است به مرور زمان منجر به شل شدن روکش ایمپلنت می‌شود.

 مشکلات لثه 

یکی دیگر از عواملی که منجر به آسیب به روکش ایمپلنت می‌شود بیماری‌های لثه است. در صورتی که فرد به التهاب لثه مبتلا شود، احتمال اینکه چسبندگی روکش از بین برود و منجر به شل شدن روکش شود افزایش پیدا می‌کند.

 مشکلات مربوط به پایه ایمپلنت

  عامل دیگری که باعث می‌شود به تعویض روکش ایمپلنت نیاز داشته باشیم مشکلات مربوط به پایه ایمپلنت است. اگر استخوان فک عفونت کند یا تحلیل برود روکش شل می‌شود و لازم است روکش جدیدی را جایگزین آن کنیم.

تغییر رنگ روکش ایمپلنت دندان  

 روکش ایمپلنت از جنس سرامیک پایدار و مقاوم ساخته شده است که متناسب با برند و کیفیت ایمپلنت ممکن است به مرور زمان تغییرات شیمیایی ایجاد شده یا فعالیت‌های میکروبی سبب تغییر رنگ تاج ایمپلنت دندان شود. 

در این شرایط ایمپلنت دندان‌های جلویی متناسب با میزان تغییر رنگ ممکن است به تعویض تاج نیاز داشته باشد.

مشاوره با متخصص کاشت دندان

تعویض روکش ایمپلنت

ایجاد خراش روی ایمپلنت دندان

یکی دیگر از عواملی که ممکن است موجب آسیب ایمپلنت دندان شود، خراش و ترک‌خوردگی روی تاج ایمپلنت دندان است. به طور معمول استفاده نادرست از ایمپلنت دندان و عدم مراقبت از آن باعث ایجاد خراش می‌شود. لازم است بدانید مراقبت نادرست علاوه بر اینکه تاج ایمپلنت دندان را خراب می‌‌کند به اباتمنت و پایه ایمپلنت هم آسیب می‌زند؛ به‌‌طوری که شاید لازم باشد اقداات لازم برای درمان پایه ایمپلنت هم انجام شود.

علاوه بر تمام مواردی که بیان کردیم جایگذاری نادرست ایمپلنت دندان در فک هم امکان دارد در بلند مدت موجب آسیب‌دیدگی تاج دندان شود. به طور مثال در شرایطی که با جویدن نیروی مساوی بین دندان‌ها تقسیم نشود، لازم است اقدامات درمانی لازم انجام شود تا عمر تاج دندان کاهش پیدا نکند.

تحلیل رفتن سمنت ایمپلنت دندان 

یکی دیگر از دلایل نیاز به تعویض روکش ایمپلنت دندان، جایگذاری نامناسب تاج ایمپلنت دندان است. اگر دندانپزشک مهارت کافی نداشته باشد و تاج دندان را به درستی جایگذاری نکند یا اینکه ماده سمنت که وظیفه چسباندن تاج ایمپلنت دندان به پایه را به عهده دارد تحلیل برود و موجب لق شدن روکش ایمپلنت شود، لازم است اقدامات درمانی مورد نیاز انجام شود. البته در این موارد نیازی به تعویض روکش ایمپلنت نیست و می‌توان تاج ایمپلنت را مجددا در جای خود قرار داد.

عدم جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک

یکی دیگراز مواردی که باعث نیاز به تعویض روکش ایمپلنت می‌شود، این است که مراحل اتصال و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک به درستی انجام نشود. در این شرایط مقاومت پایه ایمپلنت کم می‌شود و با شل شدن پایه ایمپلنت روکش هم استحکام خود را از دست می‌دهد. بنابراین اگر متوجه شدید که پایه ایمپلنت شل شده باید از خوردن غذاهای سفت اجتناب کنید و هرچه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید تا فرایند بررسی و درمان شروع شود.  

مدت زمان مورد نیاز برای تعویض روکش ایمپلنت چقدر است؟

 وقتی روکش دندان به هر دلیلی خراب می‌شود و نیاز به تعویض دارد، اغلب افراد می‌پرسند چه مدت زمانی لازم است تا روکش ایمپلنت تعویض شود. بهتر است بدانید امکان اعلام زمان دقیق برای تعویض تاج ایمپلنت وجود ندارد و متناسب با شرایط تاج دندان مدت زمان تعویض تاج دندان هم متغیر است.

در صورتی که روکش ایمپلنت فقط مقدار کمی شل شده باشد طی یک جلسه درمانی می‌توان اقدامات لازم برای اصلاح وضعیت را انجام داد. اما در صورتی که روکش ایمپلنت دچار آسیب فیزیکی یا رنگ‌پریدگی شده باشد، امکان نصب مجدد آن وجود ندارد و لازم است تاج جدید طراحی شود. برای طراحی روکش ایمپلنت جدید باید از فک تصویربرداری شود که این اقدام زمان‌بر است و قطعا بیشتر از یک جلسه درمانی طول می‌کشد.

برای ایمپلنت3

ضرورت تعویض روکش ایمپلنت چیست؟

وقتی متوجه شدید روکش ایمپلنت آسیب دیده یا شل شده باید هر چه زودتر به دندانپزشک مراجعه کنید و اقدامات درمانی لازم را انجام دهید. زیرا لازم است جلوی ضرر را بگیرید و کار تعویض روکش ایمپلنت را انجام دهید.

در صورتی که این کار را به تعویق بیندازید، ممکن است علاوه بر آسیب فیزیکی روکش ایمپلنت، سلامت دهان و دندان هم به خطر بیفتد. حتی ممکن است ریشه ایمپلنت دندان هم آسیب ببیند و درمان را پیچیده‌تر کند و هزینه آن را افزایش دهد. در برخی از موارد آسیب ریشه دندان ممکن است موجب نیاز به جراحی شود.

مراحل تعویض روکش ایمپلنت دندان شامل چه مواردی است؟

  تعویض تاج ایمپلنت دندان فرایند چند مرحله‌ای است که باید آن را به دندانپزشک حرفه‌ای و باتجربه بسپارید. مراحل تعویض روکش ایمپلنت شامل موارد زیر است:

  • معاینه و بررسی

اولین مرحله جایگزین کردن یک روکش جدید، معاینه دقیق دندانپزشک است. ابتدا دندانپزشک وضعیت ایمپلنت و روکش آسیب دیده یا ترک‌خورده را بررسی می‌کند .سپس با عکسبرداری دقیق از ایمپلنت و وضعیت فک کار طراحی و ساخت روکش جدید را شروع می‌کند.

  • قالب‌گیری

دومین مرحله از فرایند ساخت روکش جدید قالب‌گیری است. در این مرحله لازم است از دندان‌ها و لثه قالب‌گیری شود تا روکش جدید و مناسبی ساخته شود.

  • ساخت روکش جدید

ساخت روکش جدید در لابراتوار دندانپزشکی با مواد درجه‌یک و مرغوب انجام می‌شود.

  • حذف روکش قبلی

 بعد از آماده شدن روکش جدید لازم است دندانپزشک روکش قبلی را با دقت بردارد، پایه ایمپلنت را تمیز کند تا بتواند روکش جدید را روی پایه ایمپلنت قرار دهد.

مطالعه بیشتر : درمورد انواع روکش ایمپلنت بیشتر بدانید 

  تعویض روکش ایمپلنت برای چه افرادی توصیه نمی‌شود؟

 ایمپلنت روشی بدون عارضه است و موجب به خطر افتادن سلامتی نمی‌شود، اما برخی از افراد مجاز به تعویض ایمپلنت یا روکش ایمپلنت نیستند. بهتر است کسانی که دیابت دارند، دخانیات مصرف می‌کنند، کسانی‌که به داروهای آنتی‌بیوتیک حساسیت دارند یا کسانی که عادت دندان قروچه دارند ایمپلنت انجام ندهند یا روکش آن را تعویض نکنند. زیرا ممکن است فرایند کاشت ریشه یا ترمیم با شکست مواجه شود.

 جمع بندی

ایمپلنت دندان شیوه‌ ماندگاری برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. اما ماندگاری آن در گرو مراقبت صحیح و رعایت بهداشت دهان و دندان است. در صورتی که با شکستگی، تغییر رنگ یا شل شدن روکش ایمپلنت مواجه شوید، لازم است هر چه سریع‌تر به دندانپزشک مراجعه کنید و روکش را تعویض کنید تا ایمپلنت آسیب نبیند.

 در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره تعویض روکش ایمپلنت دندان در اختیار شما قرار دهیم. امیدواریم این اطلاعات راهنمای مناسبی برای شما باشد و بتوانید از سلامت دهان و دندان مراقبت کنید.

سوالات متداول

  • آیا عدم مراقبت از تاج دندان فقط به روکش ایمپلنت آسیب می‌زند؟

عدم مراقبت از تاج یا روکش دندان علاوه بر تاج دندان، ممکن است به اجزای دیگر ایمپلنت مانند اباتمنت یا پایه ایمپلنت هم آسیب وارد کند و نیاز به اقدامات درمانی داشته باشد.

  • در صورتی که به موقع برای تعویض روکش ایمپلنت اقدام نکنید چه اتفاقی می‌افتد؟

یکی از نکات مهمی که باید مدنظر داشته باشید تعویض به موقع تاج دندان آسیب دیده است. زیرا عدم توجه به زمان تعویض تاج دندان ممکن است درمان را سخت‌تر و پرهزینه‌تر کند یا لازم باشد پایه ایمپلنت هم تعویض شود.

برای دیدن ویدئو نمونه کارها به اینستاگرام دکتر قادری سر بزنید .